Новото правителство
Re: Новото правителство
И тогава Костов ще възкръсне. 
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
След Борисов идва Тато.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Костов е бита карта. Само той не го нзае още.G__ написа:И тогава Костов ще възкръсне.
Всъщност представянето на "Синята коалиция" беше направо добро като вземеш предвид колко уж-десни партии се явиха на тези избори.
G_ : Ами те и вашите гласове на тези избори са по-малко и то не незабележимо по-малко, докато нашите, макар и по-малко, са показателни за твърдо ядро. Интересно ми е коя друга партия освен БСП може да извади повече сигурни избиратели - всички други партии са или нови, или компрометирани, или и двете. Гласовете, които се печелят на такива избори лесно се губят и това не е показателно.
Дичоу: Не е огорчение. Всъщност е съвсем нормално и логично стечение на обстоятелствата - повечето хора не разсъждават и не гласуват рационално, а емоционално. Не мисля, че някакво огорчение ще гони "сините" четири години - напротив, смятам, че дори не трябва да взимат може би и постове в следващото правителство, защото в ГЕРБ все още има голям брой хора, на които мястото им не е в демократична партия, за каквато се пробутват. Би трябвало да преодолеят изкушението от личната полза при раздаването на постове на такива хора, защото стоят доста крехко въпреки многото гласове.
G_ : Ами те и вашите гласове на тези избори са по-малко и то не незабележимо по-малко, докато нашите, макар и по-малко, са показателни за твърдо ядро. Интересно ми е коя друга партия освен БСП може да извади повече сигурни избиратели - всички други партии са или нови, или компрометирани, или и двете. Гласовете, които се печелят на такива избори лесно се губят и това не е показателно.
Дичоу: Не е огорчение. Всъщност е съвсем нормално и логично стечение на обстоятелствата - повечето хора не разсъждават и не гласуват рационално, а емоционално. Не мисля, че някакво огорчение ще гони "сините" четири години - напротив, смятам, че дори не трябва да взимат може би и постове в следващото правителство, защото в ГЕРБ все още има голям брой хора, на които мястото им не е в демократична партия, за каквато се пробутват. Би трябвало да преодолеят изкушението от личната полза при раздаването на постове на такива хора, защото стоят доста крехко въпреки многото гласове.
Knights of the Cross
това е конституционна пътека по която никога не е вървяно в демократичната ни история и според мен следва да се опита...чисто политически е един изключително силен ход от страна на ГЕРБ...те са единствените, които осъзнават (може би) какво е да имаш над 100 депутати в парламента...цялото това словоблудство в"публичното пространство" произтича от непознаваме на политическата ни система и неразбиране на досегашната парламентарна практика...политическия процес се чете/вижда само до осъществен вот на недоверие...
Ubi concordia, ibi victoria!
Само че аз не съм убеден, че и те разбират всъщност какво правят и че този "силен ход" си е чисто подвеждане на избирателите.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Добре де, Томи, нали се кълнехте, че ще подкрепяте Борисов неизменно. Сега това не е ли отмятане от обещанието?
Моето мнение е, че този рискован ход на ГЕРБ всъщност е доста оправдан, имайки предвид наличието на достатъчно политически курви в партиите, които при нужда да гарантират мнозинство.
Моето мнение е, че този рискован ход на ГЕРБ всъщност е доста оправдан, имайки предвид наличието на достатъчно политически курви в партиите, които при нужда да гарантират мнозинство.
Ако говориш за АТАКА, партията регистрира над 100 000 гласа повече отколкото през 2005, докато СДС и ДСБ взети заедно сега не можаха да догонят половината от резултата си от преди 4 години. Така че не знам точно за какво говориш.....Tommy написа:
- вечен студент
- Форумозавър Рекс
- Специалност: философия (СУ)
Еееееееее, ужасно съм разочарован! Бойко е изритал Маниака от ГЕРБ:
http://www.vesti.bg/?oid=2293251&tid=40
Много ЖАЛКО!
А момчето пееше детски песнички с голям педагогически ефект върху подрастващите! Ето:
http://vbox7.com/play:a2a8d87a
С тия лафове: "да те мерна във главата", щеше да бъде достоен депутат от групата на ГЕРБ.
http://www.vesti.bg/?oid=2293251&tid=40
Много ЖАЛКО!
http://vbox7.com/play:a2a8d87a
С тия лафове: "да те мерна във главата", щеше да бъде достоен депутат от групата на ГЕРБ.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Човек...не смятам за коректно да наричаш 1 675 324 българи...недостатъчно интелигентни...proUSA написа: Сигурен съм, че тези недостатъчно интелигентни, очевидно, гласоподаватели на ГЕРБ не знаят какво значи абревиетурата "ГЕРБ".
Бих те нарекъл нихилист, но с оглед на аватара ти и чуждия флаг, който вееш...надали ще се засегнеш.
Бегинс извади едно проучване, според което средно около 43-47 % от всяка една прослойка на обществото е гласувала за ГЕРБ, включително вишистите, мъже, жени, среднисти, малък, среден и всякав бизнес...И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА СДС И ДСБ...и тях ли наричаш недостатъчно интелигентни ???
Въпреки това...разбирам какво искаш да кажеш...но...замисли се...с Костов не беше ли същото....в управлението с рекорден вот, а след това 8 години забвение...и разгромни загуби на президентски-местни-евро избори...
Нека "тази мутра" изиграе ролята си...нека пооправи това-онова...па нека и той си отиде в 9та глуха...ако това е българският модел на политика...
Той сам го каза..."Не искам да управлявам вечно...обаче искам хората да ме запомнят като този, които изпълни обещанията, с които дойде"...едно от тях бе да управлява сам...
И аз си мисля, че коалиция със сините е по-разумното решение...но доверието е гласувано не на мен...а на ББ...
И не се притеснявайте от претопяване на Сините и изяждане на десните от страна на ГЕРБ, понеже го прочетох някъде...вече се вижда отчетливата разлика м/у активистите на ГЕРБ и на Сините...първите се целят основно към изваждането на БСП и ДПС от управлението...тоест...движени са от убеждението, че антикомунистическият път е правилен за България, докато вторите...кадруват на председателя си...и за тях няма реална преценка за дясно и ляво...има само...Костов...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
.
Последно промяна от Tommy на 17 Юли 2009, 12:38, променено общо 1 път.
Knights of the Cross
Къде си чул едното, или другото? Целта беше да бъдат свалени БСП и ДПС. С наместването на какви ли не бивши комунисти в редиците на ГЕРБ това очевидно не става. Не виждам какво е силното в този ход, освен, че показва доколко силно човек може да се самозабрави за няколко дни.ники написа:Добре де, Томи, нали се кълнехте, че ще подкрепяте Борисов неизменно. Сега това не е ли отмятане от обещанието?
Не казвам, че сините трябва да се оттеглят, защото тогава отново идват червените агентури, просто трябва да стоят встрани от това, което ще сътвори следващото упралвение.
Ами спомням си когато събрахте 12%, виждам и сегашните 9%. Това показва, че при повищена изборна активност доверието в "Атака" е по-ниско.G__ написа:Ако говориш за АТАКА, партията регистрира над 100 000 гласа повече отколкото през 2005
Дичоу: Очевидно никой освен "Синята коалиция" не прави опити за изваждане на комунистите от властта. С някои от членовете и кандидатите си ГЕРБ недвусмислено го доказва.
Knights of the Cross
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Да, сега сигурно е ред...понеже в момента е модерно да си дясно мислещ....да си играем на "Кой е по-по-най десен"...ще се изваждат разни биографични справки...кой в кой завод "Карл Маркс" е работил...и дългогодишно членство в комсомола и дали има всички серии на "На всеки километър" в дома си...Tommy написа: Дичоу: Очевидно никой освен "Синята коалиция" не прави опити за изваждане на комунистите от властта. С някои от членовете и кандидатите си ГЕРБ недвусмислено го доказва.
Общо взето ще гоним пак некви вещици...и ще си играем на инквизиция...
Пак..казвам...яд ви е...и това е напълно закономерно...яд ви е, защото Костов вече не е олицетворение на дясното...защото дясното не е натоварено от негативите на неговия образ...По този начин...има своето ново бъдеще, в което той няма да е водещ...за добро или зло...само времето ще покаже...
Но не си играйте на пророци, защото Бойко няма един ден в управлението...аз не смея да вещая неговия успех или провал...само ви приканвам и вие да не го правите...понеже изглежда меко казано смешно...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Къде видя яд в моите думи - поне аз прочетох в коментара си, че всчико това се е случило напълно закономерно. Вече казах няколко пъти моята позиция - аз съм за подкрепа без явно участие в това, което се очертава като розовеещ фарс.
Не меря по-десни и най-десни, просто правя констатации.
Не меря по-десни и най-десни, просто правя констатации.
Knights of the Cross
Томи, престани да се излагаш.
Примири се със западащото влияние на Командира и му отдай последна почит достойно. Между другото дори спрямо евроизборите, които визираш, АТАКА има също по-голям брой симпатизанти. Избирателната активност променя много процентите, просто се замисли.
Както и да е, радвам се, че единствено АТАКА не се пазари за това и онова и декларира директно, че подпрепя анти бсп-дпс правителство. Другите се изложихте за пореден път и ако прочетеш мненията в дир.бг например, ще разбереш, че това е последният им танц.