Английска филология 4

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
FreaKy
От дъжд на вятър

Re: Английска филология 4

Мнение от FreaKy »

И аз имам въпрос относно дата за поправка, в частност Латински. Някой да има идея, защото май никой не си е направил труда да качи датите на сайта....или поне аз не успях да намеря такива. Поздрави на новите попълнения и good luck...you're going to need it :) ( не че ви плаша де :wink: )
Midsummer
В началото бе словото

Мнение от Midsummer »

Здравейте колеги и колежки! :) Аз съм едно от новите попълнения в специалността Английска филология. :flower:

Сега някой има ли желание да ми разкаже туй онуй за първи курс? :)
Например, в първи курс трябва ли да се пише курсова работа? Освен изпитите по време на сесията, има ли и други изпити, есета, тестове, различни форми на проверка, които се извършват по време на занятията и се включват в оценката?
Аватар
sindri
От дъжд на вятър
Специалност: английска филология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от sindri »

Освен изпитите по време на сесията, има ли и други изпити, есета, тестове, различни форми на проверка, които се извършват по време на занятията и се включват в оценката?

Да, доста :) Присъствието на семинари също оказва влияние.
language is an instinct
Аватар
midday
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от midday »

Здравейте, колеги!

Много спешно ми трябва да науча датата за поправителния изпит по Ренесанс (става въпрос за трети курс). Много ще съм благодарна за точен отговор!
"Music is the nutrition of the soul."
http://www.last.fm
Midsummer
В началото бе словото

Мнение от Midsummer »

Колеги, сега в първи курс трябва да си избера два от 4 избираеми курса. Единят вече го избрах - Езикова култура (български език).

Но за втория се колебая между English through literature при Мария Димитрова
и Images of Britishness при Ивелина Казакова.

Ще се радвам, ако тези от вас, които са били на един от тези курсове споделят дали им е харесало, какво са правили и как са преподавателките. :roll: :D
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

Аз искам да питам някой знае ли поправката по Литературознание кога е :roll:

Midsummer, Images of Britishness явно го въвеждат за първи път, но Казакова ни преподаваше по Практически английски и Общество и култура на Великобритания (учи се 2 семестър), което със сигурност има общо с този нов курс, така че вероятно ще ти е от полза. English through Literature е много интересен и се учат като цяло хубави произведения, макар и малко странни :) И двете преподават много добре, обясняват разбираемо и общо взето часовете са приятни :D Аз лично бих избрала тези двата, а Езикова култура сигурно ще имате втория семестър пак... Но пък при Казакова и Димитрова няма лесно и трябва старание и постоянство, и двете са взискателни и сигурно с два такива курса ще си е доста натоварено, докато ЕК си е.. ами, лесна шестица. Та просто трябва да прецениш кой предмет ще ти е по-интересен, иначе и двата са еднакво полезни. Надявам се, че не съм те объркала допълнително :)
Midsummer
В началото бе словото

Мнение от Midsummer »

Благодаря ти CellarDoor. :D

А по English through literature при Мария Димитрова пишат ли се есета, правят ли се други допълнителни неща?

Питам, защото за Images of Britishness при Казакова пише, че се пишат есета, правят се презентации.
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

о, ами за всяко произведение (разказ или стихотворения, всяка седмица различни) има 2-3 страници упражнения, предимно с попълване на думички и парафрази, превод на отделни изречения.. и веднъж трябваше да допишем едно стихотворение :) иначе е повече говорене, разсъждаване върху произведенията.. и така =)
Midsummer
В началото бе словото

Мнение от Midsummer »

А какво представлява изпитът по English through literature при Мария Димитрова? И как така ще обсъждаме литературни произведения, като не сме ги чели? Ние трябва да си прочетем вкъщи част от тях или по време на лекциите някой ги чете?
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

Димитрова всяка седмица изпраща произведенията и упражненията към тях за следващия час, така че да имате достатъчно време да се подготвите. Спокойно, те са съвсем кратки. А изпитът, доколкото си спомням, се състоеше от абсолютно същите упражнения, които сме правили, със същите думи за попълване, просто бяха разбъркани - в смисъл, ако думата feasible примерно сме я обсъждали в час в упражнение за парафраза, на изпита може да е fill in the gaps или превод. Имаше и текст - пак разказ или стихотворение - и въпроси със свободен отговор към всеки от тях, като всеки си избира по кое от двете да пише. Май това беше :D
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Колеги, да попитам.

Кога ни разделят на потоци, групи и прочее? Аз си имам вече факултетен номер, но неразбрах кой поток/група съм.Това се обявява на 01.10 (респекивно на срещата с ръководителя) или просто съм пропуснал да чуя?

Колко дни през седмицата са ангажирани първокурсниците?
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

на първи ще ви съберат всичките и ще кажат всеки по отделно в коя група е. май четоха списък с имената миналата година, не си спомням.. тогава ще ви дадат и книжките.

ангажирани сте 5 дни в седмицата, като някои групи имаха часове и в събота.. но това зависи от програмата.
hahaf
Да живей словото
Специалност: Кръчмонавтика

Мнение от hahaf »

Благодаря
Повръщам върху гадните урунгели!
склт написа:Всичко ще си покаже ,когато излязат резултатите от изпитите за 2011-2012 година.
<---- НАЙ-ГОЛЕМИЯТ
Аватар
Corporal
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от Corporal »

CellarDoor написа:Аз искам да питам някой знае ли поправката по Литературознание кога е :roll:

18.09.2009г. от 10ч. 155 кабинет.
"I really hate guys who attack me when they've got no hope of ever defeating me."
Аватар
CellarDoor
Пишете, о, братя

Мнение от CellarDoor »

да, мерси :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”