Славянска филология

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Модератор: mebbeth

Публикувай отговор
lost_paradise
В началото бе словото

Re: Славянска филология

Мнение от lost_paradise »

Здравей, мило зайче!
Добре дошла сред нас!Радвам се, че все още има толкова ентусиазирани хора, които с такова желание влизат в специалността!Никак не е лесно, но пък знаеш..иначе няма да е интересно!Успех!:)
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Специалност: Славянска филология
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Хихи :) знам,че няма да е лесно,отсега съм се подготвила... и знам,че не ме чака розова приказка там :D Наясно съм,че ще има и хубави и не толкова хубави страни... Така че ,моля ви се,недейте още отсега с разни "не знаеш просто к'во те чака тука :lol: Аз пък съм си много доволна,че съм тук! :P Нямам предвид теб, lost paradise ;)
lost_paradise
В началото бе словото

Оохх, Теденце :D И нас колко са ни плашили с различни изпити и преподавателиии...Има си наистина верни неща, защото за някои хора, колкото и години да са в университета, нещата са константни - изпитват по един и същ начин, питат си едни и същи неща, на лекции четат/говорят по система, измислена от време оно :lol: Но пък докато сама не се убедиш какво е...няма да се плашиш..Понякога е строго индивидуално - колко си присъствал, колко са те забелязали (което е трудно на общите лекции), колко и от къде най-вече си чел..Но..ще се справим с дружни усилия! :mrgreen: :flower: :rr:
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

:mrgreen: мерси много,много си готина :wink: ако всички в сърбо-хърватския са такива ... :mrgreen:
lost_paradise
В началото бе словото

:oops: Изчервих се, зайчо!Макар че всички, които ме познават (+ колегите от курса of course), ще ти кажат колко съм непритеснителна :lol: :lol: :lol: Пожелавам ти една страхотна група сърбохърватистчета, защото моята е точно такава - малка, но пък сплотена и готина! :)
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Ех дано :P след 2ро-3то класиране,предполагам ще изникнат още колеги тук :D :bounce:
Аватар
Woland
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Woland »

Просълзих се от това интимничене :). Цве, не лъжи децата!

Деца, за нищо на света не се записвайте в славянска филология! Послушайте нас, жертвите, паднали в името на безсмисленото следване в продължение на 5 години!

:albino:
"... та кой си ти?
- Част от онази сила, която зло желае, а все добро твори!"
М. Булгаков, "Майстора и Маргарита"
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Призовавам Воланд да си спести описанията на
физическо и психическо посегателство, все пак
тази специалност не бива да изчезва, аз на кого
ще обяснявам за голямата страшна Петя Асенова
и за стария лош Троев?! Ъм?

Чудя се дали да не ви посъветвам, зайци (сами така
се определяте), да си направите СлФ 09/10?!
Аватар
Woland
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Woland »

Ало, злата модераторка! Я си яж патладжаните и не подстрекавай децата към кариерни грешки! Те не знаят каква мизерия и клинч ги очаква! Весна от висене по библиотеките разви алергия към праха. И то, след като чете в нашата библиотека, през зимата, а по главата й беше капала вода, понеже таванът е с дупка, а навън валяло.

Засрами се, о, модераторке, че искаш да погубиш талантливата българска младеж, която би могла да има по-хубаво студентство от нашето :).

Долу ФСлФ! Гърч, бой и диетичен хляб от пластмаса за тая пасмина :)!

"... та кой си ти?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Виж, аз съм си казала откровеното мнение по въпроса.
Ако имах избор, щях да уча друго, но нямах. Вярвам,
че СлФ е по-добра от БФ, защото имам на какво да сравня.
Принципно, не бих съветвала никого да избира тази
специалност, освен ако не го влече безумно много.
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Хехе, вас двамата ви познавам :blind: и двамата сте сърбо-хървати иии много обичате да плашите малки зайци :lol: Но така или иначе аз от това няма как да мръдна повече,така че губите си времето да ме отказвате :rabbit:
А меббет, хайде сега и на мен да обясниш за тия двамата страшни... :D Хубаво е да знаем отсега от кого да се пазим :rabbit:
п.п и няма ли да ми кажете "добродошла" все пак :albino:
ии много е забавно да ви гледа човек как си играете на спорове :)
lost_paradise
В началото бе словото

Не ги слушайте много, много, деца!По принцип мнението на Woland винаги е било и ще си остане най-черногледото, най-циничното и най-острото относно СУ, ФСлФ и всичко, свързано с Ина Христова и ТанДунк.Но иначе, искам да ви кажа, че Woland си знае добре езика, пише супер курсови работи и все още достойно се крепи в специалността. :lol: :lol: Знаеш, колко много те обичам, Woland, налЕ? :lol:
Mebbeth, моля те, мило сърне, подкрепи ме в битката за спасяване на славната славянска! :mrgreen: И не бъди толкова строга със зайците още от началото, те са толкова сладки и мили!Остави ги да наберат малко скорост и състав, че са само двечки още, пък после ще им направиш отделна тема!:)
Аватар
Woland
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Woland »

Вижте какво, мили дами :).

Т. нар. "зайци" е време да започнат да се държат като големи хора и, ако ще ми се развяват с реплики от типа на "От кого да ни е страх и да се пазим?", по-добре е да си вземат дипломката и да напуснат СУ, защото се предполага, че са вече студенти, а не малки пикльовци, които се "страхуват" от разни пернали даскали с простатит, проблеми с алкохола и поведението, маниерите и произхода. Тази гнилоч, наречена СУ-преподаватели, има няколко свестни човека, които наистина могат да бъдат наречени преподаватели. И, вместо да питате от кого да се страхувате и кой помияр ще си избива комплексите върху вас, попитайте кой ще ви научи да мислите различно и да се различавате от масата.

Това е моят скромен съвет. Ако ще повтаряш написаното в комунистическите трудове, по-добре не си хаби пет години от живота в студентстване. Манипулируем идиот се става и без "вишу".

"... та кой си ти?
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Ми то и да чакам да станат повече, едва ли ще се
случи, защото нито от нашия курс, нито от тези
дето сега ще са 2-ри, нито от останалите има хора.
Предполагам, че темата от КСК, ще я метнат тук и
така ще се получи новата Славянска филология.

Само една забележка имам, аз не обичам да плаша
никакви зайци, просто не изпадам във възторг от
специалността.
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

:rabbit: Това от кого да ни е страх беше шегичка :D Просто ми стана забавно как mebbeth говореше за тях. Мен не ме е страх от никой :mrgreen: Аз винаги съм се спогаждала добре с учителите (досега).Но споко,не съм от т.нар."натегачи" :D
mebbeth , аз доколкото знам,май не си на 1во желание тук, така че може би е нормално да не си "във възторг"... сигурна съм,че има и много разочароващи неща (макар че от бившето ми училище едва ли нещо би могло повече да ме разочарова :D ) така че, мен лично специалността ме кефи,избрала съм си я на първо място,следователно,готова съм да правя всичко,което "гадните и страшни...." искат от мен. :D
Публикувай отговор

Обратно към “ФСлФ”