Космати мамути участват в строителството на пирамиди; саблезъби тигри с размерите на бик; Мария Антоанета не може да забременее едно десетилетие заради страха на Луи XVI от секса. Добре дошли във фабриката за илюзии - Холивуд
Десетте най-некоректни в историческо отношение филми
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Десетте най-некоректни в историческо отношение филми
http://e-comedia.com/?p=4096
Космати мамути участват в строителството на пирамиди; саблезъби тигри с размерите на бик; Мария Антоанета не може да забременее едно десетилетие заради страха на Луи XVI от секса. Добре дошли във фабриката за илюзии - Холивуд
- Прикачени файлове
-
- gladiator.jpg (28.49 KiB) Преглеждано 1213 пъти
Re: Десетте най-некоректни в историческо отношение филми
Хамериканците залавят Енигмата и разбиват кода й.... 
Добре дошли и в спамерските теми на някои форумни субекти. Приятно четене на вели новини.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
- Lord
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: втори
Хм. А аз винаги съм мислел, че Максимус е изграден върху Касий Херея, както е описан от Робърт Грейвз.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Е-е-е, верно ли толкова са оплесквали в "Смело сърце".
Мен много ми хареса този филм като го гледах преди време, жалко, че има толкова исторически несъответствия.
А какво ви е мнението за "Атила"? Аз помня, че като проверявах по някакви справочници като че ли съвпадаха доста от нещата, ама не съм историк, та не знам.
А какво ви е мнението за "Атила"? Аз помня, че като проверявах по някакви справочници като че ли съвпадаха доста от нещата, ама не съм историк, та не знам.
~ Кътчето ~
- Hard^Candy
- В началото бе словото
- Специалност: История
- Курс: първи
Пропуснали са 300
Това е най-безумно преувеличеният филм на планетата. Приемам, че е правен по комикс, но моля ви- спартанец в пампрес, вълк голям колкото хипопотам, термопилите са представени като тучни зелени хълмове, а Ксеркс е висок към 4 метра, бръснат и с леко ляво излъчване... пропускам цирка с пижамките, в които беше облечена непобедимата ксерксова армия, както и бандата изроди. 
Quod me nutrit me destruit
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Думата "филм" директно елиминира "исторически".Тези неща са несъвместими....в Холивуд 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Що? Касий Херея не е бил заробван, доколкото знам. По времето на Тиберий беше изпаднал в немилост, но май доброволно беше скочил на арената и беше убил някакъв гладиатор и се беше прочул с храбростта си. После, след убийството на началника на преторианците Макрон Херея става шеф на охраната на Калигула. Е, вярно, че последният го бъзика и тормози, но все пак не е като да е бил превърат в роб. Е малко е прецакан, щото убива Калигула, благодарение на което Клавдий идва на власт, а след това същият този Клавдий му резва главата.Lord написа:Хм. А аз винаги съм мислел, че Максимус е изграден върху Касий Херея, както е описан от Робърт Грейвз.
- ceco_sim
- В началото бе словото
- Специалност: АМГ
- Курс: трети
За мен най-тъп и несъответстващ на истината е новото отроче на тарантино - "Гадни копилета". Не стига че всичките им подвизи изглеждат хиперболизирани, ами в добавка имаме равноправен негър и убийство на Хитлер 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Бе не съм го гледал, ама не ми звучи, като да претендира за историческа коректност изобщо 
прави впечатление присъствието на мел гибсън в голяма част от филмите 
ахахахахааххаissoax написа:прави впечатление присъствието на мел гибсън в голяма част от филмите
Въпреки това, Гибсън е един от великите актьори според мене.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- VelinaShine
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Взе ми думите от устата!Prudence написа:ахахахахааххаissoax написа:прави впечатление присъствието на мел гибсън в голяма част от филмите
Интересен подбор, не съм гледала всички филми обаче, но има много други за добавяне
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И според мен, ама май не го бива за историкPrudence написа:ахахахахааххаissoax написа:прави впечатление присъствието на мел гибсън в голяма част от филмите
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Еми той не е историк, а актьор. Филмите му са хубави, освен онези с антибританската насоченост... 
Into the endless we ride...