Приятелство с бъдещата/я
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
tito
- От дъжд на вятър
- Специалност: Икономика с Английски
- Курс: първи
Re: Приятелство с бъдещата/я
Я някой да ми поясни за какво става въпрос
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Т.е. гаджосването с приятели ли? 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Май нещо такова
Абе откъдето и да го погледнем - много по-добре е да познаваш човека преди да тръгнете, да знаеш, че умеете да се сработвате и разбирате. Моят опит с другия вариант беше трагичен, играеш си на сляпа баба и се надяваш на късмет, пък дано се случи читав човек.
От друга страна обаче - струва ли си да рискуваш да развалиш едно хубаво приятелство?
От друга страна обаче - струва ли си да рискуваш да развалиш едно хубаво приятелство?

- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Абсолютна игра на сляпа баба е.
Аз хич не я обичам тая несигурност, можеш ли да му имаш доверие, струва ли, лъже ли те, представя ли се за някакъв, какъвто не е... Абе прекалено е сложно тепърва да опознаваш някого, в когото по стечение на (биологичните) обстоятелства си се влюбил. Друго си е любовта да е надграждане на едни стабилни взаимоотношения. Както съм споменавала, сегашния ми приятел го познавам от 8 години, заедно сме от 2. Не сме били "приятели", но все пак сме се познавали сравнително добре. Като виждаш някого всеки ден в продължение на толкова години, е трудно да не схванеш какъв е, особено ако той няма никаква изгода от това да се преструва пред теб (т.е. не ви е дошло и на ум, че ще се влюбите). И сега ми е толкова спокойно... ама в приятния, особено положителен смисъл на думата, а не в смисъл на скучно.
Знам, че човекът си струва, знам кой е и какъв е... абе друго си е. А за развалянето на приятелство... аз си мисля, ако двамата не са се поддали просто на някакво моменто припламване на искри, а са осъзнали, че наистина си подхождат, не мисля, че има опасност. Пък то не е казано, че гаджето не може да е и приятел едновременно. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628

И е много важно да е, поне за мен. Иначе градите нещо, което няма основи.Catherine написа: Пък то не е казано, че гаджето не може да е и приятел едновременно.
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Естествено, че трябва да има приятелство между двата елемента в една сериозна връзка.
Аз имах предвид след евентуална раздяла, когато отношенията не могат изцяло да бъдат върнати в положението от преди връзката.

- blz
- Да живей словото
- Специалност: Икономика с англ.
- Курс: четвърти
Къде изчезна тръпката от новото и непознатото? Като не случите на подходящ/а минавате на следващия/ата.
The true balance sheet of US Investment banks:
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
There are two sides of the balance sheet: the left side and the right side.
On the left side, there is nothing right.
And on the right side, there is nothing left.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
А така
и според мен има повече тръпка да се опознавате в движение, пък ако не стане...здраве да е, move on
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Аз пък държа да познава човека от преди време. Тръпка мога да си набавя и по други начини. Съвсем различно е, когато познаваш дадени черти на съответния човек, положителни и отрицателни. Така си даваш сметка, дали нещо може да се получи и получаваш и една идея повече сигурност, защото и другият би трябвало да е преценил.
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Подкрепям Ники напълно, с моята приятелка се сприятелихме първо, след което нещата просто се получиха от само себе си с времето.Тръпка,тръпка - има си я, нищо че човека не е непознат.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Да го познаваш отпреди това - ок. Един-два-няколко месеца - супер. Ама приятелствоооо... То аз ако съм го категоризирала вече само като приятел, значи нямам никаква химия с този човек. Като нямам химия, каква точно връзка да изградя на основата на едното приятелство?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хаха, Мид, какво си говорихме за великите умове, м?
Аз точно се чудех дали ще звучи много идиотски и неразбираемо, ако формулирам нещата така: "Нямам против да се сприятеля с него, преди да "тръгнем" (дори е за предпочитане), но имам против да "тръгнем", след като сме се сприятелили."
И ти се появи, и на практика каза същото.
... щото едно приятелство (ама наистина приятелство, а не само познанство), което след 10 и кусур години ще стане любов, или не е било приятелство, или всъщност не е любов. Но това вече е маааааалко изместване на темата, за което се извинявам.
Аз точно се чудех дали ще звучи много идиотски и неразбираемо, ако формулирам нещата така: "Нямам против да се сприятеля с него, преди да "тръгнем" (дори е за предпочитане), но имам против да "тръгнем", след като сме се сприятелили."
И ти се появи, и на практика каза същото.
... щото едно приятелство (ама наистина приятелство, а не само познанство), което след 10 и кусур години ще стане любов, или не е било приятелство, или всъщност не е любов. Но това вече е маааааалко изместване на темата, за което се извинявам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- deichevster
- Да живей словото
- Специалност: Инженеръ
Ами аз не смятам че правилното е веднага да се метнеш на някого, само защото те привлича. И истинското привличане трябва да е на духовно и умствено ниво, ако искаш сериозна връзка. Ако си търсиш някой, който да пъхнеш в кревата - едва ли да се сприятелиш с него преди това. Естествено тука не говорим за приятелство от типа "като брат ми е". Говорим за хора, които им е приятно да общуват, виждат се и т.н., но без да си налитат един на друг.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...