СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от Etiainen »

hate_SU написа:Здр,искам да попитам дали някой може да ми даде някакъв линк,на който ще мога да си проверявам резултатите,защото сайтът на СУ сигурно по-глупав не може да бъде направен :x (нищо чудно, на записването даже и един образец не можаха да направят,а лелките там бяха от злобни, по-злобни). Мерси предварително.
Линка, който хората ти дадоха, го има на главната страница на СУ. На видно място.
Не виждам за какво ти е бил образец, тъй като в комплекта с документи имаше включени и подробни инструкции за популване на самите документи, но кой да чете.
Някои лелки са злобни, някои не, попаднал си на злобните - случва се.

Честито първо [спамерско] мнение. :wink:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
SeLby
Вазов

Мнение от SeLby »

Само на мен ли ми харесва сайтът на СУ ? :lol:
Повече ми харесва от предния..
Изображение
esmeralda
В началото бе словото

Мнение от esmeralda »

iskam da se oburna kum nqkoi,koito u4i socialna pedagogika za malko info...
i taka......s matura po bel 5.60,oceknka ot diplomata po bel 5.75 i istoriq 4.67.....imam li 6ans za soc. pedagogika,dori i ot treto klasirane :roll: :oops: :!: :?:
hate_SU
В началото бе словото

Мнение от hate_SU »

Хах,мерси. Не искам да се заяждам, но просто като влезнах в сайта и честно да ти кажа въобще не ми хареса, никъде не видях нещото, което ме интересуваше. Както и да е. И все пак мисля,че нямаше да е зле да има един образец, щом в УНСС можаха да направят, защо не направиха и един в СУ, нали го водят за най-добрия.. Ами мерси отново и успех на всички.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Писането на кирилица е задължително. Следващи мнения на латиница ще се трият без предупреждение.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
Slipaway
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Slipaway »

Имам въпрос към тези, които са кандидатствали през минали години. Да речем, че съм класиран на 4-то желание на първото класиране. И реша да се запиша за второ. Ако не се класирам за по-предно желание губя ли възможността да се запиша в специалността, за която съм се класирал на първо класиране? Трябва ли някакви допълнителни неща да пиша за да запазя мястото си от първото класиране при записване за второ, ако има такава опция изобщо? Или всичко е риск печели, риск губи? :D
Something more than ink on a page, on a shirt, on the back of my hand.
Something written in stone, words we wrote in stone!
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

1. Не.
2. След първо класиране, ако не искаш да записваш специалността, която си приет/а, трябва да потвърдиш желание за участие във второ класиране. Като потвърдиш желанието автоматично ти пазят мястото за специалността, в която си приет/а на първо, докато решиш да се запишеш, да участваш на трето класиране или изобщо нито да чакаш, нито да се записваш, а избереш друг университет.
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Супер тема! Имам въпрос, който най- вероятно не е за тук, но все пак да се пробвам:
някой ще може ли да ми обясни какви са тези "кредити" в учебните програми (и имат ли почва у нас)
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

Няма смисъл да го мислиш отсега. Принципно всеки курс, който ще посещаваш, ти носи определен брой точки(кредити) - напр. в социологията всеки курс ти носи, при успешно положен изит през сесията или там каквито са изискванията на курса за оценяване, 5 кредита. За да приключиш успешно курса трябва да събереш минимум 60 кредита - т.е. да си направиш програмата така, че да посещаваш толкова задължителни и избираеми курсове през двата семестъра, колкото са необходими, за да събереш 60 кредита, и съответно да имаш положителна оценка по тях. Не знам, дали го обясних ясно...
Повече инфо има тук -> http://fjmk.atspace.com/kredit.html
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Значи задължителните курсове ти носят точки( кредити), както и избираемите и целта е да събереш нужния брой точки( кредити)? Ехаа, то е като в електронна игра :D

И още един въпрос имам: като се записвам( защото ще ме приемат- въпросът е какво), цялата сума от 400 и колко там лева ли трябва да нося или разделена на две- за първия семестър?
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
Maeve
Легендарен флуудър

Мнение от Maeve »

Само ½ от годишната такса се плаща. Т.е. само за първия семестър. :D
Не свършва нещото, което непрекъснато започва.
Аватар
wtf
Драскач

Мнение от wtf »

mareto написа:Значи задължителните курсове ти носят точки( кредити), както и избираемите и целта е да събереш нужния брой точки( кредити)? Ехаа, то е като в електронна игра :D
Предполагам, че може и така да го погледнеш, ако искаш, въпреки че за мен няма много общо с игра, а с учене и вземане на изпити :D
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

Има време и за мен да се превърне в това ;)
Изображение

Роналд Рейгън
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

Значи когато става дума за чакане на 2 или 3-то класиране трябва да си избереш само един университет и да си дадеш там дипломота и да забравиш за други. В смисъл не може в 2 университета да чакаш 2-ро класиране?
Има много начини човек да бъде прав.
Finwe
В началото бе словото
Специалност: ученик
Курс: кандидат-студент

Мнение от Finwe »

абе има ли някой компетентен който да обясни точно номера с депозиране на дипломата
какво става ако съм писал само една специалност и не съм приет на 1во класиране пак ли трябва да си дам дипломата и да изгубя шансове за др унита
щото някои така казват другото което чух е ако не си приет автоматично минаваш нататак това какво значи без да даваш диплома или какво
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”