Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!
Vaskes написа:
Всъщност, доколкото той ни е казвал, исландците и да ги заговориш на исландски те превключват на английски, щото чужденец говори ли им на исландски не го разбират
Ég tala ekki Íslensku.
Vaskes написа:
А латински се учи и тук, не само в другите филологии
Тази подробност съм я пропуснал.
А, да попитам - откъде се снабдявате с учебници, или правите ксерокопия? Въобще има ли възможност да се купят оттук учебници? Разбрах, че книги се продават в библотеката, но учебици?
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.
Първи курс по шведски учихме от оригинални учебници, които обаче няма откъде да се купят, взимат се от библиотеката в началото на учебната година и накрая ги връщаш.
Втори курс и по шведски и по датски бяхме с ксерокопия и сигурно и занапред ще е така. То всъщност и повечето книги си ги копираме, защото са изчерпани (:
„— Какви студенти, бе? - изръмжа Архиканцлерът.
— Не се ли сещате, господине? Онези по-кльощавите и бледите? Нали сме в университет? Те са задължителна част от пейзажа като плъховете.“
А подписът ти е част от една от любимите ми песни.
— Не се ли сещате, господине? Онези по-кльощавите и бледите? Нали сме в университет? Те са задължителна част от пейзажа като плъховете.“
Последно промяна от Riff-Raff на 10 Авг 2009, 18:30, променено общо 1 път.
In you I see dirty
In you I count stars
In you I feel so pretty
In you I taste god
In you I feel so hungry
In you I crash cars
We must never be apart...
Riff-Raff написа:И аз се присъединявам, приета на второ класиране. :)
Як аватар. (;
"Actually, in my opinion, a man didn`t have to be insane to be sensitive. There were people who could be wounded by trifles and whom a single hard word could kill."
Solveig написа:[Записах се с тази мисъл, а когато чак на първи октомври разбрах, че ще е норвежки, ми стана леко зле... Сега си давам сметка, че не е имало причина, даже напротив, трябвало е да се радвам, както сега. Но по принцип не е приятно.
На това му се казва всяко зло за добро, накрая се оказва точно така
Steinn написа:
Иначе, не бих имал нищо против основният език да е Норвежки, дори Датски, въпреки пройзношението.
Значи ако имаш мерак за норвежки - изчакваш до следващата учебна година и атакуваш:-).
Не ми е проблем кой Скандинавски език ще е основен, било то и Фраьорски. По-големият проблем е да мога да вляза. След тазгодишния бал се чувствам още по-обезкуражен.
Því örlög hvers manns gefa lit sinn og hljóm sinn hans verki.