Късно ли е да се готвя за география?
Късно ли е да се готвя за география?
Здравейте понеже до скоро мислех да уча в Варна ,но преди няколко дни се отказах и реших да уча в СУ .Мислите ли ,че е късно тепурва да започна да се подготвям за изпита по география?Аз на курсове по английски си ходя ,вече съм на 2-ро ниво,но въпросът ми е дали ще успея,искам да уча туризъм?Моля ви да ми дадете съвет какво да правя и как да се подготвя за малкото оставащо време.
Упорита ли си? :wink:
И аз така незнаех къде и какво и само се лутах... По принцип не е късно, ако наистина си упорита и знаеш, че можеш да се подготвиш. Аз някъде през февруари започнах с географията, но като видях, че докато прочета едната тема забравям другата, и се отказах. Помисли си дали ще можеш да се подготвиш и по двете добре. Ако си упорита - давай и с географията. Ти си се знаеш 
Мерси за бързия отговор
Хм... ами за географията има един дебел зелен учебник.. забравих му автора, но имаше някакво страно име - Пашов или нещо такова. Миналата година струваше 14 лв. За английския - учи думи, купи си граматика - препоръчвам English grammar на Murphy, Interimediate. Там има всичко и е обяснено добре. Също има книжки с примерни изпити, те са си и издадени от СУ. Аз така се подготвях. Ако можеш да идеш и някой да ти прави диктовки.. Но с 3.10 може да влезеш. Имам колежки, които за ги приели с 3.07.
- Morning Star
- От дъжд на вятър
-
mushroomhead
- Легендарен флуудър
Бибита, трябва да си на upper-intermediate . Според мен за английски е абсурдно да вярваш, че ще влезеш с английски. Извинявай, ако съм груба, но имам съученици, които учеха в подготвителен клас и сред 12 пак имаха 4ки пък и по-малко.
Имам поглед и мога да ти кажа, че второ ниво е за никъде. Освен това туризъм иска висок бал, значе ти трябва висока оценка по английски, не някаква тройка. За гиографията - не знам, обаче като познавам обема на въпросния зелен учебник - брр - доста е обемен. Ако обаче сега седнеш да четеш, догодина имаш по-големи шаносве да си вътре. Не искам да те обезкуражавам, но така смятам. Но не пречи да пробваш и тая година - ще видиш къде си. Успех
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
по принцип отлична оценка в Софийския на езиков изпит си е постижение
. по английски както казах, конкуренцията е и по-голяма, а ти за момичетата бала е и по-висок... в краен случай може да ти се наложи да се прехвърляш догодина...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!