ПОМОЩ
Модератор: Шепот
ПОМОЩ
Здравейте!Решил съм да кандидатствам журналистика ,но в момента ми е пълна мъгла и ще ви помоля да ми разясните някой неща.Първо искам да питам кои предмети влизат в бала и какви са самите изпити.Също така, какво преставляват писминият и устният изпит и от къде се разбира какви са темите.Предварително благодаря!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: ПОМОЩ
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ето малко от ФОРУМА НА ФЖМК> има инфо за балове, теми и изпити>
http://fjmc.activebb.net/forum-f18/
http://fjmc.activebb.net/forum-f18/
Забравих да питам и още нещо.Претесняват ме оценките значи за журналистика в бала влизат оценките от дипломата по Бел,История или чужд език. По бел ще имам мунимум 5 както и по История и по Английски.Това добре ли е или не толкова.
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Здравей, Bukowski,
все още не ми е ясно какво точно участва във формирането на бала за завършилите през тази и следващите години. Не си чел форума, ей тука е написано защо не ясно какво учатва за формиране на състезателния бал.
В твоя случай единственото, което мога да ти кажа е, че не оценката от дипломата по БЕЛ, а оценката ти от ДЗИ ще участва във формирането на бала.
А това доколко е добре, ако имаш определеа оценка зависи от това колко хора ще кандидатсват догодина, какви са техните оценки и т.н. Няма еднозначен отговор. Но оценката (само една) от дипломата не е толкова важна. Успехът ти зависи сега само от теб. Предстои ти матура, и още по-важен (защото оценката от него се удвоява за бала) писмен изпит по журналистика и след това устен. Тъй че всичко зависи от това, какви усилия ще положиш оттук насете.
И понеже не съм отговорил за възможните теми - непредсказуеми са, също като това, което предстои да се случи. Темите за писмен изпит се формулират на вечерта преди изпита, а за устния - на сутринта в деня на изпита. Просто чети, слузай и гледай много.
Това е, ако има още - питай.
И успех!
все още не ми е ясно какво точно участва във формирането на бала за завършилите през тази и следващите години. Не си чел форума, ей тука е написано защо не ясно какво учатва за формиране на състезателния бал.
В твоя случай единственото, което мога да ти кажа е, че не оценката от дипломата по БЕЛ, а оценката ти от ДЗИ ще участва във формирането на бала.
А това доколко е добре, ако имаш определеа оценка зависи от това колко хора ще кандидатсват догодина, какви са техните оценки и т.н. Няма еднозначен отговор. Но оценката (само една) от дипломата не е толкова важна. Успехът ти зависи сега само от теб. Предстои ти матура, и още по-важен (защото оценката от него се удвоява за бала) писмен изпит по журналистика и след това устен. Тъй че всичко зависи от това, какви усилия ще положиш оттук насете.
И понеже не съм отговорил за възможните теми - непредсказуеми са, също като това, което предстои да се случи. Темите за писмен изпит се формулират на вечерта преди изпита, а за устния - на сутринта в деня на изпита. Просто чети, слузай и гледай много.
Това е, ако има още - питай.
И успех!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Обикновено не съм толкова рязка, но, пич, откажи се. Не мога да повярвам, че човек, който пише толкова неграмотно, има някакви мераци да се занимава с журналистика. Второто изречение успях да го разбера единствено благодарение на въображението си.Bukowski написа:Забравих да питам и още нещо.Претесняват ме оценките значи за журналистика в бала влизат оценките от дипломата по Бел,История или чужд език. По бел ще имам мунимум 5 както и по История и по Английски.Това добре ли е или не толкова.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Елиту, гледай как нападаш новодошлите, ей засрами се. Човекът има още цяла годин да се учи и ще започне да пише смислени изречения и да поставя въпросителен знак в карая на въпросително изречение. Ама това не е чак толкова важно, наякакви си 0,25 (хахаха).
Та малко пояснения. След разговор с Декана на ФЖМК се оказа, че информациятa относно формирането на състезателния бал за специалностите на Факултета, публикувана в сайта на СУ "Св. Кл. Охридски" > http://uni-sofia.bg/faculties+bg/journa ... priem.html НЕ Е ДОСТОВЕРНА и е публикувана без знаноието на администрацията и деканското ръководство, демек не са така нещата.
Та малко пояснения. След разговор с Декана на ФЖМК се оказа, че информациятa относно формирането на състезателния бал за специалностите на Факултета, публикувана в сайта на СУ "Св. Кл. Охридски" > http://uni-sofia.bg/faculties+bg/journa ... priem.html НЕ Е ДОСТОВЕРНА и е публикувана без знаноието на администрацията и деканското ръководство, демек не са така нещата.
-
Michael_Carrick
- В началото бе словото
Здравейте ! В момента съм единадесети клас , и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет . Много ще съм ви благодарен ако някои може да ме светне какво точно се изучава , особено за PR , защото в момента искам да науча повече , а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години , или само от дванадесети клас ? Блогодаря предварително !
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Здравей,Michael_Carrick написа:Здравейте ! В момента съм единадесети клас (,) и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет. Много ще съм ви благодарен, ако някоЙ може да ме светне какво точно се изучава, особено за PR, защото в момента искам да науча повече, а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години (,) или само от дванадесети клас? Блогодаря предварително!
започвам пак с всичко отначало. Факултетът е по журнаистика и масова комуникация. Ако искаш да учиш именно връзки с обществеността ще разбереш колко много някои хора държат на последните две думи. Ето малко разяснения за въпросите ти от Форума на ФЖМК
Това е в общи линии.
И внимавайте с правописа, че да имате по-големи шансове за успех!
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Готин никMichael_Carrick написа:Здравейте ! В момента съм единадесети клас , и възнамерявам да кандидатствам в журналистическия факултет . Много ще съм ви благодарен ако някои може да ме светне какво точно се изучава , особено за PR , защото в момента искам да науча повече , а също така и да ви попитам дали при кандидатстване от дипломата се вземат оценките от всичките години , или само от дванадесети клас ? Блогодаря предварително !
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
-
Nadejda_Angelova
- В началото бе словото
Здравейте. Реших да не правя нова тема, а да пиша тук тъй като и моят въпрос е от гледната точка на кандидат-студент. Искам да ви попитам как точно се подготвяхте за изпитите по журналистика (писмен и устен). Освен четенето на вестници, гледането на публицистични предавания и изобщо това да сте осведомени за последните събития в страната и света, посещавахте ли някакви уроци? Мислех да започвам уроци по български език, но доколкото съм запозната изпита отпада за тази специалност.
There was a time when blackberry and apple were just fruits...
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
да, изпитът по бел отпадна преди две години. чети много марк твен, кърт вонегът, изобщо който хуманист с есеистичен подход ти попадне. докато четеш българска преса, чети и чужда, и си отбелязвай мислено какви са разликите и защо мислиш, че се получават. пиши есета и ги давай на госпожата по литература.
има подготвителен курс при су, който е със спорни качества. аз предпочетох да не си го причинявам.
има подготвителен курс при су, който е със спорни качества. аз предпочетох да не си го причинявам.
-
Nadejda_Angelova
- В началото бе словото
Благодаря за отговораkori написа:да, изпитът по бел отпадна преди две години. чети много марк твен, кърт вонегът, изобщо който хуманист с есеистичен подход ти попадне. докато четеш българска преса, чети и чужда, и си отбелязвай мислено какви са разликите и защо мислиш, че се получават. пиши есета и ги давай на госпожата по литература.
There was a time when blackberry and apple were just fruits...
- Варненец
- Пишеща машина
- Специалност: журналистика
- Курс: първи
Такаммм- първо да те предупредя- супер субективно е това животно Журналистиката...
Второ- курсовете им не струват,ако искаш и без тях можеш да минеш...
Трето- слушай новини и без вестници ще минеш
Моли се да не попаднеш на някой тиквеник преди всичко....
Есета пиши и така
Ако имаш още въпроси пиши
Успех...
Второ- курсовете им не струват,ако искаш и без тях можеш да минеш...
Трето- слушай новини и без вестници ще минеш
Моли се да не попаднеш на някой тиквеник преди всичко....
Есета пиши и така
Ако имаш още въпроси пиши
Успех...
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......