Мнения и съвети за КОК

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Мнения и съвети за КОК

Мнение от Шепот »

george.merlin е Книгоиздаване. :mrgreen:
При същата преподавателка, която е по КОК, книгоиздаване учим РИС - редакционно-издателски системи. В компютърна зала, основите на InDesign. Най-простичките неща, щом аз, дето нищо не разбирам от тия неща, изкарах 6. Важно е да знаеш, че държи на присъствия и да не се притесняваш да задаваш въпроси (дори дебилни от сорта на липсващо меню), защото това не я нервира като даскалките в училище, а напротив, правиш добро впечатление на интересуващ се студент.
Иначе, мен от КОК имаше лекции, които ме отегчиха, но и такива, които ми станаха ужасно интересни. За информационното общество, футуристичните теории и всичко останало. Ужасно интересни неща са включени в лекциите й, но уви, само ако ис седнал по-напред, иначе е изключено да чуеш нещо. Единственият недостатък на предмета е късането на изпита, включително на хора, които си знаят материала.
Но ти не се притеснявай за всички тия неща, те са чак втори курс и тогава ще имаш далеч по-големи проблеми като полиграфия при Сарджева и съвременна бг л-ра при Божидар Кунчев (...), така че точно на Дерменджиева предметите ще ти се видят песен. :lol: Всъщност най-тежките изпити втори курс са именно при Сарджева и Кунчев.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване

Мнение от george.merlin »

Ами супер съм амбициран за специалността си. Дядо ми беше печатар. Полиграфията ще я оправя. Майка ми беше графичен дизайнер. Същия дядо дето беше печатар, беше и главен редактор в някакъв социалистически вестник. Знаеше и 6 езика. Сещате се на кого съм се метнал.... Но така или иначе съм малко напред с материала. От две години съм на свободна практика и вече съм работил с печатници. Само новите неща имам да уча, които са ми много интересни.

Така че се надявам да се справям лесно с нещата. В средното училище бях доста добре по ИТ и информатика. На всички помагах. Дано да се справя и с университета.... :roll:
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ще се справиш и още как. :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”