Как влязохте право в СУ?
Модератор: MidwinterSun
Re: Как влязохте право в СУ?
С връзки.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Митре_Влаха
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: първи
Само със връзки? Некви парички не бутна ли?
Или само аз се прецаках....
Или само аз се прецаках....
Бутнах, човек ( за кандидатстудентски комплект документи ) и от тогава не съм спирал. То не бяха формуляри, то не бяха семестри, общежития, разни други такси. . .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
аз бутнах парички на Тимбаленд да ми продуцира албума, ако тва питаш...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ако искаш да влезеш в СУ трябва да приемеш кодекса на съвременния кандидат-студент - СПУО.Разкодирано -"Стани правист или умри опитвайки се!"

- Ozmodias
- В началото бе словото
Опънах палатка пред кабинета на ректора и обявих, че ще се самозапаля, ако не ме приеме и той милия човечец реши, че не си заслужава да му отиде името на институцията, та се прежали.
-
kyrtika
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: 1H1Dzz
Че защо пък не остана да завършиш в Германия? Къде къде по-добре ще си с юридическа диплома от немски университет, отколкото от СУ. Но съм чувал, че било много трудно правото тамzmey написа:Как влязох право...
Ами влязох без кандидатстудентски изпити)) Без изпити, без курсове и без теми...
Кандидатствах в Германия с успеха от дипломата си за средно образование от България. Приемът в Германия е без кандидатстудентски изпити, а само на база успеха от дипломата за средно образование.
Как влязох право в СУ - след първи курс в Германия си подадох молба за прехвърляне в СУ.
Таксата за прехвърляне бе далеч по-ниска от цената на всякакви курсове и разработени теми и далеч по-висока от цената на кандидатстудентски изпити( които отиват в касата на СУ) - и Аз доволен и СУ доволенОтделно, че не съм се тормозил да уча за кандидатстването
Сега съм редовно и си плащам нормална семестриална такса.
П.П. Между другото не е нужно отписване от немския университет и по този начин се оказах студент по право в два университета едновременно без кандидатстудентски изпити.
А относно практиката студенти от други специалности да се прехвърлят право, намирам я за абсолютно грешна, защото по този начин се заобикаля ситото на кандидат-студентските изпити и се губи целият им смисъл. Кой каквото е влязъл, това трябва да си учи. Още повече пък, че специалностите от които се прехвърлят нямат нищо общо с правото - културология, полска филология, българска филология и т.н.
- RedPride
- В началото бе словото
- Специалност: История - ИФ
То пък КСК е едно сито

-
kyrtika
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: 1H1Dzz
Е има си го пак. Иначе нямаше да се правят тези заобикаляния и маневри.
- ikachirina
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
Родителите ми са комплект юристи.Не се захващайте за тоя клон,ако не сте наистина мераклии и добри -не само да зазубрите темите/което е необходимо за гарантираното влизане и е малко глупаво/,а да можете да имате всички качества за евентуалната професия-било хавдокат,нотариус или чиновник :Д
Мен ме напъваха за право,но аз съм горда арабистка,защото избрах да следвам това,в което имам заложби и което ще уча с интерес и кХеф.Затова избирайте много внимателно и много със сърце,а не само с касичките в мозъка.И се радвам,че има хора,които го правят,било за право или за квот да е
А на изпитите,на които наште настояха да се явя,/по история разбира се
защото отказах да уча,а и не мога :Д/
написах две 12 листови есета на тема "Какви качества трябва да притежава един юрист още в зародиш,какъв изпит трябва да се въведе и други глупости"
и второто на подобна :Д
и си влезнах с лична подготовка в Моята специалност
Та дълга и широка,но long story short-
за тези,които мислят,че правото е едно сигурно и доходоносно бъдеще и затова го желаят-след завършване ще ви трябват мноооооого години,труд и познанства,за да се издигнете в юрийерархията.Мама така каза
Желая на всички бъдещи прависти много удоволствие в учението и още повече учение в удоволствието
и класическото "Слушайте сърцето,а не /по избор- вашите,обществото,парите/"
А според мен уроците файда нямат.Като ще учите,само се допитайте какви източници да ползвате или намерете от някое другарче стари теми и си ги научете.Зася така става :Д
Мен ме напъваха за право,но аз съм горда арабистка,защото избрах да следвам това,в което имам заложби и което ще уча с интерес и кХеф.Затова избирайте много внимателно и много със сърце,а не само с касичките в мозъка.И се радвам,че има хора,които го правят,било за право или за квот да е
А на изпитите,на които наште настояха да се явя,/по история разбира се
защото отказах да уча,а и не мога :Д/
написах две 12 листови есета на тема "Какви качества трябва да притежава един юрист още в зародиш,какъв изпит трябва да се въведе и други глупости"
и второто на подобна :Д
и си влезнах с лична подготовка в Моята специалност
Та дълга и широка,но long story short-
за тези,които мислят,че правото е едно сигурно и доходоносно бъдеще и затова го желаят-след завършване ще ви трябват мноооооого години,труд и познанства,за да се издигнете в юрийерархията.Мама така каза
Желая на всички бъдещи прависти много удоволствие в учението и още повече учение в удоволствието
и класическото "Слушайте сърцето,а не /по избор- вашите,обществото,парите/"
А според мен уроците файда нямат.Като ще учите,само се допитайте какви източници да ползвате или намерете от някое другарче стари теми и си ги научете.Зася така става :Д
Мога,да/Ам извинети...Хепитудьей?!
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
А аз се чудя още колко хора ще се изредят да мелят едно и също нещо..no offence.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Надушвам несигурност
При всички е така, предполагам
При всички е така, предполагам
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
Бъркаш. Откровено раздразнение е от това, че всеки се е заобяснявал, все едно че неговото място в живота е изписано със златни буквички ; )
Дразня се, че всички набиват едно и също. Подхванете нова песен..
Дразня се, че всички набиват едно и също. Подхванете нова песен..
Егоизма е едно от най-константните качества на човешката природа и колкото и културата религията етиката да са се опитвали и да се опитват да го изместят от характерите на хората това е почти непостижимо.Затова всеки се вижда по определен начин, вижда своето "златно" място в обществото.Затова и да се дразниш и да не се - оправия няма.WickedWitch написа:Откровено раздразнение е от това, че всеки се е заобяснявал, все едно че неговото място в живота е изписано със златни буквички ; )
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
А, бе, не е баш егоизъм тук. То момичето си е влезнало в много хубава специалност, ама защо точно в тази тема е решило да сподели семейната си история, не знам ; ) Пък и съвети..