Teма за КС въпроси от различно естество

Архив от КСК 2010-2011. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
kapac
Пишете, о, братя

Re: Тема за КС въпроси от различно естество

Мнение от kapac »

Извинявайте, сигурно го има някъде написано, но мога ли да отида и аз да запиша един приятел в ФНПП.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

kapac написа:Извинявайте, сигурно го има някъде написано, но мога ли да отида и аз да запиша един приятел в ФНПП.
Да, мисля че можеше стига да носиш необходимите документи.
Компютърни науки 1 курс
deasly
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от deasly »

Leila_Valera написа:
morfei написа:
deasly написа:таа да попитам - тъй като се плаща 50% от семестриалната такса, която е 289 лв, и мисля по банков път да я платя ... тоо трябва да преведа 144 лв и 50 ст., след което да мина през касата на съответния факултет да заверя, че съм платил и после вече да си подам документите за кандидадстване?
Предполагам, че 289 лв. ти е семестриалната такса, а не годишната. Ако е така, трябва да преведеш 289 лв.
Зависи от специалността - на туризъм, РРП, педагогиките и др. годишните такси са 289 и семестриалната си е точно 144,50. Тоест, deasly, погледни за твоята специалност в таблицата - сумата, която е посочена, е годишната, делиш на две и толкова внасяш.
P.S. Е, от банката ще те чарджват някой и друг лев за превода, но това е неизбежно :roll:
в "годишни такси за учебната 2009/2010" пише 289 лв ("стопанско управление") ... значи толкова - 144,50 :D
а някакви допълнителни особености ако плащам по банков път? смисъл там нали се пишеха разни работи кой е получател, за какво е предвидена сумата и т.н. .. ако е от значение естествено :?:
Agarwaen
От дъжд на вятър

Мнение от Agarwaen »

Някой знае ли защо в СУ не фигурира специалност Египтология? Доколкото съм запознат в НБУ се изучава, но там таксите са непосилни (поне за мен). В други университети не съм чувал, че съществува като отделна специалност. Ако някой е информиран, нека изкаже мнение, моля. :roll:
Изображение
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Защото съществува Арабистика, която обхваща доста разнообразни диалекти на арабския език.
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

Може ли някой да ми каже как става самото прехвърляне в друга специалност, по-точно Право?
Трябва ли пак да се държат изпити и ще се състезавам ли с другите кандидат-студенти ако се държат?
Аватар
ericsson
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина
Обратна връзка:

Мнение от ericsson »

pacho_r написа:Може ли някой да ми каже как става самото прехвърляне в друга специалност, по-точно Право?
Трябва ли пак да се държат изпити и ще се състезавам ли с другите кандидат-студенти ако се държат?
Хмм,Пачо право официално можеш да се прехвърлиш само ако учиш специалност която е в ЮФ,неофициално ако имаш отличен успех над 5.50 също става,трябва също така да си държал приемните изпити по БЕЛ и История поне с тройки.Моя позната така се прехвърли миналата година от ФНПП изкара отличен успех и сега ще бъде вече втори курс право.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

ericsson написа:
pacho_r написа:Може ли някой да ми каже как става самото прехвърляне в друга специалност, по-точно Право?
Хмм,Пачо право официално можеш да се прехвърлиш само ако учиш специалност която е в ЮФ,неофициално ако имаш отличен успех над 5.50 също става,трябва също така да си държал приемните изпити по БЕЛ и История поне с тройки.Моя позната така се прехвърли миналата година от ФНПП изкара отличен успех и сега ще бъде вече втори курс право.
Не е задължително да е от специалност само в ЮФ :wink:
Компютърни науки I курс
ge_rka
В началото бе словото

Мнение от ge_rka »

Извинете някой може ли да ми помогне.. трябва да се запиша във факултета по начална и училищна педагогика,който се намира на шипченски проход 69а.И трябва да хвана автобуси номер 1 или 5,6,или 9 ...моля помагайте от къде да си хвана някой от тези автобуси От Плиска минава ли някои от тези автобуси?
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

ge_rka написа:Извинете някой може ли да ми помогне.. трябва да се запиша във факултета по начална и училищна педагогика,който се намира на шипченски проход 69а.И трябва да хвана автобуси номер 1 или 5,6,или 9 ...моля помагайте от къде да си хвана някой от тези автобуси От Плиска минава ли някои от тези автобуси?
Потърси тук:
http://www.skgt-bg.com/index.htm
Компютърни науки I курс
ge_rka
В началото бе словото

Мнение от ge_rka »

mersi mnogo
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

ge_rka написа:mersi mnogo
Намери ли каквото търсеше? :cyclops:
Компютърни науки I курс
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Колеги, какво се пише най-отгоре на първата страница на студентската книжка?
Аватар
bggashnik
Пишеща машина

Мнение от bggashnik »

gletcher написа:Колеги, какво се пише най-отгоре на първата страница на студентската книжка?
http://www.fmi.uni-sofia.bg/ksk/zapisva ... stud_knjka :shock: :wink:
Компютърни науки I курс
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

ФМИ използват друг образец. Няма значение, оправих се ;)
Заключено

Обратно към “КСК 2010-2011”