Убиец влиза в парламента?

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Убиец влиза в парламента?

Мнение от Smoking Mirror »

Tommy написа:
Smoking Mirror написа:Чакай сега, защо да не е демократично 40% да управляват сами....? След като могат да си съберат мнозинството в парламента е напълно законно и напълно демократично.

Прочее това аз намирам за един от плюсовете на това правителство, който отсъстваше при предните. Тъй като липсва политическа сила с пълно мнозинство, независимо дали тя е самостоятелна или от коалиция, в момента дори ГЕРБ, които "спечелиха" изборите не могат да си позволят да предложат някакъв закон, какъвто си поискат, и да го приемат. Силно се надявам това да рефлектира положително върху българската парламентарна система и най-накрая законите да спрат да се гласуват на принципа "партията ни го одобрява" или "партията ни не го одобрява", а че реално парламентаризма ще почне да работи както е трябвало да работи като са го измислили. Защото няма как да сеполучи парламентарна диктатура в момента.

Ето този пост на ТОми за мен беше типичен пример за това колко сините точеха лиги за властта и сега като им се изплъзна почнаха да плюят по стария ред. За което започнах да уважавам Бате Бойко повече.
Не е демократично, защото начинът, по който я придобиват е един вид извиване на ръцете. А ако "сините" толкова "точеха лиги", както казваш, то те щяха да са започнали да си правят уговорки за безпринципни коалиции още преди осем години.
Защо да е извиване на ръце :roll: На теория всички депутати са избрани там за да управляват добре българия, не да се грижат за собствената си политическа кариера. В този смисъл ако правителството, което Бате Бойко предолжи се харесва на депутатие от различните сили и те сметнат, че това правителство добре ще управлява България ще гласуват "за". Ако не им хареса - винаги има бутон против. В този смисъл дори е много по-демократично от варианта на сигурно коалиционно правителство, защото тук опозицията са всички и опозицията може да повлияе на резултата. Един вид - най-накрая имаме една работеща опозиция в България.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Извиване на ръце е дотам, докъдето няма съвместимост по основни въпроси в доста от различните програми с тази на ГЕРБ. Просто защото Бойко Борисов е тяхната програма :) . Тя звучи като агитация, не като програма - ние сме за това, ще направим онова, без обяснение въз основа на кой закон и т.н. се взимат определени мерки. Та на техния сайт до пролетта на "програма" стоеше бяла страница :) .
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Tommy доказваш думите ми от предишните страници...
А именно, че не е болка за умиране, че е влезнал убиец в парламента, а това, че ГЕРБ ще управляват България, може би без Синята коалиция (пак натъртвам: за мое съжаление)...
Просто си прочети мненията и виж кое е последното за въпросния депутат...
Именно за това очаквам...когато дискусията тук се изчерпа..да направим едно (червено) ПРЕЗАРЕЖДАНЕ...в тема за нов депутат-шимпанзе....или такъв, чиято братовчедка е спала с внук на чичо на член на ДС...
Все тая...ясно е, че ще си говорим за Синята коалиция...и перипетите и към властта...
И действително се учудвам на ентусиазма ти словоизлияния срещу партия, която твоите лидери наричат сестринска, партия с която членувате в едно европейско семейство...и партия...ако искаш го разбери ако искаш недей...е единствения път към това да реализирате дори една точка от програмата си...а не е ли това целта на депутатите на Синята коалиция ?!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Последните ми мнения не са по темата главно защото отговарям на въпроси, които не са по темата.
Иначе що се отнася до приликите на ГЕРБ със "сините", не бих тръгнал а правя такова сравнение и съм почти напълно убеден, че ако обстоятелствата не го налагаха толкова силно, двете партии щяха да имат доста по-явни различия. Просто засега те се преодоляват, заради по-смислена кауза, а именно да изтикаме комунистите. Такъв компромис е похвален и показва известна политическа далновидност и мъдрост. Надявам се и десните да си изиграят правилно ходовете, защото е крайно време. После вече ще се мисли наново.
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Tommy написа:Все пак не искам да имам много общо с партия като ГЕРБ, която заедно с БСП и ДПС гласува "против" предложението на "сините" да не се дават постове на бивши агенти на ДС. Десни, ама някой друг път...
:salute: :salute: :salute: http://focus-news.net/?id=n1226536 :salute: :salute: :salute:
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, по-добре късно, отколкото никога. :)
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ти па немаш угаждане егаси... :) :) :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Това от мен си е направо комплимент. :)
Knights of the Cross
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

днес на пленарното заседание се лееше простотия почти и единствено само от ГЕРБ...като се започне от това че Цачева веднъж не успя да приложи правилно парламентарна процедура, през противоконституционни изказвания и гласувания, през брутално жалката картина на обструкция чрез ръкопляскания(това не е театър!!! научете, че с тропането, пляскането с ръце и по банки, тропане с бастуни, дюдюкания се поддържа говорещия), та върха беше с именно приемане на предложението за ДС...Я. Стоилов точно отговори на това лицемерно решение...не съм вярвал, че дори лекичко някога ще симпатизирам на БСП и ДПС....по едно време щях да умра да се хиля, когато Пирински се отказа от предложенията си като видя каква баталия сътвориха Ц.Ц. и д-р. Л.И. неможейки да напаснат две прости изречения текст.....дано по-бързо влязат в час герберите, но с този председател(дипломирал се миналата година юрист) и зам-председ. (който за 4г така и ненаучи най-основните правила на НС) надали...
Последно промяна от Moriarty на 22 Юли 2009, 23:16, променено общо 1 път.
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Подяволите, от къде знаете, че тоя човек не се разкайва и не му тежи на съвестта вече 40 години, за да злословите по негов адрес :evil: . Убиец бил. Същото би могло да се случи и с вас на тая възраст и какво? Един ден, ако народът ви избере да го ръководите няма ли да е кофти същият той и да ви плюе :evil: .
Приемете го ! ГЕРБ са на власт, добри, лоши - в тях ни е надеждата! Стига глупави, детски подмятания, Норвежецо, нямаш ли какво да правиш, вместо да редиш някакви стихове за това какво им се случва на хората :evil:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Moriarty е прав, за съжаление. Болезнено неловка картина, за да не употребя по-силни думи. В къщи разправят, че ЦЦ приличала много на председателя на последното ВНС - дядо Кольо Ватмана ( акад. Николай Тодоров). Това, което съм гледал, показва наистина същата безпомощност.
Жална ни майка.... :|
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

allshallperish написа: Стига глупави, детски подмятания, Норвежецо, нямаш ли какво да правиш, вместо да редиш някакви стихове за това какво им се случва на хората :evil:
Първият ми пост не е стихотворение (боже опази...), а копирана новина от glasove.com. Просто формата е малко странна, понеже съм много компютърно грамотен и/или ме мързеше да я оправя.
Всъщност живеем в постмодернизма, така че може да бъде четено и като стихотворение...?
И не съм изразил никакво субективно мнение, просто копирах новината с надеждата някой да даде повече информация по въпроса, което и се случи. ;)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Moriarty написа:днес на пленарното заседание се лееше простотия почти и единствено само от ГЕРБ...като се започне от това че Цачева веднъж не успя да приложи правилно парламентарна процедура, през противоконституционни изказвания и гласувания, през брутално жалката картина на обструкция чрез ръкопляскания(това не е театър!!! научете, че с тропането, пляскането с ръце и по банки, тропане с бастуни, дюдюкания се поддържа говорещия), та върха беше с именно приемане на предложението за ДС...Я. Стоилов точно отговори на това лицемерно решение...не съм вярвал, че дори лекичко някога ще симпатизирам на БСП и ДПС....по едно време щях да умра да се хиля, когато Пирински се отказа от предложенията си като видя каква баталия сътвориха Ц.Ц. и д-р. Л.И. неможейки да напаснат две прости изречения текст.....дано по-бързо влязат в час герберите, но с този председател(дипломирал се миналата година юрист) и зам-председ. (който за 4г така и ненаучи най-основните правила на НС) надали...
Защо това да е лицемерно решение? Според мен то е напълно логично и доста закъсняло.
Колкото до неграмотността на доста от хората на ръководни постове в ГЕРБ - и аз смятам, че трябва по-бързо да се стягат. А що се отнася до комунистите там - ако грандиозният план на ГЕРБ, с консолидирането бивши членове на БКП успее поне да отслаби БСП, то ще защитят първото си място.
Knights of the Cross
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Tommy написа:
Moriarty написа:днес на пленарното заседание се лееше простотия почти и единствено само от ГЕРБ...като се започне от това че Цачева веднъж не успя да приложи правилно парламентарна процедура, през противоконституционни изказвания и гласувания, през брутално жалката картина на обструкция чрез ръкопляскания(това не е театър!!! научете, че с тропането, пляскането с ръце и по банки, тропане с бастуни, дюдюкания се поддържа говорещия), та върха беше с именно приемане на предложението за ДС...Я. Стоилов точно отговори на това лицемерно решение...не съм вярвал, че дори лекичко някога ще симпатизирам на БСП и ДПС....по едно време щях да умра да се хиля, когато Пирински се отказа от предложенията си като видя каква баталия сътвориха Ц.Ц. и д-р. Л.И. неможейки да напаснат две прости изречения текст.....дано по-бързо влязат в час герберите, но с този председател(дипломирал се миналата година юрист) и зам-председ. (който за 4г така и ненаучи най-основните правила на НС) надали...
Защо това да е лицемерно решение? Според мен то е напълно логично и доста закъсняло.
Колкото до неграмотността на доста от хората на ръководни постове в ГЕРБ - и аз смятам, че трябва по-бързо да се стягат. А що се отнася до комунистите там - ако грандиозният план на ГЕРБ, с консолидирането бивши членове на БКП успее поне да отслаби БСП, то ще защитят първото си място.
пределно ясен, кратък и точен отговор даде Я. Стоилов...престанете да мислите чрез елементарното противопоставяне комунисти-"демократи"
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Противопоставянето не е елементарно, а базово.
Knights of the Cross
Публикувай отговор

Обратно към “България”