Застрахователно право - септемврийска сесия.

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Аватар
Milky_Way
В началото бе словото
Специалност: право

Застрахователно право - септемврийска сесия.

Мнение от Milky_Way »

Колеги, знаете ли дали на 9ти септември професор Русчев ще допуска да се явят студенти, незаписани в списъците за изпит?На лятната сесия държеше на тях и се питам дали септемврийската дата не е само за хора, неявили се или неиздържали (но присъстващи в списъците) или за всички студенти?
Popoff
В началото бе словото

Re: Застрахователно право - септемврийска сесия.

Мнение от Popoff »

Хм, аз се явявах на този изпит през юни, но миналата година и нямаше никакви списъци, то бяхме и малко хора, и Русчев ни даде два въпроса да пишем в 272, докато той изпитваше второкурсниците по обща част на гражданско право в същата аудитория! Можеше спокойно да си извадиш малко спомагателно листче и да препишеш нещо! Сега се изненадвам, че е имало контрол тази година!
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото

Мнение от Milky_Way »

Да, имаше си контрол и малко хора се явиха на изпита.
Popoff, ти пети курс ли си?Питам, понеже бих искала да ми кажеш има ли много изборни в пети курс, важащи за "Правораздаване"?Има ли смисъл да си губя времето с изборни през септември, имайки предвид, че имам да взимам само още 3 до запълване на сакралната бройка от 10 изборни? :D
Popoff
В началото бе словото

Мнение от Popoff »

В зимния семестър има Изпълнение на наказанията при гл.ас. Георги Митов и Поземлено право при гл.ас. Златимир Орсов, като и двамата са страхотни пичове и изпитите им минават сравнително леко. Друг е въпроса, че определено задължителните учебни дисциплини са меко казано отвратителни (Международно частно право, Осигурително право и Право на Европейския съюз) и трябва да намериш време да попречетеш нещичко и за изборните, но не мисля че някой ще има проблем на тези изборни дисциплини. Вторият семестър има Правна защита на конкуренцията при доц. Методи Марков( изпита е писмен; купчинки, знаете как е :) и Конституционен контрол при Карагьозова, но там не е далавера, така да се каже, защото тя е изключително взискателна, а когато имаш на главата си два процеса и ГИП, честно казано последното нещо, за което мислиш е Конституционен контрол.
Изпълнение на наказанията, Поземлено право, Правна защита на конкуренцията - ето три дисциплини, не се мъчи с Русчев:))
Popoff
В началото бе словото

Мнение от Popoff »

Има и учебната дисциплина "Нотариат" при "обичаната" Екатерина Матеева, но изпита също е труден и много малко се престрашиха да се явят тази година и доколкото знам, контролът е бил серизоен, така че не е за препоръчване!
И забравих юридическа техника при проф. Милкова, миналата година в зимния семестър беше писмен, купчинки и т.н :)
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

Аз пък искам да си повиша оценката при Русчев, дали ще стане изобщо?
Popoff
В началото бе словото

Мнение от Popoff »

Повишаване на оценката по застрахователно право или гражданско право обща част? По застрахователно си спомням, че имаше масово 5 -ици, някоя и друга 6-ица и някоя и друга 4- ка. С една дума - познатите купчинки:)
SteelDragon
От дъжд на вятър

Мнение от SteelDragon »

Аз взех 4 изборни 5-ти курс, и колкото и да са интересни предметите от опит ще кажа: Вземете си преди 5-ти курс избираемите. Да не се занимавате с глупости, когато имате по-сериозни неща на главата!
"What power has law where only money rules."
Gaius Petronius (~66 AD)
I`feel`good
От дъжд на вятър

Мнение от I`feel`good »

За застрахователно питам, при нас имаше масово тройки, няколко четворки и 1-2 шестици, което леко не ми хареса...А за избираемите наистина е добре да се вземат по-рано, но аз вече съм 5ти курс и ми трябват още 4, така че е too late...
Аватар
Milky_Way
В началото бе словото

Мнение от Milky_Way »

Popoff написа:В зимния семестър има Изпълнение на наказанията при гл.ас. Георги Митов и Поземлено право при гл.ас. Златимир Орсов, като и двамата са страхотни пичове и изпитите им минават сравнително леко. Друг е въпроса, че определено задължителните учебни дисциплини са меко казано отвратителни (Международно частно право, Осигурително право и Право на Европейския съюз) и трябва да намериш време да попречетеш нещичко и за изборните, но не мисля че някой ще има проблем на тези изборни дисциплини. Вторият семестър има Правна защита на конкуренцията при доц. Методи Марков( изпита е писмен; купчинки, знаете как е :) и Конституционен контрол при Карагьозова, но там не е далавера, така да се каже, защото тя е изключително взискателна, а когато имаш на главата си два процеса и ГИП, честно казано последното нещо, за което мислиш е Конституционен контрол.
Изпълнение на наказанията, Поземлено право, Правна защита на конкуренцията - ето три дисциплини, не се мъчи с Русчев:))
Много ти благодаря за подробната информация! :salute:
Публикувай отговор

Обратно към “ЮФ”