Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Re: Първокурсниците :)

Мнение от george.merlin »

rueva написа:честито, колеги! в началото всички ще се отчаяте от факултета (Ж ще казват, че програмата им е досадна и скучна; ВО - че имат най-много изпити; КН - ще се чудите защо учите подобни предмети, а не други), НО не се отчайвайте! личен съвет - всички се заредете със самоинициативност, тоест не чакайте факултетът да ви научи, понеже това няма да стане.
за книжките, специално браво - хубав избор. ще видите, че нашата програма е най-интересна или най-скучна - 2 и 4 семестър (занапред не мога да говоря още) наистина е яко, а 1 и 3 спокойно можете да ги проспите : )

Благодаря, благодаря. :D Като гледам силния наплив за специалността (ирония), а и от разговора ми с няколко кандидат-студенти съдя, че журналистите и пиарите малко ненавиждат специалността. Ама то е нормално всеки да си харесва специалността и да мисли другите за по-лоши специалности. Иначе нямаше да си избере своята си. Но пък това че съм книгоиздаване ми помогна малко на устния. Нали се сещате за момента в който комисията пита, "за коя специалност кандидатствате?" И тука е ножа - а сте казали "журналистика" при някой от пиарите,а са ви отрязали, същото и при пиарите ако попаднат в комисия с фенове на журналистиката. Докато аз като отвърнах "книгоиздаване" и ми казаха: "а, хубава специалност сте си избрали..." :lol:
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от Варненец »

Не е така- то има и от 3 те специалнности в комисията не си прав :wink: Аз си казах журналистика-едната се усмихна,другата не(познай защо) , но пак имам 6 :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
cvetencetototo
В началото бе словото
Специалност: PR задочно

Мнение от cvetencetototo »

Хора я кажете пак (и за последно обещавам :oops: ) какъв размер трябва да са снимките. Върнаха ли някой за много малка/голяма снимка?
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология

Мнение от Master_of_Sin »

Въобще не се притеснявай зза тези снимки- няма да върнат никой заради единия размер! имаше хора с по големи о тмоята снимки, пък нито на мен, нито на тях някой им е казал нещо. Важното е да лепнеш там да има няква снимка и тва е. :wink:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Anushka
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Anushka »

Ех, здравейте и от мен :) Казвам се Анушка, а приятели и познати ме наричат Ани, приятно ми е :) Приета съм ВО редовно, това беше първото ми желание и мога да кажа, че съм мноооого удовлетворена. На курсове не съм ходила, правих опит за подготовка по собствено усмотрение ( явно опитът донякъде е успешен, щом съм приета :D ) За език.. колебаех се между английски и френски, тъй като и двата съм ги учила (кой по-успешно, кой не чак толкова..), но като че ли английският надделя :) От София съм, та няма да ми се налага да търся квартира...( и добре, че защото понякога имам проблем с приспособяването към нови места) Хах, да спирам, че много на откровения го ударих. Успех на всички :)
Аватар
Варненец
Пишеща машина
Специалност: журналистика

Мнение от Варненец »

Журналята дайте да направим общ чат подобно на книгоиздаването- скайпа ми е : madrid4anina :wink:
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
Аватар
peppsy_lina
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от peppsy_lina »

Здравейте и честито на всички,

вече и вие сте част от джунглата ФЖМК
и понеже видях, че имате интерес към фейсбук групите ето 2 свързани с факултета ;)

http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 9018805614
http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... 8429329360
В спора истината се ражда, умира от глад за смисъл и почва да смърди ужасно.

Изображение
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Варненец написа:
ZiZa написа:Здрасти и от мен. Мързи ме много да чета цялата тема, заради което просто ще се представя както си знам =]
Ро се казвам, приеха ме журналистика задочно, въпреки че е доста труден въпрос дали това е било специалността, която най-много съм искала. Да речем, че съм доволна.
От хубавата Варна съм. Затова ще уча задочно =]
Всички ми се струвате готини. Ама то друг начин няма =]

Съгражданка :cheers: Къде живееш ???

Не му казваи и той е като мен в началото, коя колежка ще....първо....абе досещате се....
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Здравейте!Сега видях,че сме разделени на 2 групи(става въпрос за журналистика-задочно),но както се сещате никъде не е опоменато кой в коя група е.Ако някой има повече информация,моля да я сподели,защото тия ме дразнят още преди да съм започнал да уча(занапред не ми се мисли)!
И каква програма само-днес учиш,утре почиваш,днес учиш,утре почиваш.И така цялата първа седмица.Тия луди ли са?Никаква организация.Никаква!
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

beroeca , за групите си прав , смятам към началото на септември да звънна за да попитам , ако до тогава няма информация в сайта на СУ (което ме съмнява) , но за програмата не си прав ... разгледай я още веднъж - само по Информационни технологии и Български език и стилистика сме на групи :wink:
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

darika написа:beroeca , за групите си прав , смятам към началото на септември да звънна за да попитам , ако до тогава няма информация в сайта на СУ (което ме съмнява) , но за програмата не си прав ... разгледай я още веднъж - само по Информационни технологии и Български език и стилистика сме на групи :wink:
Права си,но не е малко!Защо ми губят от времето цялата седмица?И да пътувам немога-по цял ден в тъпата София(ще изперкам)!Не са го измислили много практично,но както всички се убедихме,не са от най-практичните...
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
peppsy_lina
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от peppsy_lina »

По принцип групите са на четни и нечетни, или втория вариант на кой когато му е удобно.
В спора истината се ражда, умира от глад за смисъл и почва да смърди ужасно.

Изображение
Аватар
Виктория
В началото бе словото

Мнение от Виктория »

Не бях влизала отдавна,но прочетох всичкооо.Журналистика задочно съм.Видях ,че имам и адашка.И не съм от София.Незнам къде ще живея,все още. :scratch:
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ако още веднъж обърнете разговора на разправия, ще си останете без тема за първокурсници. Чувствайте се предупредени. :mrgreen:
Особено Варненец, Master_of_Sin, rage_killer и Rainhardt. Rainhardt, ако обичаш, спри да "изтръгваш мнения" отвсякъде, както самият ти се изрази, че скоро ще си "изтръгнеш" и някое наказание.
Всяко следващо мнение, което преценя, че не е по темата, ще изчезва без предупреждение.
Приятно обсъждане на специалности, квартири, езици и прочее. :)
Аватар
cvetencetototo
В началото бе словото
Специалност: PR задочно

Мнение от cvetencetototo »

Аз утре ще ходя да се записвам и ще питам дали мога да използвам общежитията по време на очните - хотелската част или там където настаняват задочниците... та се чудих дали утре веднага ща трябва да заплатя необходимата сума за наем или това ще стане понататък.....Някой знае ли, че не ми се мъкнат 300лв за нищо
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”