АБОРТ-подкрепяте ли или сте твърдо против
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
К'фи аборти бееее?
Раждайте! Нека има БЪЛГАРЧЕТА! Нека се раждат хубавки розовички хлапета, които да поддържат огъня на българщината жив!
Какво ще ви натежи едно хубаво сладко детенце?
Днес разхождах по пазара мъничкото си братовчедче. На 3 месеца е. Страхотно е!!! Ръчичката му е 8 пъти по-малка от моята...и гледа с огромни умни очи! От него ще стане перфектен горд, снажен български воин, с който рамо до рамо ще отстояваме правото си да живеем в Родината...срещу всички гнусни получовеци, които се изправят по пътя ни.
Раждайте! Циганите ли искате да раждат? Те това и правят...
Раждайте! Нека има БЪЛГАРЧЕТА! Нека се раждат хубавки розовички хлапета, които да поддържат огъня на българщината жив!
Днес разхождах по пазара мъничкото си братовчедче. На 3 месеца е. Страхотно е!!! Ръчичката му е 8 пъти по-малка от моята...и гледа с огромни умни очи! От него ще стане перфектен горд, снажен български воин, с който рамо до рамо ще отстояваме правото си да живеем в Родината...срещу всички гнусни получовеци, които се изправят по пътя ни.
Раждайте! Циганите ли искате да раждат? Те това и правят...
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
Vintersorg написа:К'фи аборти бееее?
хаха, може, ама подозирам че мойто нямаше да е съвсем българче
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Защото не си жена...За една жена зародишът никога не е съвкупност от клетки...Още от момента на първото гадене, на виждането на двете черти, вече знаеш, че това е бебе, че е дете, че е ТВОЕТО дете , дори да не си го искала...И един аборт, за тези, които се решат на него, е ужасно тежко преживяване и срива жестоко психиката. Дори спонтанните аборти я сриват...Дори, когато не е било бебе, а кухо яйце - и тогава ти иде да умреш, какво остава сама да решиш да махнеш дете? Изборът е много, много тежък. 
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не забравяй, че и ние не сме много по-напред в развитието си.mushroomhead написа: "съвкупнсот от клетки".Може да прозвучи грубо,но то не оформен човек,просто зародиш.Не смятам ,че е убийство(както някой твърдят) ако се премахне
Просто някаква течност
аборт няма.Винаги има някаква опасност.И най-малкия проблем
в такъв момент е сриването на психиката.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
по принцип съм ПРОТИВ аборта, защото още от момента на самото зачатие ембриона е жив, макар и само купчина клетки, а абортът е убийство... но само по принцип...
колкото и да е лошо, нежелани бременности постоянно се случват по 1 или друга причина. ако абортът бъде заклеймен от обществото и забранен, това няма да намали абортите, просто ще започнат да се правят нелегално от кой знае какви шарлатани което може да се окаже пагубно за здравето и дори живота на жената...
колкото и да е лошо, нежелани бременности постоянно се случват по 1 или друга причина. ако абортът бъде заклеймен от обществото и забранен, това няма да намали абортите, просто ще започнат да се правят нелегално от кой знае какви шарлатани което може да се окаже пагубно за здравето и дори живота на жената...
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
съгласна съм с Принцесата, само ще добавя, че съм за или против според ситуацията...наистина не виждам смисъл в разждането на дете, което ще се даде в дом. а имайки впредвид какви са домовете за сираци в България страшно много се покачва процентът да не живее пълноценно...от няколко години за Коледа ходим класа в местния дом за сираци...много ми става тъжно за дечицата там...нещото, което много ме учуди, че циганетата не преобладаваха-от 30тина дечица, туко що проходили и проговорили, да имаше 5-6 ромче...всичко друго българчета...и те едни такива мили, с големи жални очи...^PrincessA^ написа:Аз съм за абортите....когато се налагат (няма да преповтарям колегите в това отношение). Да имаш дете е най-прекрасното нещо на този свят, затова и двамата родители трябва наистина да го желаят и да са подготвени за това!
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- Dynamite
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Няма какво да кажа след това мнение,то изчерпва въпроса (за мен)Crematory написа:Темата ми е много присърце.
Вие явно говорите за случайност, "грешка". От много неща зависи. Аз не бих направила аборт под никакъв параграф, ако става дума за такава случайност...Да не говорим, че аз тази случайност я чакам от две години![]()
Мнението ми във всички случаи е отрицателно. Но, когато говорим за малолетна/непълнолетна майка, неспособна да се грижи за детето си - редно ли е да го роди и да го остави в дом? Не е много по-морално от аборт.Макар че на собствената си дъщеря например не бих разрешила аборт...
Има и още един вариант, при който просто ми се къса сърцето, но си мисля, че бих направила аборт.Има генетични увреждания, при които детето все пак успява да се запази ( при най-тежките малформации настъпва спонтанен аборт още в 1-2 месец) до 4 месец и амниоцентезата.Бих ли родила увредено дете?Бих ли подложила себе си, съпруга си на мъката детенцето, което толкова съм искала, да не е пълноценно, да не може да живее истински? Не говоря за слепота и глухота ( то това така или иначе не се разбира при амниоцентеза), с които все пак може да се води нормален живот...Не мисля, че бих се подложила. В такъв случай най-вероятно бих направила аборт, макар после да се обвинявам цял живот и да страдам...
Но да се върнем на "грешката"...Момичета и момчета, бебетата са най-прекрасното нещо на света.Истински мънички чудеса. Един аборт може да ви лиши завинаги от това чудо.За това трябва да стават, когато сме емоционално подготвени да станем родители (финансите са друга тема).Моля ви, докато и вие, и партньорът ви не сте готови да станете родители, ползвайте предпазни мерки.А ако все пак се случи, го обмислете много добре преди крайните действия.Защото в България има над 200 000 двойки, които не могат да имат собствени деца и биха дали всичко, което имат, за да са на ваше място.А един аборт бързо може да ви причисли към тях след няколко години, когато решите да имате...
П.С. Извинявам се за дългия пост, но като се има предвид, че съм админ на сайт за бебета, е разбираемо, че така се вълнувам
П.С.3
Не заслужават ли тази усмивка,това носле, тези будни очета и нежни малки пръстчета най-много любов на света...Не заслужават ли своя живот?
Снимката е на братовчед ми Борис, който се роди на 16 февруари и само с една усмивка и мъничките си размери почти убеди Лорда да стане татко по-рано от предвиденото
"Избраници са ония,за които прекрасното означава само Красота"