Градски транспорт - ?!?

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Приемате ли увеличение на цените на градския транспорт

НЕ - сегашните цени дори са високи за качеството на услугата. Парите не се изразходват ефективно.
96
83%
ДА - парите са малко, затова услугата е лоша.
4
3%
ДА - услугата ще се подобри при увеличение на цените
8
7%
ДА - услугата ще се подобри при увеличение на цените
8
7%

Общо гласове: 116

Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Градски транспорт - ?!?

Мнение от peterdi »

Готви се поредното увеличение на цените на ГТ в София - от 1 май или 1 юни билетът става 70 ст., а картите за студенти стават с около 30% по-скъпи.

При положение, че качеството на предоставяната услуга не се повишава, а СКГТ си докарва доста приходи по линия на разширяващата се реклама, мислите ли, че такова увеличение на цените е оправдано?

А как мислите - дали в 280 и 94 да се въведат кондуктори?
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Това е такъв цинизъм, че ме избива на псувни!!! :banghead:
Качеството на услугата е под всякакви коментари - мизерия, нередовност на тоя транспорт.Когато искам да стигна някъде НАВРЕМЕ обукновено се изръсвам за маршрутка! :x И за пореден път ще натоварят студентите с повече пари, а на нас кой ни ги дава!?!Стипендиите никой от години не ги увеличава...Писна ми да спонсорирам и аз не знам кой и въобще къде потъват тия пари...Ама това е - като си траят хората...Всички думи са малко за безобразието!!!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Преди малко повече от месец бе създаден "Инициативен комитет" от представители на Студентските съвети на Сифийските Висши училища.

Комитетът изпрати становище до постоянната комисия по транспорта в Столична община.

Комитетът се събира често и обсъжда различни предложения и действия по проблемите не само с градския транспорт, а и проблемите на Студдентски град.

Комитетът инициира и покани на среща кмета на София г-н Бойкйо Борисов, зам. кмета по транспорта - Велизар Стоилов, Кметът на район Студентски.

Очакваме отговор от кметството за удобна от тях дата за провеждането на тази работна среща.

Домакин ще е СУ.

При повече информация ще узнаете първи.

п.п.
Инициативният студентски комитет разработва сайт под мотото "ПРЕКАРАНИ" (отново)
В процес на печатане са брошури и информационни материали за разпространение сред студентите.

Студентските съвети са готови за крайни действия :!: :!: :!:

Много от органите прекаляват с отношението си към студентските среди. (Спомнете си предложението за увеличение на наемите, което отново е поставено на дневен ред)

До скоро!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Уфффф.......Столичната Компания за Гаден Транспорт вече прекалява. Не че не искам да плащам левче например, за невероятното удоволствие да се возя в радрънкан Икарус, сред прахоляк, а зимата ---сняг. Едно време си подадох документи за USA--военната академия Уестпоинт.... те явно като разбраха че 5 години съм се ръгал из почти обезвъдушения и пред разпадане, натъпкан с 200 4овека при вместимост 95 градски транспорт и се уплашиха, че ще им разбия морската пехота и не ме взеха.
Абе транспорта ни е супер зле, да не говорим че от Младост до Люлин се пътува колкото със самолет от София до Лондон... :wink:
На всичкото отгоре тия пари дето вечно им се наливат къде отиват???
В зелените Мерцедеси в Дружба и Младост вече има телевизорчета вътре! Лелеее, умрем да гледам на плазмата реклами за Доктор Ливайн и Мистър Пропър! В същото време сума ти линии са с разнебитени Икаруси, а разпiсанието е под всякаква критика... //в интерес на истината вече започват да се стараят да го познават//.

И на какво oснование вдигат цените??? За още плазми? Да сложат и на Икарусите! ама да внимават щото те текат като има дъжд.... е безплатен душ, как може да съм толкова неблагодарен... лятото пък няма да ги виждаме от прахоляка.... да ама пък симулираме почивка на Сахара... егати неблагодарното племе... малко са ни 70ст. ...
То по-евтино ще ни е да се крием ot контролите и да плащаме по 1-2 глоби месечно отколкото да купуваме карти // билети!!! :evil:

Колкото до крайните действия на Студентските съвети....айде моля ви се, бях на протестите при предното увеличение, глас студентски -- глас в пустиня...... или ще щурмуваме Парламента?

Ако не се разбунтуват всички пътници ще си гледаме плазмата в Икаруса и ще си плащаме и 1,70 за билет....

Дано СКГаденТранспорт размисли де... иначе ще започна и аз като един приятел и през зимата да си карам колелото...или ще си купя и аз Мерцедес...с тия цени не билетите ще ми е лесно да спестя :evil:
Последно промяна от Berserker на 30 Мар 2006, 08:13, променено общо 1 път.
Изображение

Изображение
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Berserker написа:Уфффф.......Столичната Компания за Гаден Транспорт вече прекалява. Не че не искам да плащам левче например, за невероятното удоволствие да се возя в радрънкан Икарус, сред прахоляк, а зимата ---сняг. Едно време си подадох документи за USA--военната академия Уестпоинт.... те явно като разбраха че 5 години съм се ръгал из почти обезвъдушения и пред разпадане, натъпкан с 200 4овека при вместимост 95 градски транспорт и се уплашиха, че ще им разбия морската пехота и не ме взеха.
Абе транспорта ни е супер зле, да не говорим че от Младост до Люлин се пътува колкото със самолет от София до Лондон... :wink:
На всичкото отгоре тия пари дето вечно им се наливат къде отиват???
В зелените Мерцедеси в Дружба и Младост вече има телевизорчета вътре! Леле умрем да гледам на плазмата реклами за Доктор Ливайн и Мистър Пропър! В същото време сума ти линии са с разнебитени Икаруси, а разпiсанието е под всякаква критика... //в интерес на истината вече започват да се стараят да го познават//.

И на какво oснование вдигат цените??? За още плазми? Да сложат и на Икарусите! ама да внимават щото те текат като има дъжд.... е безплатен душ, как може да съм толкова неблагодарен... лятото пък няма да ги виждаме от прахоляка.... да ама пък симулираме почивка на Сахара... егати неблагодарното племе... малко са ни 70ст. ...
То по-евтино ще ни е да се крием ot контролите и да плащаме по 1-2 глоби месечно отколкото да купуваме карти // билети!!! :evil:

Колкото до крайните действия на Студентските съвети....айде моля ви се, бях на протестите при предното увеличение, глас студентски -- глас в пустиня...... или ще щурмуваме Парламента?

Ако не се разбунтуват всички пътници ще си гледаме плазмата в Икаруса и ще си плащаме и 1,70 за билет....

Дано СКГаденТранспорт размисли де... иначе ще започна и аз като един приятел и през зимата да си карам колелото...или ще си купя и аз Мерцедес...с тия цени не билетите ще ми е лесно да спестя :evil:
такава простотия, че чак ми писна вече да се ядосвам. Bers, благодарение на твоя изчерпателния коментар, с който agree-вам на 100%, ще си спестя писането (че нещо ме и мързи в момента:))
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Че те и с влака-стрела да ни возят, 50 ст. са предостатъчни като цена, ве :x
За тия катафалки, дето трябва със защИтен костюм против биологична заплаха да се влиза, к'во повече искат, ше ги... :evil:
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Тия са ги е*али лудите...Що не направят билета левче.То такива рейсове/тролей/трамвай лесно ли се поддържат.Чистак-бърсак нови,сменят ги на всеки 6 месеца...вътре климатик,чисти и удобни седалки, ухае на...Ленор :lol: .Винаги празни и никога не се налага да стоиш прав...Мда какво повече може да искаме.Аз се чудя как още $ за билет не са го направили... :lol: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

С всичко казано до тук съм на 100% съгласен. Долу СКГТ!!!! :evil: Те си го направиха традиция вече през 2 години да вдигат цените. И пак ме е страх че нищо няма да можем да направим. И да има протести те ще бъдат като глас в пустинята и пак ще се намери някой да казва 'айде разотивайте се!' А за отвратителното качество на 'услугите' които предлагат мога докторантура да си защитя... 'НЕ' на високите цени!!!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ама че сте глупави, не виждате ли че добрите хора от СКГТ мислят за вашето здраве!!! какво по-хубаво от това да ходиш пеша или с колело - сваляш килограми, подобрява се кръвообръщението и кво ли още не!
големи неблагодарници сме :wink: аз предлагам студентските карти да се вдингат не с 30, а с 300% трябва да се мисли за здравето на младежта; нека парите от данъците на нашите родители да отиват в горките онеправдани принудени да се возят в лъскави автомобили общинари - и те са хора няма само на нас да е добре :wink:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

twiggy написа:ама че сте глупави, не виждате ли че добрите хора от СКГТ мислят за вашето здраве!!! какво по-хубаво от това да ходиш пеша или с колело - сваляш килограми, подобрява се кръвообръщението и кво ли още не!
големи неблагодарници сме :wink: аз предлагам студентските карти да се вдингат не с 30, а с 300% трябва да се мисли за здравето на младежта; нека парите от данъците на нашите родители да отиват в горките онеправдани принудени да се возят в лъскави автомобили общинари - и те са хора няма само на нас да е добре :wink:
Ми да ти кажа, с пословичната си редовност тия от Градски верно ме направиха на Джони Уокър :P Всеки ден набирам с кракомобила от Сточна гара до Уни или обратно, щото излиза, че така е по-бързо. Ше взема да стана лекоатлет, та да се гордеете с мен :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

оХ, тъкмо бях набрала и аз като Берса, ама така ме разсмяхте,че ми се изпари желанието да псувам :lol:
Аз кво да кажа - против съм. Ако ще ми вдигат билета, поне да няма задръствания и да не чакаме 280 по 45 минути?!?!?!?!
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Честно казано не ми пука мн мн,защото живея на центъра,но ми се иска всички автобуси да са чисти и да се движат по график.
Astral in da house...
mushroomhead
Легендарен флуудър

Мнение от mushroomhead »

Цените се вдигат...да го вдигнем и ние :twisted:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

:lol: :lol: :lol:
Ох!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Днес от Столична община обещаха да съдейтсват за организирането на дискусията, за която писах по-горе.

Плановете са тя да се проведе в сряда, в случай, че на г-н Бойко Борисов и компания им е удобно.

Студентските съвети на софийските висши училища са решили да проявят твърдост, но да не се огъват за пореден път пред първия натиск.

Надяваме се, че и колегите ще оценят положението, в което ни поставят нас - студентите, за пореден път!

Имайки предвид качеството на образованието, отпусканите средства, мениджъмнта на университетите, социално-битовите условия, транспорта и редица други фактори, мисля, че много ни се събра :!: :!: :!:

...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”