София - Транспорт.
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
gluharche
- В началото бе словото
- Специалност: Японистика
- Курс: първи
Re: София - Транспорт.
Искам да попитам как се стига от студентски град до ЦИЕК?
Прегледах темата, но само тази сграда не видях да се споменава:)
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
От студентски град те съветвам с 94 до НДК и от там с тролей 5 или трамвай 12. Те са в района и може да питаш / да погледнеш в bgmaps.
Или с 280 до х-л Плиска и от там тролей 5. ( По - добрият вариант )
Трамвай 12 минава през там по Булевард Ал. Стамболийски (виж на картата), като стигнеш МОЛ-а ( голяма сграда т.нар. Търговци център )
И тролей 5 минава покрай бул. Михайл Скоблев и спира на МОЛ-а и след него по - близо до самия център ( в синьо )
---
На картата сложих и богословския факлутет
Толкова време в София и не съм го и виждал а е под носа ми.
Или с 280 до х-л Плиска и от там тролей 5. ( По - добрият вариант )
Трамвай 12 минава през там по Булевард Ал. Стамболийски (виж на картата), като стигнеш МОЛ-а ( голяма сграда т.нар. Търговци център )
И тролей 5 минава покрай бул. Михайл Скоблев и спира на МОЛ-а и след него по - близо до самия център ( в синьо )
---
На картата сложих и богословския факлутет
Толкова време в София и не съм го и виждал а е под носа ми.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Електронните карти се зареждат бързо, разбира се.
Разбира се, когато системата е изправна.
Защото, разбира се, се случва и системата да не е изправна. Компютърът, де. Разбира се, проблемът е по-скоро във възрастното задкомпютърно устройство, което не знае ляв и десен бутон на мишката.
Ама разбира се... Е тогава ви иде наистина да имате огнестрелно оръжие в себе си.
(Особено ако е 5 следобяд в средата на лятото, а вие сте на слънце.)

Разбира се, когато системата е изправна.
Защото, разбира се, се случва и системата да не е изправна. Компютърът, де. Разбира се, проблемът е по-скоро във възрастното задкомпютърно устройство, което не знае ляв и десен бутон на мишката.
Ама разбира се... Е тогава ви иде наистина да имате огнестрелно оръжие в себе си.
(Особено ако е 5 следобяд в средата на лятото, а вие сте на слънце.)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Най-бързия ти вариант е 94 до попа, след тва от там тролей 1,5,7 в посока НДК.gluharche написа:Искам да попитам как се стига от студентски град до ЦИЕК?
След 7ми септември най-бързия ти вариант е 280 до метространция Г.М.Димитров (в Мусагеница) и от там метрото до Опълченска.
medicate, medicate
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Изчетох всички мнения, ама така и не ми се изясниха няколко въпроса, които имам:
Ако се абстрахираме от това за метрото, кое е по-изгодно - електронната карта или хартиената (от финансова гледна точка). За коя се чака по-малко и е по-удобна за позлване? За хартиените видях, че има намаления, ако си купиш за повече месеци. За електронната има ли някакви намаления? Фактически как става зареждането- отиваш и за определена сума ти вкарват в картата съответния брой пъти, които можеш да се качиш в (гр)адския транспорт? А, и някой беше споменал, че в някои рейсове нямало устройства, които да ти отчетат електронните карти- това означава ли, че не можеш да се качваш в тях или просто те са си виновни, задето не са сложили навсякъде?
Ако се абстрахираме от това за метрото, кое е по-изгодно - електронната карта или хартиената (от финансова гледна точка). За коя се чака по-малко и е по-удобна за позлване? За хартиените видях, че има намаления, ако си купиш за повече месеци. За електронната има ли някакви намаления? Фактически как става зареждането- отиваш и за определена сума ти вкарват в картата съответния брой пъти, които можеш да се качиш в (гр)адския транспорт? А, и някой беше споменал, че в някои рейсове нямало устройства, които да ти отчетат електронните карти- това означава ли, че не можеш да се качваш в тях или просто те са си виновни, задето не са сложили навсякъде?
Elämää täytyy rakastaa ^^
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Хм, още ли казват рано сутрин по телевизията по кои линии ще има проверки? 
Иначе не разбирам как ще е по-удобно с електронна карта
Която да трябва да вадиш ВСЕКИ ПЪТ И ВАЛИДИРАШ, че иначе глоба
Вече беше обсъдено подробно джебчийството, да не говорим, че в претъпкан 280 (примерно) просто не мога да го визуализирам.
Иначе не разбирам как ще е по-удобно с електронна карта
Вече беше обсъдено подробно джебчийството, да не говорим, че в претъпкан 280 (примерно) просто не мога да го визуализирам.
-
tumnasianka^
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Електронната система за отчитане е само за трамваите и тролеите. В рейсовете и метрото няма валидатори. Въпреки това ти си носиш картата и когато дойде контрольора, той има устройство, с което ти таксува превоза.В метрото не знам как стоят нещата, защото не го ползвам. Хартиени не знам дали се издават все още.
Електронната е много по-удобна, както вече хората писаха. Иначе хартиената е равна на електронната по всички параграфи.
Не, че аз използвам каквато и да е карта или билет.
Контрольорите ги знам на 80% (опит 11г. в областта на свободното пътуване
) и кога в месеца минават и къде. На мен обаче ми е все едно. 
Електронната е много по-удобна, както вече хората писаха. Иначе хартиената е равна на електронната по всички параграфи.
Не, че аз използвам каквато и да е карта или билет.
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ами от финансова гледна точка е все едно и също, тоест тези намаления, които важат за хартиените карти, важат и за електронните. В електронните можеш да си заредиш сума за 3 месеца за еди-кои си линии да речем, и през тези 3 месеца можеш да пътуваш неограничен брой пъти по тези линии. Но също можеш в картата да заредиш и еквивалента на 10 билета, и съответно можеш да пътуваш 10 пъти, просто разликата е че не са билети или карта в хартиен вид, а в електронен.arthaz написа:Изчетох всички мнения, ама така и не ми се изясниха няколко въпроса, които имам:
Валидатори в автобусите няма, няма и да има (може би защото някои от линиите се стопанисват от частни фирми ли, не знам) и като пътуваш с автобус просто не валидираш картата и готово, контрольорите няма да ти правят проблем.
А това да те глобяват като не си валидираш картата ми се вижда абсурдно, при условие че много често в някои превозни средства хич не им работят машинките, и след тва 'А защо не сте си валидирали картата'
Случвало се е и редовна карта да не може да се валидира по незнайни причини (или най-малкото не от първия път).
П.П Валидатори в метрото ИМА!
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така, както има перфоратори в автобусите на частните линии, може да има и валидатори. И не би трябвало проблемът да бъде електричеството, в Лондон как има машинка при шофьора във всеки автобус?
Електронната карта сама по себе си е голямо удобство, но тук просто се превръща в абсурд. Ако става въпрос за абонамент за определена линия, супер, ама ако пък просто си зареждаш в нея пътуванията? И в следващия момент тази карта става приложима единствено за тролеите и трамваите, докато за бусчето пак трябва да си взимаш хартиено билетче от будката за вестници...
Електронната карта сама по себе си е голямо удобство, но тук просто се превръща в абсурд. Ако става въпрос за абонамент за определена линия, супер, ама ако пък просто си зареждаш в нея пътуванията? И в следващия момент тази карта става приложима единствено за тролеите и трамваите, докато за бусчето пак трябва да си взимаш хартиено билетче от будката за вестници...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Някой може ли все пак го уточни това, защото все още си предпочитам хартиените картиtumnasianka^ написа:Хартиени (карти) не знам дали се издават все още.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Хартиени карти се издават и ще продължат да се издават.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
И аз така викам, тука само ме плашат...MidwinterSun написа:Хартиени карти се издават и ще продължат да се издават.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Morgenrot
- Пишете, о, братя
- Специалност: .
Въпрос:
Как мога да стигна до Стадион "Академик", жк "Гео Милев" използвайки градски транспорт?
Как мога да стигна до Стадион "Академик", жк "Гео Милев" използвайки градски транспорт?
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
ми... зависи от къде тръгваш
принципно има трамвайна спирка там
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Не се издават хартиени карти с преференции!
Единствените хартиени карти са за фирмите, които копуват някаква голяма бройка за техните служителни.
Вярно, с електронните "големия брат" гледа все по-зорко, но такова е положението. Скоро ще плюем и на личните карти (биометричните такива).
Единствените хартиени карти са за фирмите, които копуват някаква голяма бройка за техните служителни.
Вярно, с електронните "големия брат" гледа все по-зорко, но такова е положението. Скоро ще плюем и на личните карти (биометричните такива).
medicate, medicate