Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
tedkata_volley
В началото бе словото

Важно за всички студенти !!!

Мнение от tedkata_volley »

Здравейте,
искам да ви информирам, че е започната петиция за карти за транспорт с намаление,
за всички студенти независимо от формата им на обучение!!!
ето линк към петицията, който се чувства съпричастен към инициативата нека се подпише.

http://bgpetition.com/vsichki-studenti-ravni/index.html

Благодаря на всички отзовали се :wink: :wink: :wink:
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от aL` »

Защо пък за всички студенти ?! Който е държавна поръчка е нормално да получава субсидия, другите - не. Както при общежитията - задочниците нямат право на такива.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
tedkata_volley
В началото бе словото

Защото много студенти едвам си покриват разходите със заплатата си, а какво остава и като едва ли не държавата не ги зачита за студенти и са принудени да плащат двойно за картите за транспорт
Аватар
Drava
От дъжд на вятър
Специалност: Начална и предучилищна педагогика
Курс: втори

Мнение от Drava »

Не съм съгласна с това! Мислех, че на това поне ще имам право. Не трябва да бъдем разделяни по този начин, защото не е справедливо. Всеки от нас се бъхти , за да изучи :evil: Естествено за това положение не сме виновни ние, а пак проклетата държава и абсурдните и закони. Колеги, нека не оставяме нещата така и да направим скоро един сериозен протест.
La Liberté guidant le peuple!
Изображение

http://booksbg.blogspot.com/ моя блог :)
Аватар
Linna
От дъжд на вятър
Специалност: География
Курс: първи

Мнение от Linna »

Така е и аз съм против това. В крайна сметка всички сме студенти и се предполага че трябва да имаме еднакви права. За общежията съм съгласна че задочниците не би трябвало да имат право, което всъщност пак не е много правилно, но ...
От намаление за карта на градски транспорт се нуждае всеки студент не зависимо какъв е. Нека се спрем и на това, че една част от задочниците не учат задочно поради някаква друга причина освен че средствата им са по малко и няма да имат възможност да плащат редовната такса и вместо задочното обучение да го улеснява то им удря доста силен шамар режейки им студентските права.

Аз съм съгласна да се вдигне един протест. Казвайте кога и къде и да го организираме.
Геолого - географски факултет.

Спeциалност - География
Форма на обучение - Задочно

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

Тези, които са редовно, нямат време да работят, за това ползват и намаление, докато задочниците имат тази възможност.Не виждам защо се оплаквате.Като не искате да плащате скъпи карти за градския транспорт - минете на редовно.

Все едно да искаме и ние да плащаме такси равни на тия на задочниците.Нали сме студенти ?
Аватар
Leila_Valera
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: втори

Мнение от Leila_Valera »

Разбирам да живеехме в някаква уредена държава, че да не се нуждаеше никой от намаления... Преференциите за градски транспорт са най-малкото, което може и трябва да получи един студент (и не само, а също и ученици, пенсионери и т.н.), независимо дали е в редовна или задочна форма на обучение. Вместо само да се нападаме вие сте зле, ама ние сме по-зле, може поне веднъж да се обединим в защита на правата на гражданите. Все пак с какво намаленията за задочници ще повлияят на нас, редовните? Стига вече сме гледали в паничката на другия :salute:
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.

Регионално развитие и политика
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

happyswift написа:Тези, които са редовно, нямат време да работят, за това ползват и намаление, докато задочниците имат тази възможност.Не виждам защо се оплаквате.Като не искате да плащате скъпи карти за градския транспорт - минете на редовно.

Все едно да искаме и ние да плащаме такси равни на тия на задочниците.Нали сме студенти ?
Право думаш, happyswift. Къде ще се сравнява една хубава заплата на пълен работен ден (да не споменаваме и осигуровките и трупането на стаж, например) с мижавите преференции, които се ползват от студентите редовно обучение?! :evil:

*с уговорката, че наистина повечето студенти-редовно не са на 8-часов работен ден*
tedkata_volley
В началото бе словото

Точно така, не знам какъв е проблема, все пак редовното пак ще си имат картите с намаления,
защо пък и другите студенти не по-малко заслужили да имат правото на това намаление.
Вижте че едва ли не държавата не ги зачита за студенти и са принудени да плащат двойно за картите за транспорт.
Ако задочниците ще се третират като друго качество студенти, по-добре да премахнат ЗО. пфуу :| :| :| :|
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Какво ни засяга нас ли ? Ами миличка, парите за градския транспорт не идват от луната.Те идват от данъкоплатеца, когато по-малко пари влизат в даден сектор, толкова по-ниско е качеството на услугата.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Leila_Valera написа:Разбирам да живеехме в някаква уредена държава, че да не се нуждаеше никой от намаления...
Айде пак държавата им виновна. Дай да направим за всички ползватели на градския транспорт намаления и да се возят по всички линии за 17 лв., щом е "неуредена" държавата...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

и двете страни имат право, но лично за мен е малко глупаво да няма намаления за студенти, били те и задочни.

а ето една не много свързана с темата, но все пак занимателна ситуация, която се получава при мен: аз съм студент в две висши учебни заведения, съответно редовно и задочно. понеже обаче задочните ми занятия започват един месец преди редовните, нямам студентска книжка от втория вуз, с който да си взема намалението. и въпреки, че имам два пъти повече път от нормалните студенти заради дистанцията между квартирата, единия вуз и другия вуз, и въпреки, че имам път и половина повече учене от нормалните студенти, и въпреки, че плащам пъти повече семестриални такси от нормалните студенти, пак имам един месец на лапанье.

изобщо кой реши, че като си задочно, задължително трябва да изкарваш милиони? не че не работя, но аз работих и миналата година, когато бях само редовно, работих и в гимназията, и от опит ще споделя, че хората, предпочели работата пред първокласното образование обикновено имат достатъчно основателни причини да го направят.. въобще не знам кой може да се оплаква в тая тема освен задочниците.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Стига сте разсъждавали като олигофрени...

Кори, това, че учиш в два ВУЗ-а е ТВОЙ избор.Ти сам рашаваш дали ще можеш да се справиш или НЕ.То и аз мога да се запиша в 5 ВУЗа, ама какво от това?Да искам безплатен транспорт, безплатна квартира, командировка ?

Айде стига глупости
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от kori »

казах вече, че 1 ситуацията не е свързана с темата, и въпреки това 2 би било най-логичното нещо на света като уча на две места да мога да разполагам с полагащото ми се намаление предварително по обективни причини. няма да стигам до там да те наричам както ти наричаш мене, тя простотията не ходи по градския транспорт.
Аватар
happyswift
Флъдзила

Мнение от happyswift »

Нарегох разсъждението "като на олигофрен", това не е окачествяване

Това е твой избор, както казах.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”