За изучаването на чужд език и спорт
Модератор: Шепот
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: За изучаването на чужд език и спорт
то за всички хубави работи е така
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
Шепот написа:Една колежка получи тройка по немски, защото се скара с даскалката, а силно месъмнява наистина да е била за тройка.
Иначе, хора, НЕ ходете на фитнес, страшно много притискат за присъствия и наваксвания. Затова пък на фехтовката въобще не пишат присъствия и отсъствия и стига ада се явите няколко пъти да схванете същината и да ви види физиономиите преподавателят, всичко е ок.
Ок, ще послушам съвета ама исках и фитнес, за да си оправя фигурата малко, а фехтовката за забавление. В такъв случай, по колко вървят картите във фитнес салоните, някой знае ли?
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Ако имаш желание да се занимаваш с фитнес, по-добре си се запиши в СУ, а не давай пари за нещо, което можеш да получиш безплатно. А присъствията само ще помогнат на фигурата ти.
Ако си ходиш всяка седмица и не пропускаш, няма да изпаднеш в положението накрая да ходиш по три пъти седмично, за да наваксаш липсите.
~ Кътчето ~
- george.merlin
- Драскач
това ясно, ама искам и фитнес и фехтовка, и френски, и немски, отделно уча латински, смятам и сайт да правя на факултета, а в същото време е добре и да ходя на лекции и да уча след тях, че и да работя ако остане време. Ако пък всичко това заема 24 часа, трябва и да спя все пак.
Бе аз много неща искам да правя, ще видя кое ще стане, кое не. Толкова много неща заедно правих преди година и натоварването ме докара в болница...два пъти... Кажете ми, мога ли в началото да запиша само едни език, а после да го сменя или да запиша още един. Мога ли в началото да запиша фитнес, а после да добавя и фехтовка?
Бе аз много неща искам да правя, ще видя кое ще стане, кое не. Толкова много неща заедно правих преди година и натоварването ме докара в болница...два пъти... Кажете ми, мога ли в началото да запиша само едни език, а после да го сменя или да запиша още един. Мога ли в началото да запиша фитнес, а после да добавя и фехтовка?
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
За езика май ти горят кредитите от всичките изпити по него, ако е ги изкараш и 8-те (всеки семестър четири години). За спорта - там може. 
~ Кътчето ~
- Варненец
- Пишеща машина
- Курс: първи
Мога ли да запиша и фитнес и футбол????
За езика колебая си- иска ми се да науча някой нов,но пък и испанския имам какво да работя над него...
Ако има група за начинаещи щи си включа, а на испански ще ходя от време на време
За езика колебая си- иска ми се да науча някой нов,но пък и испанския имам какво да работя над него...
Ако има група за начинаещи щи си включа, а на испански ще ходя от време на време
Мале,Мале цело лето мале... Мале,мале на морето мале,евалата на туризма,да живей нудизма.......
- pavlik
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Но едва ли ще ти е в плюс ако се занимаваш с говорене в тв или радио(лично мое мнение).Pushy написа:pavlik написа:За френския да си изкажа и аз мнението-уча го от 5 клас,за съжаление така и не го научих както трябва,но езикът е много красив,само това коварно "р" ,но пък това му е чарът.Ето ви една рекламка,тези французойки(заслушайте се в гласа).......
http://www.youtube.com/watch?v=0ArVbo1M ... re=related
е аз уча френски от 8ми клас и няма проблеми с р-тоПросто от малка си говоря с развалено 'р', намерста почти не го и казвам /зависи от думата
/, което ми е в плюс за френския
Много ми стана интересно,че имаше хора(колеги),които говорят "миеко" !!!!!
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- Pushy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
pavlik, е то не е ужасно много, търпи се, а и виждали сме много журналисти с говорни дефекти
моято даже не винаги се забелязва. Както казах - зависи си от думата, но не ме притеснява 
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
- pavlik
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
Дано да не ти попречи в бъдещото ти развитие като журналистPushy написа:pavlik, е то не е ужасно много, търпи се, а и виждали сме много журналисти с говорни дефектимоято даже не винаги се забелязва. Както казах - зависи си от думата, но не ме притеснява
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- george.merlin
- Драскач
Да ти кажа, аз съм заекващ. При мен заекването е с наследствена предразположеност и заради това заеквам откакто съм почнал да говоря. Вече 15 години посещавам логопеди, които освен че ме научиха да дишам правилно, ме научиха да произнасям правилно АБСОЛЮТНО всички звуци. Без екания, якания, елкания, без досадни акценти и т.н.. Ще се изненадате колко хора не могат да произнасят правилно звуците, без дори да го знаят. Имам развит слух за правилно произношение, все пак 15 години уча звуците и речта. Само някои от водещите по новините в радиото и телевизията говорят правилно, нищо че всички би трябвало да ходят на логопеди. Това най си личи в радиото, защото там изобщо не се следи дали някой говори правилно. А в телевизията държат на това само за водещите на новините. Почти няма репортер дето да произнася правилно всички звуци.pavlik написа: Дано да не ти попречи в бъдещото ти развитие като журналист
Така че, споко. Само логопедите ще разберат че не произнасяте правилно някой звук. Масовият слушател никога няма да разбере.
П.П.: На курса имаше една преподавателка, която имаше опит с произношението. Даже правеше забележки на говорещите в стаята, само тя може да ви е проблем, ама не вярвам да се заяжда много. Май беше по външна политика, ама не съм сигурен.
- Ния Илчева
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Да има някой желащ за италиански ? Аз съм го учила четири години в училище, много е хубав и е лесен като език
Да попитам за спорта - кога трябва да се запиша за избрания спорт?
Angel, I'm trying.. to love you, to hate you, to kill you, to save you...
- Pushy
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
в началото на учебната година сигурно
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
-
tumnasianka^
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Обратна връзка:
Добре дошла сред желаещите за този красив език! И аз съм го учила 2г. в училище, но ще ми трябва поприпомняне, че това беше преди мноооого време.Ния Илчева написа:Да има някой желащ за италиански ? Аз съм го учила четири години в училище, много е хубав и е лесен като език
Remember yesterday - walking hand in hand
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
Love letters in the sand - I remember you
Through the sleepless nights and every endless day
I'd wanna hear you say - I remember you
....... Skid Row .......
- rage_killer
- В началото бе словото
- Курс: втори
и аз! и аз! и аз искам италиански
аз не съм го учила,но мисля,че звучи готино и ще бъде забавно
аз не съм го учила,но мисля,че звучи готино и ще бъде забавно

Кога са сроковете за записване за езици и спорт?
Sum, quod eris, quod es, ante fui !