the Twilight тема

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Re: the Twilight тема

Мнение от Mushmul »

Ох това доста тъпо ми се стори.... дори стилът не е същият.
И каква е тая мания по продължения не разбирам?!

бтв кога излиза вторият филм?
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ноември месец е.
И, да тъпо е написано. Аз прочетох две статии, попрехвърлих третата отгоре-отгоре и се отказах.
Манията по продължения е елементарна. Хората не искат хубавите неща да свършват...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

леле, нямам търпение, за това живея, направо!!!
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Потресена съм! Що за наглост в парфюмния свят! :x

Изображение

Тая мания просто излиза от граници! Но да изкопират един от най-хубавите и популярни парфюми така нахално... :evil: Добре, че от Нина Ричи са ги СЪДИЛИ за това!!! :x :x
Аватар
Master_of_Sin
Живее, за да пише
Специалност: Унгарска филология
Курс: първи

Мнение от Master_of_Sin »

пххаха аз го имам този парфюм. :lol:
I'll send you to your maker

I'll send you to your death

Death, nicely crucified...

Death, heads on stakes!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

иринчи, ти си парфюм фрийк.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Хаха, аз като го видях реших, че от Нина Ричи са пуснали някаква нова серия парфюми :lol:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

когато парите се намесят в изкуството, се получават неща като Twilight.
лошото е, че дори и феновете на поредицата след изкашкавалването и размиването на едно действие в 32432 книги се отказват от нея.

иначе нямам особено задълбочени впечатления, откъслечни неща съм чел, гледал съм и малки части от филма. хайпът около поредицата обаче е изключително дразнещ.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
sofine
В началото бе словото

Мнение от sofine »

Колко подходяща тема!
Не успях да прочета всичко написано дотук, но с риск да повторя нечие мнение, ще кажа какво мисля аз :)
Книгата е ужасна като стил на писане. И на английски. Историята е блудкаво-романтична до степен, в която дразни дори мен, а аз имам висока търпимост към блудкаво-романтичното като цяло. Поредната боза, по-зле е дори от Паулу, хахах...
Обаче!
Факт е, че в момента чета четвъртата част. Факт е, че прочетох "Нова луна" и "Затъмнение" за необичайно кратко време. Защо? Заради динамиката на действието и "лекотата" на книгата като цяло (разбира се, че нямам предвид обема й). Не ангажира мисълта, не си играе със съзнанието, просто те понася през въображението на авторката и си те носи, носи... Идеална за почивка, по мое мнение.
Колкото до филма, той е по-безумен дори и от последната филмирана част на Хари Потър. Ужас!

Останете със здраве и имайте предвид, че "Здрач" и съпътстващите го 3 ужасно обемни парчета са написани и предложени на пазара с-ще я нарека-"търговска" мисъл, която определена заслужава адмирации (резултатът е налице)>

:alien:
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Изображение
Изображение
Аватар
Lilian
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Lilian »

Принципно мразя книги ,филми за вампири и разни такива , но тази сидмица изчетох поредицата и определено има някаква стойност. Основната идея според мен е пределно изтъркана, но и неоспорима - винаги има избор между доброто и лошото.Изведени са отново основните ценности- нищо оригинално. Харесат ми обаче някои герои като Джейкъб и моментите,когато повествованието се води от негово име. Третата и четвъртата книга даже не са чак тооолкова лигаво написани :) та като цяло ми харесват
"Oh, Lilian
Look what you've done
You stripped my heart
Ripped it apart
In the name of fun"
Depeche mode
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

хахаха - това Блейд ли е :lol:

аз не съм чела книгата, но филмът направо ме хвърли в тъча. спирах го през 5 минути за да се успокоя, защото такова провлачено "действие", фиксиране на всеки влюбен поглед и не знам още какво направо ме подлудява.... ако във филма не са намерили какво да филмират, не знам какво да си мисля за книгата
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Аз напоследък рядко се вясвам из този форум, но понеже тази тема ме провокира да прочета книгите, реших все пак да се намеся.
Най-напред, според мен е безумие да очакваш от останалите хора да възприемат дадена книга по начина, по който си я възприел ти. Всеки човек е различен, няма как възприятието му да е идентично на това на друг. Да не говорим, че то зависи и от моментното състояние, една и съща книга днес може да не ти хареса, а след две години, да се влюбиш в нея. Но, както казва Едуард, хората са стадо, те имат нужда постоянно да бъдат еднакви.
Второ, та как го правите този номер с изчитането на над 2000 страници всъщност, за един или два дни? Не, че нещо, не съм ставала шампион по бързо четене, но на мен ми отне 5, по книжка на ден (четох и "Среднощно слънце"), вярно, не се престаравах толкова, лягах си и ставах в нормално време, но все пак... Ще да е било изключително изтощително мероприятие... както и да е.
Да се върнем на темата. Аз започнах да чета с ясното съзнание, че го правя, за да плюя с чиста съвест след това (да, някои четем преди да плюем, какво да правиш, прекалено сме глупави за да плюем без да знаем за какво иде реч) и... осъзнах, че е изключително трудно да спра, просто ми се четеше.
В момента мога без да се замислям, да оборя повечето точки, по която Енея оплюва книгите, но не искам, това си е нейна работа, а предвид на факта, че както казах, не мисля, че е възможна една единствена истина по отношение на дадена книга, според мен един подобен спор би бил напълно излишен. По-добре е да споделя своето мнение.
Сюжетът е тъп, вампиро-възколашкият момент ми идва в повече, когато Бела забрави да диша, защото Едуард я целува, почти паднах от стола от смях, на моменти сякаш всичко е някак неестествено изкривено и изопачено, казват се хубави неща, но самият начин, по който се казват не ми допада особено, в един момент се породи желание да я захвърля( не можах, щяха да ми липсват героите)... и още, и още хиляди неща, които ме спират да я препоръчам за четене еднозначно.
Но, книгата звучи като класика (не, не ме линчувайте, това е лично мнение и ще обясня какво точно имам предвид). Аз не чета съвременна литература. Предпочитам класика, като под класика разбирам текст, който ти създава много по-пълна, по-богата представа за разказваните събития/използваните персонажи. Моето усещане е, че като чета класика плувам в океан, съвременната литература (или поне това, което ми е попадало) е все едно да си плацикам краката в малка рекичка, която ми стига до глезена, няма как да ми хареса след океана. "Здрач" при всички случаи не е океан, но за басейн или голяма река, в която мога да плувам, спокойно може да мине. Мисля, че Мира спомена нещо подобно по-напред.
Героите са много симпатични и поне на мен ми допадат, да не казвам, че съм очарована.
Любовта е описана прекрасно и това е едно от най-ценните неща в книгата. На моменти не звучи като художествен роман, а като едно огромно есе върху природата на любовта. Сякаш са я сложили (Любовта) в лаборатория и и прилагат различни дразнители, само за да видят как ще реагира, малко дразнещо в началото, но когато погледнеш към него от този ъгъл, като към есе за любовта, става доста по-смилаемо.
Посланията на книгата са прекрасни. Рядко може да се намери книга или филм с толкова изчистени, ясни, положителни послания. Разбира се, трябва да се чете и да се мисли, не става с диагонално минаване за отбиване на номера.
Не виждам какво един мъж би намерил в "Здрач", честно. Ако има такъв, който харесва нещо в книгата, да каже, би било интересно. Това си е любовна история, а мъжете, струва ми се не обичат да четат такива неща, но кой знае.
Най-много ми хареса недовършената "Среднощно слънце". По-комфортно ми е да гледам през очите на Едуард, разказва същите неща които и девойката, но по по-изчистен начин.
Нали знаете приказката за интелектуалците и кафето? "Научихме всички да си пият кафето без захар, вече можем да пием нашето със захар." Та, колеги, "научихме всички да критикуват комерсиалното, вече можем да си позволим по-трезв и обективен поглед към нещата".
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Xin, чудесно, аргументирано и хубаво структурирано мнение. Само малко ме подразни моментът със класиката, но за тази дискусия ще си намерим друго място ;)
А колкото до това какво би намерил мъж в "Здрач" - ами за мъж не знам, но момчетата имат какво да намерят.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Могат да намерят педераското в себе си...
вампирското педераско
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”