Дзифт
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
Re: Дзифт
Току-що го гледах.... Странно чуство... Добър е, дори доста, но и разни неща не ми харесаха, определено. На места ми е маниерен, дори самоцелно оригинален.... Нз, не е мой тип филм. 
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
"Дзифт" беше може би най-голямата изненада за 2008 за мен (приятна, иначе от Холивуд ми поднесоха доста разочароващи изненади). Адски ми е любим, гледал съм го пет пъти някъде, на кино, на DVD, по телевизията, от него си го дръпнах докато чаках да излезе DVD-то... А като излезе даже го пратих по пощата на един германец, който питаше в imdb откъде може да си го намери, та да му се насладят колкото се може повече хора (той пък взе, че не го хареса кой знае колко и му даде 6/10, ама както и да е).
Трябва да се отбележи и че съм леко пристрастен, защото адски много обичам neo-noir филми.
Романът също прочетох, хубав беше, но не ми хареса чак толкова, колкото филма.
Между другото, имам въпрос относно края на филма.
*Spoilers ahead*
Ако диамантът през цялото време е бил в "дъвката", защо Молецът излъга Ада, че е в гроба на Бижуто? Или може би диамантът все пак е бил в урната примерно и той го е взел в последния момент? Или Молецът е знаел през цялото време, че Ада играе двойна игра и е искал просто да види гроба на сина си и затова я излъгал, колкото да отидат на гробищата (в това няма много смисъл)?
В книгата диамантът така и не се появява накрая. Молецът наистина си мисли, че той е в гроба на Бижуто, но се оказва, че който там го е кремирал си го е прибрал.
Трябва да се отбележи и че съм леко пристрастен, защото адски много обичам neo-noir филми.
Романът също прочетох, хубав беше, но не ми хареса чак толкова, колкото филма.
Между другото, имам въпрос относно края на филма.
*Spoilers ahead*
Ако диамантът през цялото време е бил в "дъвката", защо Молецът излъга Ада, че е в гроба на Бижуто? Или може би диамантът все пак е бил в урната примерно и той го е взел в последния момент? Или Молецът е знаел през цялото време, че Ада играе двойна игра и е искал просто да види гроба на сина си и затова я излъгал, колкото да отидат на гробищата (в това няма много смисъл)?
В книгата диамантът така и не се появява накрая. Молецът наистина си мисли, че той е в гроба на Бижуто, но се оказва, че който там го е кремирал си го е прибрал.
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
на мен ми хареса, ама за пореден път спада в категорията "добър е ... за бг филм." писна ми вече от тая категория, крайно време е да се направи филм, който да е просто добър. сценарият беше най-голямата слабост, както винаги.
Дзифта е готин. Чакаме следващ филм от Гърдев и Христов.
Само мен ли не ме впечатли тоя филм? Само частта с лайната ми хареса. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Пък мен никой не може да ме накара да го гледам.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
И Слава Богу.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Филма е много добър, особено ако имаш вкус към този жанр. Но разбира се книгата е далеч по-добра
Направи ми лошо впечатление само това, че голяма част от публиката в салона се смееше само на най-просташките реплики, а при най-добрите моменти мълчеше... Явно много хора не могат да възприемат нищо по-завоалирано от псувня...
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
На мен филмът ми хареса повече от романа.
Пък и в случая не важи правилото "филмът е по-зле от книгата", просто защото филмът не е правен по романа, Владислав Тодоров е писал сценария и книгата едновременно, с идеята, че разказва една история два пъти, в два различни формата, като двата варианта се допълват един друг. 
-
Lyubo Kov
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Филмът си е добър сравнен със западните филми, а като за български наистина е може би най-доброто правено в последните 20 години. Откъм история не е кой знае какво, но е добре изпипан откъм техническо изпълнение.