Ураган от Кирки написа:Йовков написа:И от мен една малка поправка: при Химическия факултет спира още 102,

. И една малка хитрост: за да стигнете до ХФ или до ФМИ, може да хванете трамваи 9 или 18 (както и авторът на темата каза). Излизайки от гората, линията се разклонява. Трамвай 9 (към Хладилника) свива надясно и спира пред ФМИ, а трамвай 18 (към Руското посолство) спира почти при ХФ,

. Това просто като любопитен факт го казах,

.
Веднага добавено.
Да'е, важното е да се знае. Аз съм го изпуснал в заглавния пост за да не се объркват, иначе тревните площи са приятни за разхождане из града.
Колкото до 102 ... тоя автобус е толкова противен ... горе долу колкото старите 88

Да, 88 също са ужасни (тип
Икарус като 310, който върви в Люлин Х), но с тях също може да се стигне до ХФ, въпреки че спират малко по-далеч от спирката на трамвай 18. В автобусите, минаващи покрай факултетите, много рядко има проверки, така че не се лъжете всеки път да си дупчите билетите (аз се научих да не го правя). Просто ако се страхувате от внезапна такава, стойте близо до апарат за таксуване и щом влязат, продупчете билета,

. Лично аз веднъж като пътувах в 84, постъпих точно така. Някакви слязоха на Окръжна болница и викаха
"Кондуктори! Кондуктори!". В началото не обърнах внимание, но после се усетих, когато проверяваха хората зад мен. Понеже бях прав, беше невероятно лесно да продупча билета под носа на кондукторката точно когато се обърна към мен. Не ме изгони, то оставаше и да ме изгони,

. Така че има начини да надхитрим проверяващите,

. Най-добре си е с карта, вярно е, но понякога, виждайки, че можеш да спестиш ресурси, го правиш. Когато нямам ежедневна карта (което много рядко се случва), а билет, не го дупча. Ако човек е обикалял много из София, знае къде влизат проверките,

. Това, че понякога ментя контролата, не означава, че всеки път го правя, просто удаде ли ми се случай, се възползвам от него.
Колкото до добрия външен вид на превозните средства... Ние може да си перфорираме билетчетата всеки път, но има такива хора, които просто не пазят, кеф им е да унищожават новите придобивки, нямам идея защо. Например сега са закупили един чисто нов тролей (май беше 7), който ходи до "Одеон". Аз веднъж го чаках на разклона от Сливница за Добринова скала, защото го бях виждал един път и ми беше интересно какво представлява. Е, като пристигна на спирката, видях, че вече е надраскан със спрей,

. Нямам думи,

. Тролей на няма и една седмица и вече полуунищожен. Защо?