Атака срещу Софийския университет

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Re: Атака срещу Софийския университет

Мнение от Batbayan »

iodine написа:Бате Баяне, законите са, за да служат на хората, а не да ги тормозят, взел си тая работа с правото твърде сериозно, без дори да си я почнал (или просто висиш тук прекомерно много!). Хората дето цитират всякакви закони (не говоря за конкретния случай), били те и идиотски (пак, понеже хората като тебе имат навика да се хващат за всичко - нямам предвид точно споменатия от твоя милост закон), са просто роботи с вързани очи (подобно на оная какичка дето си я виждал, и и викат Темида), само дето те не затварят очите си за света, за да са на ничия страна (като госпожа Т), а просто защото са дървени философи.

Най-важният закон е мнението на масата. Лидерите движат историята и масите, но последните имат крайната дума, едните без другите не могат. Това важи и за дребните случаи (като за глобален мащаб) въпроси, точно като този.

Зами си почини от тия закони.

Няма да отговарям на бъдещи коментари, тъй че, ако решиш, изобщо не ме цитирай.
Ами дали законите са малоумни или не няма значение.Тука някои хора казаха, че е незаконно да ги снимат с охранителни камери и посочиха като аргумент чл. 32 от конституцията.Понеже на мен този аргумент в случая ми се струва неприложим - цитирах и обясних защо камерите са законни , според кои закони и при какви условия могат да бъдат поставени тези камери.

Ти се намесваш ни в клин ни в ръкав, говориш общи работи, докато темата на дискусията се измести дали е законно или не поставянето на камери, и като не можеш да кажеш на черното бяло ( сиреч да дадеш някое ново и обосновано мнение по темата защо е законно/незаконно поставянето на охранителни камери) започваш да говорш, че имало малоумни закони, че аз съм се вземал на сериозно (това пък въобще няма връзка с разискваната тема и показва как даваш изява на субективните си схващания за мен, което е жалко), как народа движел нещата и т.н.Ами какво да ти кажа - нямам думи. :shock:
П.П. Дали ще дискутираш още или не си зависи от теб, но така или иначе горния ти пост трябва да се включи към дискусията дори и само за да покаже какво се получава, когато няма сблъскване на две доказани тези, а само субективни мнения на участници.Наистина бих се израдвал да се опиташ да ме опровергаеш с нещо повече, да стане един интелектуален диспут, но явно не става работата...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

аве момчета, говорим за пет камери в някъв университет. не се впрягайте толкова, пуснете си гюмюс и всичко ще е наред
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

Личното ми мнение по темата е , че засилената охрана е нещо полезно.

Извън това не се "впрягам", просто ми стана интересен правния казус - Има ли нарушаване на правата на лицата, заснети от охранителни камери и по конкретно според чл.32 от конституцията.Аз си изказах позицията по въпроса и за да не ме обвиняват в голословие приведох цитати от някои закони и информация от правилници.Не знам за другите хора във форума, но на мен казусни въпроси са ми супер интересни и затова ми е малко фрустрирано когато вместо да се получи дискусия с аргументи се започва с емоции, иронии, лични нападки, отклоняване от темата.Според мен коментари " вземаш се прекалено насериозно" са изкл;ючително глупави.Ако ще си губя времето да чета нещо, то по-добре да започва не с "вземаш се прекалено насериозно", а с

" тук не си прав и сега ще ти докажа защо :
1.....
2.....
3..... "
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

И аз съм за смислени спорове. В началото на темата имаше конструктивни критики към системата, но после се отклонихме много. Във форум винаги важна роля играе и личното отношение. Виж, в съдебната зала е друго нещо. (израсъл съм в юристско семейство, затова знам)
Като се води спор трябва да се нападат аргументите на опонента, не личността му. Второ е признак на липса на контрааргументи и води до автоматична победа за противника.

Сега за онзи протест. Като цяло подкрепям идеята да НЕ ни следят. Това за достъпа на МВР е част от някаква европейска наредба. Сега не ми се търсят факти, казвам по спомени. Предполагам на всички е ясно, че протестът е обречен на провал. Идеята за следенето на гражданите идва от мноооого високо място, което дори не е в България. Има хора, които искат да бъдат следени, примерно идиотите в САЩ, които са твърде страхливи от отмъщението на поробените от тях нации (икономически, но и физически). Те наистина имат от какво да се страхуват и затова сами се оковават и си нарушават правата. САЩ обаче е "владетеля" на света. Те си въвеждат биометрични данни, а скоро и RFID чипове /ако не бъркам името/ и казват: никой няма да влезе в страната без да има такава карта. Да де, ама целия свят е свързан със САЩ. Европа няма избор освен и тя да въведе такива карти и чипове. Това, че някакви си хора някъде протестират не впечатлява огромни икономически интереси. Иначе нямаше да са огромни, нито икономически.

Единственото, което ни остава е да забавим ваденето си на такива карти. Просто бъдещето е изцяло да ни следят. Ако не сме съгласни трябва да минем в нелегалност и, както в повечето американски филми, да започнем солова битка срещу Корпорацията, която в крайна сметка ще спечелим, ща отворим очите на "поробените овчици" и даже ще се уредим с някое момиче. :lol:

Това с камерите на СУ обаче е различно. То наистина гарантира нашата сигурност. Бих се притеснил, ако се въвежда под претекст "ще е по-удобно" (за кого?), но наистина всякакви хора влизат в СУ, крадат каквото им падне, заплашват когото си искат, продават каквото имат и накрая си излизат най-спокойно от сградата. Точно заради това аз искам камери в СУ. Все пак СУ не е кварталното магазинче, а научна институция.
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

batbayaneee, batbayane, крайно зле....
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

hahaf написа:batbayaneee, batbayane, крайно зле....
:lol: :lol: :lol: :viannen_55:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
KsGCo
От дъжд на вятър

Мнение от KsGCo »

argentinaso написа:Ех че прости хора значи... Три години удържах да не се регистрирам в тоя форум, ама тоя път изписаните простотии ме накараха да се замисля колко малко студентите разбират света, в който живеем.
Какво били имали против хората да бъдат снимани? А на някой случайно да му е хрумвало, че това е нарушение на човешките му права?! Аз пък не искам да ме снимат, следят, проверяват къде ходя и какво върша не защото ще продавам наркотици например, а, да кажем, защото може собственото ми мнение по някои въпроси, свързани със СУ, да провокират интереса на администрацията към моята особа и да решат да ползват камерите, за да ме следят. "Нещо нередно" е доста субективно понятие, което би могло да се интерпретира в полза на нечий субективен интерес.
Баянчо, на запад много неща не са като тук. Например, там студентите правят протести срещу камерите и следенето въобще. Така че хайде да не си говорим как трябва всичко пробутвано от великия ЗАПАД да го приемаме за най-великото без капка мисъл да вложим.
Та, навсякъде по света е както си го направят. Щом тук студентите са с толкова промити мозъци и искат да живеят в Биг брадър, точно това ще стане. Но има и други студенти, няма така лесно да се примирят с подобно отношение като към затворници, престъпници или просто животни и които ще отидат на протест.
ХАХАХА ОМГ
братле, без да се обиждаш, ама само го прочети пак и ще видиш колко смешен си отстрани
не знам дали разбираш света, в който живееш, ма ти се вкара в егати филма хахах
като говориш за тоя запад поне ходил ли си някога натам? и да не си ходил сигурно си чул, че в Лондон например всеки човек е сниман поне 124242фс12с136353 пъти в ежедневието си - в метрото, по улиците, покрай банки и т.н. И СЕГА ИЗНЕНАДА - е тва го има във всички по-големи градове от "тамошните" европейските. И никой не съм чул да се оплаква от това, напротив.
За тва и Лондон е един от най-сигурните градове, ест че стават престъпления и то много, но откриваемостта им е в пъти по-висока

не казвам сега, че едва ли не СУ е некво гето от крадци, наркомани, убийци и изнасилвачи, ама е нормално в една сграда с толкова много хора да има малко по-сериозни мерки за сигурност. Виж за твоя свят не знам дали е нормално :D

щели да го следят.... ОМГ
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от prizivzaborba »

KsGCo написа:И никой не съм чул да се оплаква от това, напротив.
12 септември ще има протести в още много страни по света, включително и в Англия. Така че занапред "слушай" по-внимателно :idea:
http://www.priziv.org

ЗА БЕЗПЛАТНО, ОБЩОДОСТЪПНО и КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ!

Изображение
Аватар
Batbayan
Вазов

Мнение от Batbayan »

prizivzaborba написа:
KsGCo написа:И никой не съм чул да се оплаква от това, напротив.
12 септември ще има протести в още много страни по света, включително и в Англия. Така че занапред "слушай" по-внимателно :idea:
Ами то протести има навсякъде по света за всякакви неща.Това, че и в Англия има желаещи да протестират нищо не значи.Ако повечето хора в развитите страни не искаха камери и системи за сигурнот - нямаше да ги има тези неща.Щом ги има значи по-голямата част от обществото ги подкрепя. :wink:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Прав си, че протести има за всякакви неща. Но протести в подкрепа на видеонаблюдението и то международни, не съм чувал да има. Време е такива като теб и Бетонената глава от ФМИ да организират такъв. Не за друго, ами, за да ви се посмеем. Защото да организираш протест не е като да "воюваш" във форума на СУ Изображение

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Е, това ти го знаеш най-добре... :geek:
Аватар
prizivzaborba
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Joker написа:Е, това ти го знаеш най-добре... :geek:
Не мога да кажа, че най-добре, но го знам.Изображение

Изображение
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

prizivzaborba написа:Прав си, че протести има за всякакви неща. Но протести в подкрепа на видеонаблюдението и то международни, не съм чувал да има. Време е такива като теб и Бетонената глава от ФМИ да организират такъв. Не за друго, ами, за да ви се посмеем. Защото да организираш протест не е като да "воюваш" във форума на СУ Изображение
Какво общо имат двете неща? Никой до момента не оспорва организаторските ти умения. Защо реши, че някой те напада на тази тема? Който иска, да си прави протест, който иска да си пише по форуми...

Протести "за" видеонаблядение не си видял, щото протест се прави ако си против нещо. Ако го подкрепяш си седиш вкъщи и гледаш шепата хора, които се развяват с плакати по улиците и полицията ги пребива от бой. Не че е нещо лошо (да се развяваш с плакати, не да те пребиват), но повечето хора не споделят мнението ти, в случая, и в световен мащаб. Или пък просто са твърде заети да работят и хич не ги бърка, за какво се борите. Което пък е съвсем друг проблем.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

prizivzaborba написа:Време е такива като теб и Бетонената глава от ФМИ да организират такъв.
Аз като организирах митинг шествия, ти си играл манифестация под масата, недъгаво пишлеменце.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”