Re: СТОПАНСКИЯ ФАКУЛТЕТ!!!
Модератори: FloWersOfEviL, Bety_
- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Учих първата година в СУ. За щастие разбрах всичко. За нещастие не мога да ти отг. 
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
"Ще я промуша със кинжална реч,
но от кинжала стой, ръка, далеч-
каквато и да произнеса присъда
не бива изпълнител да й бъда."
- Bety_
- Летящите Пръсти
Леле, друга година в подфорума едва се събират няколко човека да кажат какво са записали, а вие сега даже се разспамихте! Ще трябва да минавам скоро с метлата.
- Slunchevomomiche
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско управление с английски език
Бети, не знам за твоята метла, но аз бръмча с прахосмукачка- по-икономично е и е по-бързо

"Ще я промуша със кинжална реч,
- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Извинявам се,че така се включвам ни в клин,ни в ръкав,но тъй като попитах за съвет в друга тема от форума "Какво да уча-съвети" и все още не съм получила отговор реших да напиша коментара и тук,поради пряката му свързаност с специалността.
Мдааа...и аз реших да се включа в тази дискусия,търсейки съвет и донякъде ориентация.Винаги съм била нерешителна и това е един мой доста голям проблем.Предстои ми кандидатстване след 2 години (11 клас съм) и толкова чистосърдечно искам да реша с какво ще се занимавам,че няма накъде повече.Уча в езикова гимназия с първи езиков профил АЕ,а втори-НЕ,което ме навежда на мисълта да подхващам здраво Английския.Майка ми е преподавателка по математика и никога не съм имала затруднения дори си мисля,че ми се отдава доста.И като имам предвид тези неща започвам да клоня към евентуално кандидатстване с АЕ и математика.Като всички млади момичета имам огроооомно влечение към мода,дизайн,козметика и смея да твърдя,че съм веща.Погледнато от друга страна кандидатстване вътрешен/моден дизайн при мен е немислимо,защото рисуването тотално ми куца.За мен унивеститетът е един и той е УниверситетЪТ.Винаги съм искала да влезна в тази огромна сграда,всяваща респект.Твърде предубедена съм към варианти като УНСС и т.н. Напоследък се замислих каква работа би ме удовлетворила,а от друга страна и би била свързана с едно добро и елитно обучение.Обичам да комуникирам...ОБОЖАВАМ всъщност.Винаги съм искала да работя в рекламна фирма или като редактор на списание.Искам да съм в жива среда,а не да се занимавам със сухи материи.И такааа,чудейки се разгледах учебния план на специалност "Стопанско управление",за което знам отдавна.Брат ми възнамеряваше да кандидатства там,но впоследствие се отказа от немския и кандидатства само с математика резултата-1-во класиране "Компютърни науки".Гордея се с него.Мисълта ми беше:мислите ли,че това е моята специалност според описанията,които съм дала?Малко ви отегчих,но съм доста многословна.Очаквам съвети както и впечатления от специалността.Благодаря предварително.
Мдааа...и аз реших да се включа в тази дискусия,търсейки съвет и донякъде ориентация.Винаги съм била нерешителна и това е един мой доста голям проблем.Предстои ми кандидатстване след 2 години (11 клас съм) и толкова чистосърдечно искам да реша с какво ще се занимавам,че няма накъде повече.Уча в езикова гимназия с първи езиков профил АЕ,а втори-НЕ,което ме навежда на мисълта да подхващам здраво Английския.Майка ми е преподавателка по математика и никога не съм имала затруднения дори си мисля,че ми се отдава доста.И като имам предвид тези неща започвам да клоня към евентуално кандидатстване с АЕ и математика.Като всички млади момичета имам огроооомно влечение към мода,дизайн,козметика и смея да твърдя,че съм веща.Погледнато от друга страна кандидатстване вътрешен/моден дизайн при мен е немислимо,защото рисуването тотално ми куца.За мен унивеститетът е един и той е УниверситетЪТ.Винаги съм искала да влезна в тази огромна сграда,всяваща респект.Твърде предубедена съм към варианти като УНСС и т.н. Напоследък се замислих каква работа би ме удовлетворила,а от друга страна и би била свързана с едно добро и елитно обучение.Обичам да комуникирам...ОБОЖАВАМ всъщност.Винаги съм искала да работя в рекламна фирма или като редактор на списание.Искам да съм в жива среда,а не да се занимавам със сухи материи.И такааа,чудейки се разгледах учебния план на специалност "Стопанско управление",за което знам отдавна.Брат ми възнамеряваше да кандидатства там,но впоследствие се отказа от немския и кандидатства само с математика резултата-1-во класиране "Компютърни науки".Гордея се с него.Мисълта ми беше:мислите ли,че това е моята специалност според описанията,които съм дала?Малко ви отегчих,но съм доста многословна.Очаквам съвети както и впечатления от специалността.Благодаря предварително.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
А мислила ли си за връзки с обществеността?
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- gunner_pz
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Според интересите ти, стопанското управление може да се окаже подходящо за теб. Е, ще има и някои по-сухи дисциплини, но във всяка специалност ги има. В даден момент от обучението се изучава маркетинг и като цяло мога да кажа, че специалността предлага немалко възможности за реализация, които включват комуникация и работа в екип. При положението, че ти се удава математиката и си добре с чужд език, това е една добра алтернатива. Разбира се имаш още време да разгледаш и други възможности като вече споменатите "Връзки с обществеността" или пък "Международни отношения". Успех!

- Miss SeduceR
- От дъжд на вятър
Да,мислила съм за "Връзки с обществеността","Журналистика","Международни отношения (и икономически)".Много ама много харесвам тези специалности и мисля,че дори биха ми прилягали най-много.Но заслужава ли си ако ще трябва да уча неща,от които въобще не се интересувам...история например
.Не съм от типа,който обича да наизустява разни факти по-скоро мисълта ми е логична и ориентирана към числова памет.Същевременно се чудя дали ако избера "Стопанско управление" ще има все пак нотки от гореизброените.Все си мисля,че като вариант е точно "златната среда",защото 1-во се кандидатства с предмети,в които съм добра и 2-ро все пак дисциплините,които се изучават дават едни много добри бих казала фонови знания в широк кръг от области,които отгоре на всичкото включват тези,към които проявавам най-голям интерес.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Е, и без история няма накъде. И в тази специалност ще ти се наложи да я учиш.. Стопанска история... икономически теории, нагоре сигурно става и по-страшно. Така че независимо от количеството пак я има 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
- Курс: първи
...................
Последно промяна от Eleanor на 28 Май 2010, 18:22, променено общо 2 пъти.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Не, просто ги разделят на две по случаен принцип, иначе трябваше да ги делят на много повече групи, тъй като вторите езици са повече от два.
For a moment your eyes open and you know
- Eleanor
- Летящите Пръсти
съжалявам за въпросите, ама може ли ако кандидатствам с немски примерно, да ми се включи в бала оценката по английски от дипломата, т.е.
балът ми да е: 2 х математика (изпит) + 2 х немски (изпит) + математика (диплома) + англйски (диплома) за стопанско управление с немски език
балът ми да е: 2 х математика (изпит) + 2 х немски (изпит) + математика (диплома) + англйски (диплома) за стопанско управление с немски език
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
Да, доколкото знам се взима по-високата оценка от дипломата.
Компютърни науки 1 курс
- Ksto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Стопанско Управление
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Да, може. Аз направих същотоEleanor написа:съжалявам за въпросите, ама може ли ако кандидатствам с немски примерно, да ми се включи в бала оценката по английски от дипломата, т.е.
- Eleanor
- Летящите Пръсти
^ мерси ;]