Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от kori »

happyswift написа:Така е.Всички те са философи, но все пак, не мисля, че по тяхно време е имало дисциплина "политология".Аз политологията я възприемам повече като "политическа философия" ;)
не знам, аз не съм с много положителни впечатления от реализацията на специалността в су, въпреки, че брат ми това завърши едно време.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Коя специалност, философия или политология?

То и с двете специалности не се очертават кой знае какви перспективи на фона на нашата мила родина.

Ако си с политология, доста зависи каква магистратура ще изкараш.Докато с философия......
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

полит полит. философия въобще не ми се мисли с какъв акъл влизат хората. вярно, звучи добре, ама колко наука е тръгнала от България? нула, ей толко, а трябва и да се яде на всичкото отгоре.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

За всеки влак си има пътници, но за тези две специалности реализацията е доста трудна на тези географски ширини
tedkata_volley
В началото бе словото

Мнение от tedkata_volley »

подписвайтеееее :) :) :)
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Преглъщай, че още има ;)
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

Аз се подписах в подкрепа на петицията, макар и да съм задочник. Не избрах тази форма на обучение, защото ще работя, т ъй като и това не е ясно, а просто, защото не се класирах право-редовно. В крайна сметка всички се водим студенти и считам за напълно нормално и задочници, и редови да имат тази привилегия. Аргументът, че задочниците работят и изкарват пари е неуместен. По тази логика дайте да разделим редовните според материален ценз и този, който има възможността спокойно да си плаща картата, нека бъде лишен от тази привилегия. Това са глупости ... Не е въпроса за едни 20-30-40лв. (много от тук пишещите сме изпивали в пъти повече за една вечер по кръчмите), а за равноправието като един от основните принципи в едно демократично общество.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

[off-topic]Аз не си изпивам парите и смятам, че "многото" млади хора, които правят това (особено в такива величини като посочените от теб) въобще не е достойно за възхищение. :evil:
Както и да е, това изобщо не е по темата (по която отдавна се изказах, де) -- просто не се сдържах да не отбележа. Много ми е грозно това, много.[/off]
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Имаш право на грешно мнение.
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Уважаеми колеги. Има там някакъв механизъм, по който се определят някакви бройки учащи се, които ще бъдат субсидирани от държавата. Викат им "студенти държавна поръчка". Та моята мила Родина отделя част от данъците на мама и тате и от тези на вашите мама и тате и покрива част от разходите за обучението на студентите държавна поръчка. Така ни подпомага, улеснява ни в обучението. Нашата Родина има социална политика в областта на образованието, тя осъзнава нуждата от обучението на определен обем кадри, които да се влеят в социума и да гарантират неговия успех и просперитет. В същото време създава някакви условия чрез облекчения да даде шанс на хора с различно материално положение да получат висше образование, а не то да бъде достъпно само за заможните. И т.н, и т.н.
Задочниците не се вместват в тази картина. Това не значи, че Родината ви обича по-малко - тя просто не може да облекчи всички, а има някакви целеви групи. Ученици, студенти, пенсионери, майки, сираци, цигани. . .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

MERCES_LETIFER написа:Аз не си изпивам парите
А в гроба ли ще ги носиш?
Ако не се забавляваш приживе, при това на 20-30 години, че кога?
Изображение
tumnasianka^
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от tumnasianka^ »

Това, че не си изпиваме парите, не значи че не се забавляваме. Ако под забавление разбирате търкаляне под масите в дискотека от неограничено количество алкохол и забърсване на каквото падне :pukeleft: от тия дето се кълчат върху самите маси - ваша работа.

Има хиляди начини да се забавляваш и да пиеш, без да профукаш цялата си заплата.

Иначе по темата. Не съм съгласна с ограничаването на задочниците по този начин. И липсата на средства от държавата има как да се запълни, стига една определен група хора да влезе на топло и да им се прибере имушество, фирми т.н. Много сложно е да се впускам в подробности и не е тук мястото. Пари има, няма наказани.
Аз съм приета редовно, от София съм и въпреки това, че мога да си искарам карта за намаление за градския транспорт, няма да го направя. Дори с намалението, тази услуга не струва толкова, за колкото ни я предлагат. И тук има много да изброявам, защо е така. И не ми казвайте, че 1лв. е нормална цена за еднократно ползване на това чудо наречено ГТ в София, че било скъпо горивото и т.н. От вече 11г. не съм си купила и един билет и не мисля и да го направя. Това си е моят личен протест срещу едно от хилядите недумислици и неадекватни неща, които се случват в България и по-точно София. :mm:s
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Браво бе, тъмнасянка, а ние баламите да си
купуваме билети и карти като гламави, а? :mrgreen:
Аз не казвам, че услугата е прекрасна или
че струва толкова, но никъде по света няма
такова чудо - да ползваш, без да плащаш,
може билетът ти да е 5Е, а не 1 лев, може
влакът или автобусът ти да закъснее или да
не е първа младост, но плащаш и точка.
Но тук, не, тук всеки си прави каквото си ще,
контрольорите скачат на бой, анархисти
протестират като не плащат билети, хора и
кучета серат по улиците - протестират и те.

И всъщност, се гордеят с постиженията си,
а тъпаците, които прегледно дупчат билети
и валидират карти, трябва да се срамуват,
че постъпват както си трябва... :pukeleft:
Тва е ненормално, простууу е ненормално.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Хахаха :) искаш престъпниците да влязат в затвора, а самата ти не си купуваш билетчета :) . А може би престъпниците също имат своя малък протест срещу държавата и затова крият данъци и пр. Не е сложно, колега, да се обясняват нещата. Сложно е да мислиш, а още повече да мислиш адекватно,реално и що-годе обективно.

Бетон, споко, ще остареят и помъдреят :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
tumnasianka^
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от tumnasianka^ »

Да, искам престъпниците да влязат в затвора. Когато видя адекватна политика в България и аз ще постъпвам правилно спрямо нея. Не може хората да мизерстват и да се чудят как да си платят билетчето за рейса, за да стигнат до работа, а престъпниците да правят каквото си поискат безнаказано.
За влака, междуградските автобуси и т.н. винаги съм си плащала билета и ще си го плащам. По простата причина, че полуавам нещо срещу парите си. А не да трабва да се кача за 2 спирки и да плащам цената за целия маршрут. Това пък точно, никъде го няма по света. И 1лв. изобщо не отговаря на действителната цена на билета.

Плащам си данъците, сметките, междуградските превози, всичко което имам като задължения към държавата, но за билет 1лв. няма да дам. Няма как да стане. Дали сте будали или примерни граждани - сами си преценявате. Аз не гледам на хората, като на будали. Просто имате по-слаба психика (не го казвам с лошо) или имате възможност да си позволите този разход. Е, аз я нямам и разчитам на себе си.

Относно мнението за мисленето, изобщо няма да го коментирам.
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”