И вече чакам да пишете тук
За изучаването на чужд език и спорт
Модератор: Шепот
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
За изучаването на чужд език и спорт
Малко помощ за новоприетите:
Чуждият език във ФЖМК не е задължителен предмет, което означава, че оценките от него не участват във формирането на семестриалния и годишния успех, а следователно са не собени важни ако искате да се настаните в общежитие или да кандидатствате за стипендия.
За четири години и на мен не ми стана ясно каква точно дисциплина е чуждият език, но трябва да присъства в студентската ви книжка. Веднъж избран е добре да се учи в продължение на всички четири години.
Часовете са 2 учебни (90 минути) на седмица. Има изпит в края на всеки семестър (което е общо осем изпита за цялото следване).
Всеки сам си избира на какъв език да ходи. Сигурните групи са по английски, немски, френски, а от няколко години и италиански.
Ако искате да учите друг език, трябва сами да си съберете група от поне 8-10 човека, които да владеят езика на сравнително еднакво ниво.
Групите обикновено са две - за начинаещи и напреднали, но не винаги. Всичко зависи от броя на студентите
За срещите с преподавателите ще разберете от съобщение на информационното табло. Там ще има дата, час и място. Последното обикноено е пред информационното табло.
До уговорения ден ще сте си направили списък с желаещите (той пак се залепва на таблото) и преподавателя като го гледа ще определи групите.
Часовете за провеждане на занятията ще определите всички заедно, като не е задължително да са обявените в учбната програма, те са само примерни.
С тези от вас, които искат да учат език по-различен от изброените, ще се срещнем в началото на учебната година и ще си обясним какво се прави 
Последно промяна от bvz на 08 Авг 2009, 19:00, променено общо 1 път.
- darika
- От дъжд на вятър
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: За изучаването на чужд език
Сърдечно благодаря за подробната инмформация , bvz !
Не съм сигурна дали това е подходящото място , в което трябва да си задам въпроса , но се надявам да получа отговор от теб , като по компетентен/на . Аз съм от задочниците и се чудех дали и ние като редовните студенти по журналистика имаме лятна учебна практика ?
Не съм сигурна дали това е подходящото място , в което трябва да си задам въпроса , но се надявам да получа отговор от теб , като по компетентен/на . Аз съм от задочниците и се чудех дали и ние като редовните студенти по журналистика имаме лятна учебна практика ?
- Pushy
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
Желаещи за френски!?! 
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
- pavlik
- В началото бе словото
Явно за английския ще се съберем доста хора 
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Няколко бързи отговорчета:
darika, доколкото знам и за задочно обучение има лятна учебна практика. Всички задължителни прдмети ги има както за редовно, така и за задочно обучение (с изключение на спорта, но не съм сигурен)
Pushy, аз може да идвам, ако има група за много начинаещи
pavlik, за английски винаги има хора, и то за две групи, а понякога и три 
- george.merlin
- Драскач
- Специалност: книгоиздаване
- Курс: трети
да, аз съм желаещ за френски. А мога ли освен френски да пиша и немски? Значи оценките не ми се смятат за общежитие? Това сигурно ли е щото може да рискувам много ако запиша два езика и по единия изкарам примерно 3-ка на изпита 1-ви семестър?
Последно промяна от george.merlin на 08 Авг 2009, 14:13, променено общо 1 път.
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Ама абсолютно е сигурно, поне през последните четири години 
А иначе ще ти е много трудно да изкараш тройка точно по чужд език, е с достатъчно мързел и неходене в часовете може
Можеш да се запишеш и на два и на три езика, стига да имаш желание и време, а и да не се случат часовете в едно и също време
А иначе ще ти е много трудно да изкараш тройка точно по чужд език, е с достатъчно мързел и неходене в часовете може
Можеш да се запишеш и на два и на три езика, стига да имаш желание и време, а и да не се случат часовете в едно и също време
- george.merlin
- Драскач
ок, благодаря за отговора 
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
А ти френски учил ли си преди? А немски?
Иначе, като знам кои ще са преподавателите, и двата езика са много добър избор.
Ако се събере група за начинаещи по френски може да идвам с вас
Иначе, като знам кои ще са преподавателите, и двата езика са много добър избор.
Ако се събере група за начинаещи по френски може да идвам с вас
- george.merlin
- Драскач
Мне, учил съм английски и се опитаха да ми преподават немски. Ти си запознат с нещата във факултета и използвам момента да те питам за спорта - дали мога да се запиша фехтовка и фитнес? И дали ако по тези предмети имам двойка или тройка, ще ми коства стипендия и/или поправка?
П.П. Ако модераторите държат, ще пусна отделна тема.
П.П. Ако модераторите държат, ще пусна отделна тема.
- bvz
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Супер, ставаме двама начинаещи за френски.
Можеш да ходиш на два вида спорт. Само оценката от единия от тях ще участва в балообразуването. Невъзможно е да имаш слаба оценка по спорт. За двойка се брои единствено каогато нямаш оценка по спорт. А това означава, че ако в първи курс не си ходил, трябва да ходиш в трети курс.
Но спокойно, спортът е по-скоро за забавление. Понякога оценката се пише само на база присъствия през семестъра. Единственото лошо нещо е, че програмата на различните видове спорт е строго фиксирана и не се съобразява с индвидуалната ти програма. Така че е доста трудно да напаснеш всичко и при това с два вида спорт, които се провеждат доста далеч от Факултета.
Но все пак - УСПЕХ!
Можеш да ходиш на два вида спорт. Само оценката от единия от тях ще участва в балообразуването. Невъзможно е да имаш слаба оценка по спорт. За двойка се брои единствено каогато нямаш оценка по спорт. А това означава, че ако в първи курс не си ходил, трябва да ходиш в трети курс.
Но спокойно, спортът е по-скоро за забавление. Понякога оценката се пише само на база присъствия през семестъра. Единственото лошо нещо е, че програмата на различните видове спорт е строго фиксирана и не се съобразява с индвидуалната ти програма. Така че е доста трудно да напаснеш всичко и при това с два вида спорт, които се провеждат доста далеч от Факултета.
Но все пак - УСПЕХ!
- pavlik
- В началото бе словото
Re: За изучаването на чужд език и спорт
За френския да си изкажа и аз мнението-уча го от 5 клас,за съжаление така и не го научих както трябва,но езикът е много красив,само това коварно "р" ,но пък това му е чарът.Ето ви една рекламка,тези французойки(заслушайте се в гласа).......
http://www.youtube.com/watch?v=0ArVbo1M ... re=related
Журналистика 1 курс
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
Танцуй,
Двигайся смело!
Рискуй,
Слушайся тело!
Беги,
Не расслабляйся!
Люби,
Ритму отдайся!
- Pushy
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
pavlik написа:За френския да си изкажа и аз мнението-уча го от 5 клас,за съжаление така и не го научих както трябва,но езикът е много красив,само това коварно "р" ,но пък това му е чарът.Ето ви една рекламка,тези французойки(заслушайте се в гласа).......
е аз уча френски от 8ми клас и няма проблеми с р-то
"Всички сме в калта, но някои от нас гледат към звездите" Оскар Уайлд
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Обратна връзка:
Една колежка получи тройка по немски, защото се скара с даскалката, а силно месъмнява наистина да е била за тройка.
Иначе, хора, НЕ ходете на фитнес, страшно много притискат за присъствия и наваксвания. Затова пък на фехтовката въобще не пишат присъствия и отсъствия и стига ада се явите няколко пъти да схванете същината и да ви види физиономиите преподавателят, всичко е ок.
Иначе, хора, НЕ ходете на фитнес, страшно много притискат за присъствия и наваксвания. Затова пък на фехтовката въобще не пишат присъствия и отсъствия и стига ада се явите няколко пъти да схванете същината и да ви види физиономиите преподавателят, всичко е ок.
~ Кътчето ~
- Carmilla
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Супер
Аз отдавна си мислех за фехтовка иии сега успя да ме (до)убедиш. Само дано не изпусна сроковете за записване, понеже знам, че за хубавите спортове местата бързо се 'стопяват'
Аз отдавна си мислех за фехтовка иии сега успя да ме (до)убедиш. Само дано не изпусна сроковете за записване, понеже знам, че за хубавите спортове местата бързо се 'стопяват'
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..