Важно за всички студенти !!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Важно за всички студенти !!!
Като не ти харесва градския транспорт и смяташ цената за висока, ходи пеш или си вземи кола.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
tumnasianka^, междуградските ги плащаш, защото
иначе не можеш да се качиш, не ми казвай, че се
возиш в екстра-лукс автобуси произведени през
последните 5 (да кажем) години, че получаваш
"нещо" за парите си - като няма дори елементарна
сигурност и гаранция - горящи влакове, чести
катастрофи поради кофти водачи, а цената реална,
казваш?
Иначе в градския е лесно, качваш се, возиш се без
билет, я има контрола, я не... Това е изибирателна
форма на протест. Някак си.
иначе не можеш да се качиш, не ми казвай, че се
возиш в екстра-лукс автобуси произведени през
последните 5 (да кажем) години, че получаваш
"нещо" за парите си - като няма дори елементарна
сигурност и гаранция - горящи влакове, чести
катастрофи поради кофти водачи, а цената реална,
казваш?
Иначе в градския е лесно, качваш се, возиш се без
билет, я има контрола, я не... Това е изибирателна
форма на протест. Някак си.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
@tumnasianka^
Така ставаш престъпник.Дали ще си хвърлиш фаса на улицата или ще караш пиян с 5 промила в кръвта, дали няма да си платиш билета или ще убиеш човек пак е престъпление.Нарушаваш закона.
И тезата ти "Когато другите....., тогава и аз" е просто повече от смешна
Така ставаш престъпник.Дали ще си хвърлиш фаса на улицата или ще караш пиян с 5 промила в кръвта, дали няма да си платиш билета или ще убиеш човек пак е престъпление.Нарушаваш закона.
И тезата ти "Когато другите....., тогава и аз" е просто повече от смешна
И като се започна един спор . . . две недели.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
-
tumnasianka^
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
- Обратна връзка:
При междуградските превози получавам адекватна цена за превоза си. Никога не съм търсила лукс. Просто ми трябва превоз, за да стигна от точка А до точка Б.
Не разбирате идеята ми, но както и да е. Аз не сравнявам кое е по-луксозно или удобно. Говоря за суми в лева/ цена за превоз. При едните си отговаря, даже ми се виждат евтини, но за градките линии нещата са много далеч от истината.
Така или инче повечето време ходя пеша или с колело и не се тормозя за глупости. С малко повече желание има начини и аз съм си ги намерила. Кола е абсурд да ме накараш да карам в София, реално няма и смисъл. Градския е по между другото, в аварийни ситуации.
Стига сме дъвкали въпроса. Различни хора, различен начин на мислене за живота. Ако някой задочник желае, ще изкарам карта и ще я предостъпя за ползване. Ще се договорим

Относно тезата. За мен не е смешна. Когато нищо не се променя въпреки многократните ти опити да го промениш, макар и сам стърчащ срещу масата, какво? Бориш се, бориш се и накрая пак удряш на камък. Аз каквото мога съм се опитала да променя. Е, след като не става? Един човек не може да промени нещата. Трабва цялото ни общество да го направи. Но...повечето предпочитат да ги пъпчат и да се примиряват с всичко, което има се налага, с всеки гласуван закон от 5 човека например. И така цял живот. Билетче - 1лв., сметка за парно - 300лв., сметка за ток...да речем 150лв., работна заплата - минимална, минимални осигуровки - 250лв., работно време - както на шефа му скимне, боклуци през балкона - няма наказани, прегазани хора - няма наказани, ограбени и насилвани стари хора - няма наказани, разпродаване на природата на България - няма наказани, застрелват те на улицата - няма наказани, искаш да осъдиш престъпника/работодателя - няма правосъдие. Ето срещу това е моят простест, колкото и нищожен да е на фона на всико останало.
Ето това са неща, за които трябва да се мисли и да се променят.
Не разбирате идеята ми, но както и да е. Аз не сравнявам кое е по-луксозно или удобно. Говоря за суми в лева/ цена за превоз. При едните си отговаря, даже ми се виждат евтини, но за градките линии нещата са много далеч от истината.
Така или инче повечето време ходя пеша или с колело и не се тормозя за глупости. С малко повече желание има начини и аз съм си ги намерила. Кола е абсурд да ме накараш да карам в София, реално няма и смисъл. Градския е по между другото, в аварийни ситуации.
Стига сме дъвкали въпроса. Различни хора, различен начин на мислене за живота. Ако някой задочник желае, ще изкарам карта и ще я предостъпя за ползване. Ще се договорим
Относно тезата. За мен не е смешна. Когато нищо не се променя въпреки многократните ти опити да го промениш, макар и сам стърчащ срещу масата, какво? Бориш се, бориш се и накрая пак удряш на камък. Аз каквото мога съм се опитала да променя. Е, след като не става? Един човек не може да промени нещата. Трабва цялото ни общество да го направи. Но...повечето предпочитат да ги пъпчат и да се примиряват с всичко, което има се налага, с всеки гласуван закон от 5 човека например. И така цял живот. Билетче - 1лв., сметка за парно - 300лв., сметка за ток...да речем 150лв., работна заплата - минимална, минимални осигуровки - 250лв., работно време - както на шефа му скимне, боклуци през балкона - няма наказани, прегазани хора - няма наказани, ограбени и насилвани стари хора - няма наказани, разпродаване на природата на България - няма наказани, застрелват те на улицата - няма наказани, искаш да осъдиш престъпника/работодателя - няма правосъдие. Ето срещу това е моят простест, колкото и нищожен да е на фона на всико останало.
Ето това са неща, за които трябва да се мисли и да се променят.
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
И ти протестираш като не си плащаш билетчето
Хахахаха
Не мога да ви разбера какво толкова се жалвате за цената на билетчето и на картите
В повечето малки градове картите са на същите цени, а разстоянията са в пъти по-малки, заплатите също. Но нека дам пример-Плевен. В Плевен цената на редовен билет е 0.70 лв. Картата за ученик всички линии за 1 месец е 14 лв. И като сложим че всяко разстояние в града се прекосява за 30 мин....А вие скъперничите за 17 лв. и то в огромна София, в сравнение с Плевен.
Вие разбирате ли кви абсурди говорите просто

Последно промяна от bggashnik на 03 Сеп 2009, 00:37, променено общо 1 път.
Компютърни науки I курс
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Именно, 17 лева. На всяка работа се изкарват за един ден егаси. Не се превземайте толкова.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
В тази тема вече беше писано за картите на 2 града - Варна и Плевен (освен столицата ест.) И на двете места системата е като в София - вадиш си карта и не плащаш за съответния перид, независимо колко се возиш. Интересно ми е само в Пловдив ли като си изкараш карта пак плащаш, просто двойно по-малко? 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
С малката разлика, че във Варна картата важи само за 1 линия и стурва 21 лева
В София важи за всички линии и струва 17 лева
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок, ясно, че е по-скъпо, имах в предвид, че системата е същата.happyswift написа:С малката разлика, че във Варна картата важи само за 1 линия и стурва 21 лева
-
hahaf
- Да живей словото
- Специалност: Кръчмонавтика
tumnasianka: ти си непотребно за обществото същество. Повръщам на теб.
Повръщам върху гадните урунгели!
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТсклт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
tumnasianka^ за съжаление тази страна е прекалено малка за твоите велики идеали. Предлагам ти да заминеш в Австралия и да прокламираш идеите си пред кенгурата. Внимавай все пак - чувал съм, че ако им пелтечиш прекалено насреща може да изядеш някой прав удар. Друг вариант са амазонските джунгли. Няма да ти се налага да се скрънзиш 1 левче за автобус, да се занимаваш със сметки и прочие неща. Ако попаднеш на достатъчно дружелюбно племе може дори да си на топло в някой казан (представяй си че си в жакузи) откъдето да разясняваш на индианците теоретичните си схващания за държавата. Чакам с нетърпение този момент, в който форума ще се избави от еретичните ти виждания
.
Последно промяна от aL` на 02 Сеп 2009, 21:02, променено общо 2 пъти.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не схванах. В смисъл системата с картите в Пловдив си е баш различна. Тук билетчето ти е 80 стотинки и само учениците и студентите имат права на карти за намаление - 10лв за цялата година и така плащат 40 стотинки, за пенсионери също има нещо, но не знам точно. И какво му е еднаквото?aL` написа:FloWersOfEviL навсякъде е едно и също като държавата поема разликата.
Ъъъъ, еми значи не е едно и също
.
- mebbeth
- Живее, за да пише
- Специалност: Сърбохърватистика
- Обратна връзка:
По повод различните системи за таксуване
и лекинко в подкрепа на тъмнасянка, чудя
се, защо в Сф кичнаха "модерните" апарати,
а не можаха да организират системата с
картите да си зареждаш билети за брой
пътувания... Много тъпо, на мен щеше да ми
е по-удобно, а и не само на мен. Нека си има