WaveMastaa написа:И накрая един съвет към всички нови студенти. За онези от вас, които ще пътуват с автобус по Цариградско. Имайте предвид - всеки ден между 11 и 15 часа в участъка Окръжна болница - Плиска - Орлов мост има контрольори. Не се качват във всички автобуси, но ги има. Има ги по същия участък и вечерно време между 17 и 18 часа, после автобусите се препълват и няма нужда от тях. А иначе по царградско няма контрольори сутрин между 6 и 7 и вечер от 20:30-21:00 часа до последен градски. Това е информацията, с която аз мога да ви помогна
Това не е съвсем така. Не само до 15 часа има контрольори, има ги и след това. Веднъж пътувах с 84 към Окръжна болница (беше към 17:30 ч.) и влезе проверка. Друг път, връщайки се от летището към 20:00, в 284 ме свари пак проверка, така че кондуктори има по цял ден, но влизат по-често в определени часове, това, че не ги виждаме, не означава, че не са там, нали,

. Най-изявено е тяхното присъствие в часовете от 11:00 докъм 17:00 (поне по мое мнение), след този отрязък влизат по-рядко, даже почти не влизат.
А и не само по Цариградско шосе гъмжи от проверяващи. Напротив. Има ги най-много след като излезеш от площад Централна гара. Аз се бях качил на 213 от гарата и точно след две спирки те влязоха в рейса.
Около Ректората никога не влизат,

. Ако ще влизат, ще е в посока от Ректората към Плиска, Младост, Дружба и т. н. или от Ректората към Сточна гара.
Друго нещо: много рано сутрин в метростанциите ги няма лелите, които продават билети и гледат дали имаш карта,

. Когато ходих на математика І, трябваше да изляза някъде към 6 часа (защото все пак "Люлин" не е толкова близко). С метро от станция "Западен парк" се стига за десетина минути до "Сердика", ако не и по-малко, затова ми е удобно да използвам подземния транспорт. Та точно във въпросния ден, като ходих на изпит, нямаше никого на билетното гише на "Западен парк", предполагам, че това е така на всичките метростанции. Възползвайте се от "офертата", когато е наистина рано,

, не след 6:30 примерно (те вече са там).
Още едно нещо, което съм забелязал. В 94 по посока ХФ никога не влизат контрольори,

(това обаче не важи за трамваите в тази посока).
Да обобщим сега:
*
къде влизат кондукторите: хотел "Плиска", Окръжна болница (може и малко след това, но не и след Метро І), Лъвов мост, площад Централна гара, бул. "Сливница" (между ул. "Опълченска" и Лъвов мост), в трамваите след Софийската духовна семинария (в 9 трамвай, не в 18), по бул. "Мария Луиза";
*
къде не влизат кондукторите: в крайните градски квартали (например в автобус 1, водещ към Панчарево, или в автобус 4 от Панчарево за "Младост", в трамвая, който води до станция "Обеля" и чийто номер просто не помня, в "Люлин"), след Окръжна болница (разбирайте след отбивката за "Младост" и отбивката за летището), в "Дружба" (много, много рядко ходят в "Дружба"), особено към гара "Искър"; никога не влизат в 75 от "Подуене" за Орлов мост, така че там спокойно може да пътувате без билети; по ул. "Граф Игнатиев"; в отрязъка между Орлов мост и кръстовището при НДК; почти не влизат в 72 (който е един от най-използваните и най-пълните автобуси);
**
в кои автобуси влизат: 204, 213, 214, 305 (!), 306, 309, 313, 284, 84, 604, 76, 114, 72, 413;
**
в кои автобуси не влизат често: 11, 404, 75, 1, 4, 310, 85, 53, 94, 102, 88, 67, 150, 108.