Приети - френска филология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Специалност: френска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Приети - френска филология

Мнение от DanaO »

Е зайци,ако ще се запознаваме задочно, нека го направим :albino: Пък може и да пуснем някоя друга клюка... :roll: хъм...за обучението! :D
"Всички сте жаби и аз просто не мога да проговоря езика ви сам!"
Аватар
Apollinaire
В началото бе словото
Специалност: Френска филология

Re: Приети - френска филология

Мнение от Apollinaire »

Ами да се запознаем или по-точно представим, като си рекла.... Ето аз например ви ставам колега съвсем скоро и сега чакам с нетърпение започването на годината. В крайна сметка се надявам да е интересно като цяло, аз и без трова трудно се отегчавам пък и не случайно записах точно тази специалност...

Иначе пък ще се радвам ако хвърлиш малко яснота върху така нареченият учебен процес. ( и то във всички насоки.... :P )

Другото нещо, което ми се ще да видя е програмата, т.е самият график за провеждането на часовете, защо така не са го качили на сайта и еъобще дали ще го сложат някъде изобщо ...
Il y a ici des moments de lumière absolue, accusant tout, polyvalente, et en même temps précise, s'acharnant sur un seul objet...
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Ааааа мусю Аполинер, ще ме извинявате,но имам толкова информация,колкото и вие! Едва вчера се записах...А за програмата от ФКНФ ми казаха,че ще ни я дадът на 1ви октомври.
А за учебния процес...идея си нямам.Което ми напомня,че няма да е лошо да погледна горе-долу какво се учи.. :roll:

Хъм...от 50 човека,само двама ли използваме форума? :brilsmurf:

П.П. Две момчетаааа за сега! :)))))
Аватар
Apollinaire
В началото бе словото

Мнение от Apollinaire »

Хахах аз останах пък с впечатлението, че си по-горен курс. Ноо какво да се прави франкофоните са си разсеяни по принцип :P .

Та с две думи може да се намеси някое старо куче да каже за какво иде реч, защото яснотата върху учебния процес си е важно нещо.

А относно останалите колеги, явно не са достатъчно интерактивни. Много жалко за което
Il y a ici des moments de lumière absolue, accusant tout, polyvalente, et en même temps précise, s'acharnant sur un seul objet...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Е, споделете какво точно толкова вълнува нетърпението ви и ако мога, ще удовлетворя любопитството ви. :)
Knights of the Cross
Аватар
forever_flame
В началото бе словото

Мнение от forever_flame »

Честито на всички новоприети :) Учебният план на филологията никак не е лесен и програмата си е доста натоварена :( Всеки ден се пишат по много домашни, има постоянни изпитвания, но като цяло е много интересно и който си учи редовно по принцип няма проблеми. Първия семестър се учи латински, езикознание, история и изкуство на Франция, езикова култура и предметите от практическия курс- превод от български на френски и от френски на български, граматика, устен и писмен френски. Дано не съм изпуснала нещо :roll: Изисква се постоянно присъствие и много труд, защото наистина изобщо не е лесно, но усилията определено си заслужават :) Надявам се съм задоволила любопитството ви поне на първо време :wink:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Мдаа...като цяло няма филология,в която да не се изисква много труд... но нали за това сме кандидатствали... :))

Мхехехе има време да се притесняваме за практическия... :))) Звучи интересно,много даже,но ще видим в реалност. А преподавателите...как са?!
Acho
В началото бе словото

Мнение от Acho »

ето ме и мен - бая почернял от морето :))))). И аз също чакам с нетърпение започването на годината. Филологията си ми беше първо и единствено желание, и съм много щастлив, че ще я уча :))). Иначе, аз не съм си въобразявал изобщо, че една филология може да бъде лека работа, но мисля, че това предизвикателство си заслужава.
Аватар
Apollinaire
В началото бе словото

Мнение от Apollinaire »

Хмм и така в крайна сметка по колко часа средно се падат на ден, че ми е интересно (още от сега да започвам да се подготвям психически хаха).
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

DanaO написа:А преподавателите...как са?!
Според мен особено в първи курс няма да имате особено много проблеми с препоадвателите от нашата катедра. Единствено езикознанието е цедка първия семестър, но ако го вземете, заедно с прилично контролни за практическите дисциплини, няма да имате никакви проблеми. А и вторият семестър е, може би, малко по-лесен като предмети.
Apollinaire написа:Хмм и така в крайна сметка по колко часа средно се падат на ден, че ми е интересно (още от сега да започвам да се подготвям психически хаха).
Е, като упражнения и лекции рядко е повече от три занимания на ден, което ще рече 4ч. и 30 мин. А като учене вкъщи - е знаете си, то е строго персонално, защото всеки си учи различно. Аз поне почти винаги съм учил събота и неделя, а през седмицата само съм ходил на упражненията и лекциите. Когато е било по-напечено обаче, ми се е налагало и през седмицата.
Knights of the Cross
Аватар
Apollinaire
В началото бе словото

Мнение от Apollinaire »

Спомням си, че го гледах този предмет в програмата - "увод в общото и романското езикознание". Това всъщност го имат всички романски филологии, т.е теорията е на български предполагам?
Sie können nach Hölle fahren! :)
Dein Ost nachbar, Deutschland!
Преведи моля, че немски не владея :connie_escapejar:
Аватар
DanaO
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DanaO »

Apollinaire написа:Спомням си, че го гледах този предмет в програмата - "увод в общото и романското езикознание". Това всъщност го имат всички романски филологии, т.е теорията е на български предполагам?
Sie können nach Hölle fahren! :)
Преведи моля, че немски не владея :connie_escapejar:
Хъмти-дъмпти, май май всички го имат. Поне от романските де...Логиката води да е на български,щом е в "общото" ... и романското като цяло...
А кои предмети всъщност са ни на френски? :geek:

A за превода...след като погледнах обърканото мнение на чичо Гууугъл, си мисля,че този шемет ни каза нещо от сорта на "Вървете в ада,вашият изток нещо си Германия". Много е мил! :D Хъм,чудя се дали да не го поканя на романтична разходка по некое щрасе... :salute: :brilsmurf: :brilsmurf: :brilsmurf:

Аз обаче започвам да се притеснявам за колегите... :cyclops: Крият се ! :pirate: Невъзможно е само 3/50 да ровичкат във форума... :clown:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, езикознанието ви е обща лекция с всички романски филологии.
Колкото до това, кои предмети са ви на френски - ами в първи курс всички практически дисциплини естествено, цивилизацията и анализът на литературен текст. Може и да пропускам нещо. Фактически не се преподават на френски езикознание, латински, езикова култура (където пак правите аналог с френски примери, но предметът си е на български) и ЛТЗ втория семестър.
Knights of the Cross
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Sie können nach Hölle fahren!
В превод:
Можете да вървите в ада!
Вашата източна съседка,Германия!
Не убивайте вестоносеца... :pale: :P
Компютърни науки 1 курс
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

искам да ви поздравя с едно клипче
http://www.youtube.com/watch?v=T9_dQp04Dqo
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”