Предлагам за бан

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
Заключено
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Re: Предлагам за бан

Мнение от Catherine »

Не баннаха пи4, защото не е метъл, а защото беше нагъл и беше "на всяка манджа мерудия". Но като гледам, голяма част от форумците са станали същите, но бановете секнаха. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Медицина

Мнение от Gormoth »

Този форум, според мен, е едно олицетворение на обществото като цяло. Хората са като овце - трябва им Господ, за да ги внедри в конкретна система, в която присъства подреденост. Когато такъв липсва (в случая модераторска намеса и подобни), настава един хаос, срещу който в борба влизат и подклаждащите го, като по този начин го разгарят повече.
Quietly these colors will fade
but soon they will be as one.
For a moment i will stare
into this deep saddened sea
and will suffer the death's fright.
Under these waves emotions lay,
still never they'll return
as they are laid to rest.
Into this one lonely life,
which is growing painfully.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Gormoth написа:Този форум, според мен, е едно олицетворение на обществото като цяло. Хората са като овце - трябва им Господ, за да ги внедри в конкретна система, в която присъства подреденост. Когато такъв липсва (в случая модераторска намеса и подобни), настава един хаос, срещу който в борба влизат и подклаждащите го, като по този начин го разгарят повече.
на овцете не им трябва господ, а овчар. за това господ се казва господ (йехова), а овчарят - овчар. имат съвсем различни job description-и.

още по темата - този форум не може да е олицетворение на обществото, щото в него няма примерно цигани. по-важното, в обществото няма деБати, а форумът се основава на тях.
Последно промяна от kori на 13 Авг 2009, 19:09, променено общо 3 пъти.
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Gormoth »

kori написа:
Gormoth написа:Този форум, според мен, е едно олицетворение на обществото като цяло. Хората са като овце - трябва им Господ, за да ги внедри в конкретна система, в която присъства подреденост. Когато такъв липсва (в случая модераторска намеса и подобни), настава един хаос, срещу който в борба влизат и подклаждащите го, като по този начин го разгарят повече.
на овцете не им трябва господ, а овчар. за това господ се казва господ (йехова), а овчарят - овчар. имат съвсем различни job description-и
Не е необходимо да ме правиш на глупак, а да се вгледаш в това, което изразявам. Явно е, че съм казал "като" => сравнявам, не казвам, че хора = овце.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

Gormoth написа: Не е необходимо да ме правиш на глупак, а да се вгледаш в това, което изразявам. Явно е, че съм казал "като" => сравнявам, не казвам, че хора = овце.
прав си, извинявай.
Аватар
Gormoth
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Gormoth »

За нищо, приятел. ;)
Аватар
frostwolf
В началото бе словото
Специалност: Право - редовно
Курс: първи

Мнение от frostwolf »

Скарайте се и вие и си направете тема да си се карате и да се предлагате за бан. Тука е частно :bounce:

Едит: ее, изпреварихте ме..
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Kristo, и това го казваш /за новите форумци/, от каква позиция? Защото и стари форумци са ме дразнели и то по- стари /защото аз на практика и не съм/ такива. Не е въпроса на кой от кога му е регистрацията. Важно е отношението. Ама кво говоря. Все едно. Аз си взимам насериозно форума, което означава, че съм идиот, от което пък следва, че всички простотии отправени към мене са с право. Разбрах идеята.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от kori »

frostwolf написа:Скарайте се и вие и си направете тема да си се карате и да се предлагате за бан. Тука е частно :bounce:

Едит: ее, изпреварихте ме..
Ние сме зрели хора с нормално пораснали тела и в частност пениси и като такива не изпитваме нуждата да се караме помежду си във форум.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

allshallperish написа:Kristo, и това го казваш /за новите форумци/, от каква позиция? Защото и стари форумци са ме дразнели и то по- стари /защото аз на практика и не съм/ такива. Не е въпроса на кой от кога му е регистрацията. Важно е отношението. Ама кво говоря. Все едно. Аз си взимам насериозно форума, което означава, че съм идиот, от което пък следва, че всички простотии отправени към мене са с право. Разбрах идеята.
Не беше свързано с теб, а с модното напоследък твърдение, че форума е помия. Истината е, че не е помия, а така ни се втълпява да вярваме.

Тук влизат хора /поне голяма част от тях/ - които са интелигентни, приети в СУ, сериозни хора, които са част от елитен вуз, и които имат достатъчно акъл, какво да правят и как да се държат. В този ред на мисли, всички регнати от КСК, не са виновни, че влизат и им се казва, че точно те развалят якото на форума, с тъпи теми и постове. Има единични случаи на заблудени деца, които правят лошо впечетление във форума /споменатата Петя примерно/ - но с елементарни модераторски намеси, такива лоши елементи се оправят и изчистват. И нямам предвид банване. Но когато има 1 модератор, който да следи раздел с около 1000 теми и огромна аудитория, която чете, пише и флуди, много ясно, че нещата ще излезнат от контрол. И кой е виновен?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Виновни са потребителите.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Кристо (но всъщност към всички), всъщност форумът е помия. Помия е в сравнение с това, което беше преди 6 месеца, а още по-голяма в сравнение с това, което беше преди една година. По-нататък не ми се връща лентата. Тогава форумът беше място, където да разкажеш какво те е зарадвало, да си поговориш с хората, да научиш повече и интересни неща за тях. Простотии? Да, простотии имаше, но бяха една идея по-изтънчени и забавни. Сега са предимно гнусни. Лични нападки? Ми и да ги е имало, не са били нито толкова ярко изразени, нито толкова... ежедневни? Защо се получи така?

Защото се появиха хора, за които да са "на въпреки" на всичко и всички е въпрос на чест. Защото целта на новите теми е не да са конструктивни, полезни и отворени, а да се излива в тях помия - кой какво мрази, кой какво не приема, кой какво отхвърля. Целта е да се чете морал. От всеки на всеки. Съответно хората, приемали форума на сериозно спряха да го правят. То няма и смисъл. "Следващото поколение", ако държиш на терминологията, взе пример от тях - от лигнята, от простотиите, от флуда и от спама. Единици са "новите потребители", които пишат в сериозните теми извън КСК. За повечето, форумът се е превърнал в място, където да убият няколко часа, да изхвърлят малко душевен боклук, докато чакат класирането или да им се свали някой филм от замундата. Да ти кажа, не ги осъждам. И аз да бях на тяхно място, сигурно и аз така щях да реагирам - все пак принципът е "Когато си в Рим, дръж се като римляните", а не "Научи римляните на цивилизация, докато пикаеш в стаята, в която ядеш." В този смисъл форумът е помия. И не е като модераторите да не си вършат работата. Доста по-големи форуми се справят с модераторски екип по-малък от 30 души.

Въпросът е, че има едно такова нещо наречено такт, което в този форум липсва. В момента, в който се появи по-особено мнение всички му скачат. Ако питате мен за бан са половината писали в темата - от allshallperish (не се засягай, просто след онази тема за гейовете и постоянното заяждане в други теми, на много места да си изхвърчала) през Джуди (същото като при Периш) и Кристо (тук да обяснявам ли изобщо) - списъкът е безкраен. Обаче модераторите и администраторите на форума на СУ - и това го казвам в ролята си на потребител - са безкрайно търпеливи, толерантни и уравновесени. Някои от тях се палят доста лесно, други предпочитат да се въздържат от коментари, но всички те изчитат цялата сътворена от нас помия. И не само я изчитат, ами и я почистват, опитвайки се да запазят това, което си струва.

Проблемът не е в потребителите, а в цялостната нагласа, че форумът е кочина - място където да се разтовариш и да си оставиш боклука. За мен обаче той никога не е бил и няма да бъде това - да може да се изолирам в един два раздела, а в тях в една две теми, но ще продължа да го чета и да игнорирам помията, с която ни заливат/се заливаме. ЩЕ гледам да не се удавя в нея.

Ps. Наистина се надявам никой да не се обиди от мнението ми. Освен това мисля, че е добра идея да се вземат малко по-крути мерки, но публичното обсъждане на бановете не е начинът.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Мила написа: Ps. Наистина се надявам никой да не се обиди от мнението ми. Освен това мисля, че е добра идея да се вземат малко по-крути мерки, но публичното обсъждане на бановете не е начинът.
Въпросът е, че всеки казва "това не е начинът", а се чудя някой въобще мисли ли "кое е начинът". Давайте предложения, просто е. След като не ви харесва тази идея, може да се намери друга.

ПП: Щом според теб съм за бан- хубаво. Но нали не съдехме за хората по постовете ;). Но карай. Няма да се заяждам, не си струва. Всеки има право на мнение, пък аз вече съм казала, че съм длъжна да го уважа.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Абе, нали има правила? Цъкате на червената удивителна, описвате какво ви е възмутило и сте си свършили работата! Другото е в ръцете на модове и админи. Имайте им доверие, както те ни имат търпение! :wink:
Цяла тема кого да бамнат. Еми това е прекалено! Откак прочетох това тук и слушам само
Harvest of sorrow http://www.kefche.com/top_joker/video/1458171/
Аз пък ще взема да пусна обратната тема:
Върнете ни безценните Антоанета, Паган, pi4, Ilyan и т.н. :roll:
Успокойте се, о вие силни характери, непреклонни воли и раздаващи правосъдие морализатори!
Спомнете си какво казват: Мъдрият отстъпва пръв! :blackeye:
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

allshallperish написа:ПП: Щом според теб съм за бан- хубаво. Но нали не съдехме за хората по постовете ;). Но карай. Няма да се заяждам, не си струва. Всеки има право на мнение, пък аз вече съм казала, че съм длъжна да го уважа.
хаха противоречиш си момиче. а ти мен по какво ме съдиш? нали именно по постовете ме съдиш и именно заради мойте постове направи тази тема? или някъде си разговаряла с мен или си ме виждала на живо? хм... ми може, ама да ти кажа по -вероятно е да си сънувала! :lol: :lol:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Заключено

Обратно към “Предложения за форума и правила”