Да работиш и да учиш?!?

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

samata
В началото бе словото

Да работиш и да учиш?!?

Мнение от samata »

Как може да стане това хем да ходиш на лекции и да се подготвяш за изпити хем да ходиш на работа?Споделете вашият опит с мен ,защото мен това ме чака?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

аз лично нямам такъв опит и не мога да кажа точно как се справя един човек с подобни ангажименти, но съм чувала че е възможно :wink: реших да си пусна поста, защото имам горе-долу аналогична ситуация, въпреки че в твоя случай е по-натоварено...та моето положение е такова - училище, тренировки, учене...та асоциатирам учиището с работата, тренировките с лекциите и ученето за КСК с изпитите...и пак не е същото...но за мен е много натоварващо, иморително и понякога си се чудя след тежка тренировка как имам сили да седя и да уча 6-7 часа и как въобще успявам да ги съчетавам нещата...не знам как ще се справяш...определено няма да ти е лесно, ще ти е натоварено и трудно...но ако си малко по-организиран човек ще успееш...а и поне за самата мен - когато имам много неща за правене и то в прекалено ограничен период от време винаги съм много по организирана, отколкото когато имам време и малко неща за свършване...а така като се замисля и много зависи какво работиш...пожелавам ти успех :wink:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Имам познати,които учат и работят,но,по техни думи,ходят на лекции общо 4 седмици-две преди първата сесия и две преди втората.Има и друг вариант-да работиш на непостоянно работно време,например като програмист/ка(ако разбираш от такива неща).Иначе не знам как ще успяваш едновременно да ходиш на лекции и на работа :? .Хубавото е,че повечето преподаватели не пускат списъци :) .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
MIND FIELD
От дъжд на вятър

Мнение от MIND FIELD »

everyday_ какво тренираш ?! Щото при мен е същата история..с историята.. :roll:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

samata, можеш да си избереш работа с плаващо работно време. И ако си сутрин на лекции, следобед работиш и вечер учиш :roll: Малко ще е натоварено в началото, ама предполагам, че се свиква. Успех!
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Ми аз си работя и ходя на училище, даже сесията си я изкарах с отличен успех, работейки. Учех си основно на работа даже. А иначе все пак имам късмет, че лекциите ми са концентрирани основно в 2 дни и съм направила така, че тогава да почивам.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

притрябвало ви е... да ходите на лекции :twisted: ...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

Ами аз си мисля, че двете неща са съвместими, но всичко зависи от лекциите, организираността на човека и вида на работата.
Пример: Имам приятелка, чиито лекции са така разпокъсани, че не и позволяват да работи нищо и по никакъв начин. Но пък познавам и такива, които ходят на лекции и на две работи. Така че... варианти и изходи много :)
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

MIND FIELD написа:everyday_ какво тренираш ?! Щото при мен е същата история..с историята.. :roll:
лека атлетика...и едва успявам да съчетая нещата...само не знам до кога така :roll:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Всичко е много относително - зависи каква специалност си и каква работа си намериш. Защото има работа, която изисква 100- процентова концентрация, и специалности, които пък - ежедневно учене. Така че на теория не е невъзможно, на практика е доста трудно. Аз в момента работя и уча, в резултат на което подготовката ми страда :( Ама това е положението - човек не може да има всичко, подрежда си приоритетите и действа!
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

coup написа:човек не може да има всичко, подрежда си приоритетите и действа!
понякога го има и този кофти момент, когато ти се налага да избираш :(
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Зависи от много неща. Ако си намериш работа с работно време, което ти си определяш, и която не те натоварва изключително много и която има някаква връзка със специалността ти - тогава не е толкова трудно да се работи и учи.

Абе истината е, че трябват пари и трябва да се изкарват някакси. Това е животът, изисква жертви :wink:
Аватар
Iveta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Iveta »

Моя опит е следният:

Студентка съм първи курс Връзки с обществеността /задочно/ - това е ключовия момент, ако мога така да се изразя...

Работя на 8-часов раб. ден и общо взето работата ми е в голяма степен свързана със специалността.

Горе долу успявам да съчетавам работа и лекции, тъй като на задочниците лекциите са в рамките на 2 седмици / семестър. Трудно, но хващам основните моменти.

Като цяло нещата не са съвсем розови - много малко време за учене, почти никакво такова за теб самия, налага се да вършиш всичко два пъти по-бързо.

При мен в момента е доста напечено в работата, в сесия съм, понякога нямам време да се погледна в огледалото.... абе кофти момент, както и да го погледнеш.

Естествено има и добри страни - трупаш ценен опит, ако работиш нещо свързано със специалността ти, изграждаш си работни навици, обиграваш се, имаш парички в джоба и така...

Пожелам ти късмет, дано и ти да успееш да съчетаеш двете неща - не е невъзможно!
bibita
В началото бе словото

Мнение от bibita »

Ивета а каде учиш?
Аватар
Iveta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Iveta »

bibita уча в СУ - Факултета по журналистика и масова комуникация.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”