Арабистика 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ElMonito
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: ElMonito
Арабистика 2009-2010
Колко от вас избраха арабистика като първо желание? 
- kori
- Постоянно присъствие
- Специалност: журналистика
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Арабистика 2009-2010
аз, но миналата година
основната причина сега пак да се занимавам с кандидатстване.
- mesmeric_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И сега какво ще кандидатстваш ? 
- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Още един кандидат-арабист 
- kori
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
сега журналистика. реших да спра с веселите филологии, но пак да завършва на истика.
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Аз съм писал на 2-ро място... и ако не ме вземат по първо желание ще сме преки колеги : D, надявам се да не се случи все пак, де 
-
rubi_perez
- В началото бе словото
Колеги, вие напълно ли сте убедени, че ви се учи арабски? Добре си помислете, да не сте догодина пак кандидатстуденти. Не че искам да ви отчайвам, но който реши наистина да учи арабистика, моля да прочете предишните теми на специалността във форума. Честно, не се набутвайте сами, освен ако не сте много сериозни. Записалите арабистика да забравят купони, гаджета, почивки, ваканции и всичко от този вид. Не се шегувам!!!! Иначе специалността е хубава, предметите са адски интересни, но няма да имате време да им се радвате.
Иначе желая успех на всички, които няма да ми повярват (на останали също)!
Когато сме щастливи, сме добри, но когато сме добри, ни винаги сме щастливи...
И аз искам арабистика, но не знам дали ще успея... : (
Дори да си на правилния път, ако просто си седиш там ще те прегазят...
- Adichka
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
Аз мисля, че ако нямаш изградени навици на учене и много желание- никоя дисциплина няма да ти е лесна.А в България всички са свикнали да се озорят около влизането и после щракане с пръсти- еми, много ясно, че не става така, трябва да си нахъсан, да знаеш какво гониш и защо.
Относно почивките и другите неща- всяко нещо, съчетано правилно- работи.Аз лично най-добре уча на въздух и моренце, абстрахирам се от ставащото около мен и толкова..Пък и гаджета не ме интересуват, имам си мъж
Относно почивките и другите неща- всяко нещо, съчетано правилно- работи.Аз лично най-добре уча на въздух и моренце, абстрахирам се от ставащото около мен и толкова..Пък и гаджета не ме интересуват, имам си мъж
Anyone who says you can't see a thought simply doesn't know art.
- dragonlayer
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
По-вярно от това няма. Слушайте човека и внимавайте много, защото много си тръгват още в уводния курс, да не говорим за първия и втория семестър. Това не е шега работа, трябва много сероизно да се отнесете към тази специалност. Защото, въпреки че е много интересна и много хубава, изискава адски много. Но ако наистина тове е специалноста, която искате... Тогава успехrubi_perez написа:Колеги, вие напълно ли сте убедени, че ви се учи арабски? Добре си помислете, да не сте догодина пак кандидатстуденти. Не че искам да ви отчайвам, но който реши наистина да учи арабистика, моля да прочете предишните теми на специалността във форума. Честно, не се набутвайте сами, освен ако не сте много сериозни. Записалите арабистика да забравят купони, гаджета, почивки, ваканции и всичко от този вид. Не се шегувам!!!! Иначе специалността е хубава, предметите са адски интересни, но няма да имате време да им се радвате.
I guess I just prefer to see the dark side of things. The glass is always half empty. And cracked. And I just cut my lip on it. And chipped a tooth.
- muligan-cho
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Китаистика
- Курс: втори
Е ок, ако не сте сигурни, не го записвайте. Ми ако си мислим, че сме сигурни, какъв друг начин, освен да се запишем и да видим как е, има, за да разберем дали е за нас или не?
- kori
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
прав си, мулиганчо, просто се опитваме да кажем, че е доста хардкор работа. иска зубрене на мах. аз 12 години съм щракал с пръсти, влязох в университета с щракане на пръсти, и изведнъж ми казаха да спра да щракам с пръсти. плаках
-
rubi_perez
- В началото бе словото
Мулиганчо,както виждам при теб в класацията са най-трудните филологии, може да сме колеги тази година. и аз като теб исках да се убедя сама, да видя какво е...Видях. Само че много скъпо ми излезе този поглед - във всеки един смисъл. Вслушвайте се малко в тези, които са минали от там. Арабистиката в СУ е отделна планета. И после никой няма да ви повярва колко е различно от всичко друго в действителност и колко е трудно. Никой.
Наистина стискам палци на всички и дано поне не всички от ентусиастите в тази тема да не кандидатстват пак догодина. Съвет за осъзнали се - като видите какво е, ако не можете - изяснете това навреме - колкото по-рано, толкова по-добре.
Успех!
Наистина стискам палци на всички и дано поне не всички от ентусиастите в тази тема да не кандидатстват пак догодина. Съвет за осъзнали се - като видите какво е, ако не можете - изяснете това навреме - колкото по-рано, толкова по-добре.
Успех!
Когато сме щастливи, сме добри, но когато сме добри, ни винаги сме щастливи...