Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
raindrop
В началото бе словото
Курс: първи

Първокурсници 2009/2010

Мнение от raindrop »

Престраших се да направя нова тема в раздела (ю-хууу) :wink: за студенти на ФЖМК! Хайде отново да ни е честито! :) :cheers:
Предлагам на зайчетата(2009/2010) за по-лесно: тук да си напишем кой в коя специалност е приет и някаква информацийка за нас. Вече успяхме да се запознаем с някои, но пък няма нищо лошо да разширим тази практика тук.

За момента освен факултета явно ни сближават и нервите около записването,а и доста неща, от които се интересуваме, а все още не знаем.

:albino:
Един въпрос към абсолютно всички (които не са от София) : Квартира ли ще си търсите или предпочитате общежитие?

Кой какъв език мисли да запише?

Някой - с някакъв журналистически опит до момента?
Колко от приетите са били на курсовете?

Извинявам се, май стана като анкетник... :scratch:
Хубав уикенд на всички от мен :) :wink:
Последно промяна от raindrop на 07 Авг 2009, 21:42, променено общо 1 път.
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Аватар
LadyPlaneCrash
В началото бе словото
Специалност: журналистика!!!!!!
Курс: кандидат-студент

Re: Първокурсниците :)

Мнение от LadyPlaneCrash »

Темата си я бива!btw raindrop оказа се ,че с теб сме били двете на един и същи курс през април в СУ :)
Отностно езиците-аз бих искала да уча поне 2(сигурно не е възможно) английски и по възможност испански или френски(пък каквото дойде)!
Иначе аз ще съм на квартира при приятели.Обyежитията ми се виждат бая надалеч :scratch:
-Kъде търсиш отговорите?
-В тъмнината на дълбоката мисъл,в съзерцанието на простотата,в тишината...
-А къде ги намираш?
-Из прашните друмища на онова,което наричаме "пътят"....
Из "Нюанси"
Аватар
Даная
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Даная »

Привет :D Като за начало аз съм Мирена (Мира, на който му е по-лесно).
Ще уча журналистика... единственото нещо, което исках от доста време.. От София съм, така че нямам проблеми с квартири и общежития..за щастие.
Опит в журналистиката...ако мога да говоря за такъв.. Карах стаж в "Нощен труд", писала съм статии за вестника, но уви той остана в миналото.. В момента "работя" като репортер в 13+ по БНТ.
Иска ми се да запиша испански или италиански, защото френският особено много ми е писнал.. А другите (немски и английския... остават без коментар)
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Здравейте и от мен и аз съм Журналистика ,само че съм задочно каквото беше и желанието ми и все още съм в недоумение от изключително ниските балове тази година... :shock:

След като за разлика от повечето оплакали се в предишната тема имах късмета да се запиша за незначителните 20 минути сега се сблъсках с невъзможността да си намеря общежитие или хотел на ниска цена ...
От Университета ми отговориха , че общежития на хотелски принцип се дават за по- кратък период и няма как да си платя и да отседна в тях по време на очните, така че търсенето продължава...
А за езиците смятам италианският задължително да е сред тях :)
Последно промяна от darika на 08 Авг 2009, 12:41, променено общо 1 път.
Аватар
Pushy
В началото бе словото
Специалност: журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Pushy »

Е аз да ви кажа 'Здрасти' в тази темичка :albino: С някои от вас се видяхме по опашките във факултета :) казвам се Петя, но моля ви НЕ ми казвайте 'Пепи', че ще получа удър на място :bounce: Приета съм журналистика редовно. Опииит може да се каже, че имам някакъв в училищния вестник и миналото лято бях стажантка във в. 'Пари' :)
Последно промяна от Pushy на 08 Авг 2009, 10:13, променено общо 1 път.
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
raindrop
В началото бе словото

Мнение от raindrop »

Хм,интересно ..явно доста хора сме били :)

Вече си казах за специалността - журналистика :) Исках я най-много,въпреки че ходих и на изпити по български и история.

Подадох молба за общежитие, но отчаяно се надявам да си намеря квартирка.
Ако има възможност бих записала испански със сигурност! :)
Опит според мен нямам, само един стаж в местна телевизия.

Много ми се ще да се запиша и на баскетбол като спорт, там пък съвсем не знам как стоят нещата.
:bounce:
в момента съм голям ентусиаст
Стойност има само онова познание, което съм натрупал сам, докато съм правил нещата, които съм искал да правя.
Няма на Земята човек, които да ме научи на повече, отколкото искам да знам.
Р.Бах - Илюзии
Жорката
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от Жорката »

Здравейтееее!
Аз съм Георги (Жоро...свикнал съм да ми викат със всичките му производни 8) ). Приет съм журналистика редовно, вчера се записах и предполагам е имало хора оттук, с които сме се видяли. Опит в журналистиката нямам кой знае какъв...сценарист съм в едно предаване по БНТ от време на време :) По въпроса с езиците - италиански или испански..който стане..а за спорт - футбол или баскет, още не съм решил...нооо има време :D
Аватар
pavlik
В началото бе словото

Мнение от pavlik »

Здравейте колеги :salute:
Да отговоря на зададените въпроси:Аз съм Павел приет съм журналистика-редовно,не съм от София,подадох молба(ли беше и аз не знам,то с такива любезни девойки(лелките от обслужващия персонал-администрация) в тоя факултет всичко ти става ясно.....)за общежитие,езикът който искам да уча е английски,опит в журналистиката нямам,но съм работил в едно много добро(от към техническа гледна точка) радио в моето старо училище.Какво друго да кажа-такова нещо като на 6 не бях виждал до сега.Хора на който им се плаща да си вършат работата се държаха с нас като с животни,пък и голяма част от колегите се опитваха да се прецакат един другиго постоянно,но така си е все пак са българи преди всичко........ Поздрав за колежките(ПР) ОТ Бургас,не им помня имената,но пък бяха печени 8)
Оууу,спорта забравих-тенис на корт или волейбол.
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Хайде и аз да се разпиша в новата темичка! :)

Казвам се Ива ( за тези, които все още не са разбрали :) ) и ще уча "редовна" Журналистика, хах. Та, приятно ми е, колеги.
Относно това къде ще живея - подадох молба за общежитие и ще видим къде ще ме сложат.
Писала съм статии за местния вестник, но не приемам това като сериозен стаж, а и в същия този вестник има практика да не се изписват имената на хора, които не са от официалния му екип. Сериозната практика предстои..

А за езика - вече писах в другата тема - предпочитам испански и се надявам да се съберем достатъчно желаещи.

Сега мога само да ви пожелая една хубава ( и заслужена) почивка....и ще се видим през октомври :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Melina
В началото бе словото

Мнение от Melina »

Здрасти на всички. Аз ще уча Връзки с обществеността, малко не ми достигна за журналистика. Надявам се с повечето да се засичаме. Иначе искам да уча френски. От Бургас съм и подадох молба за общежиетие.. да видим какво ще стане.
Аватар
memento mori
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от memento mori »

Казвам се Александър. Ще уча жрналистика(задочно), макар че още имам надежди да падне балът със 7 стотни :lol: . Ако успея за редовно, ще се пишеме с един приятел за общежитие, но ако ли не - ще търся квартира. При всички положения ще се местя да живея в София.
Публикувах няколко статии във в."Конкурент", който се води най-добрият за Видин, Монтана и Враца, дори ми предложиха работа на договор :lol: , но заради училището нямаше как, а и бързо ми премина меракът(както с повечето неща, с които почна да се занимавам).
За език - мисля да запиша английски. А за спорт - сигурно ще е футбол(преди играех футбол, а за две години бях и футболен съдия), но ми се играе много и тенис на корт.
Та това е от мен. Пожелавам ви много алкохол в оставащото време и евентуално ще се видим!
http://www.facebook.com/pages/Chris-Cor ... 9825058611

I tried to make everything meaningless but the rain got in and made it a mess.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Казвам се Георги Иванов, книгоиздаване. Да, кандидатствах за общежитие. От Русе съм, ама съм роден в София. В разрез със специалността ми имам журналистически опит. Първо започнах с един тинейджърски вестник, който вече не съществува - "Таралежи", после един местен "Бряг", междувременно имам публикации в хумористичния вестник "Стършел", последно работех в ученичския вестник "Екип 101", на който освен това правех дизайна и предпечатните въпроси, както и сайта, и поддържах компютърната мрежа в офиса . :D

edit: забравих да си кажа езиците. Ако езикът се учи от началото, ще започна с френски, немски, руски и испански. Ако мога само 1 - или немски или френски. Ако пък трябва да имам понятие от езика, за да го уча - английски

П.П. не се изненадвайте от дългите ми постове, Нормално е да пиша романи.... :D
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

казвам се станимир, записах се (с известни препядствия) журналистика задочно. живея на квартира до мола на стамболийски - есента може да се освободи място и евентуално ще бъде организиран кастинг за запълването му. не съм ходил на курсове, но обичам да си бъркам в носа

за език и спорт - не знам кое доколко го има при задочното. интересно ми е също кога ще качат графика омлайн.
Аватар
Slipaway
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Slipaway »

Ммм аз съм Михаил Славов и съм приет редовно журналистика. От Сливен съм и се записах за общежитие, но дори и да ме приемат ще ходя само, ако съм с 1 приятел правист, ако не - квартира :) Може би съм един от малкото сред вас, който няма никакъв опит в журналистиката. За език ще си запиша пак английски, а спорт - плуване. :] На курсовете не съм ходил.

ПП - Някой знае ли кога и къде ще изнасят учебната програма зъ първи курс?:>
Something more than ink on a page, on a shirt, on the back of my hand.
Something written in stone, words we wrote in stone!
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Програмата се дава на 1-ви октомври
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”