Кой курс се водим през лятото?!?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

BiG_BG_DiLaR
В началото бе словото

Кой курс се водим през лятото?!?

Мнение от BiG_BG_DiLaR »

Здравейте на всички! Имам един въпрос, върху който не съм се замислял докато не ми се наложи в момента. Значи става на въпрос за това, че кандидатствам по една стипендиантска програма и трябва да впиша в молбата кой курс съм, а всъщност аз съм 3-ти за 4-ти, но официално 3-ти курс ли се водя до началото на учебната 2009-2010 или е като при учениците, след завършване на учебната година, вече се считат за преминали в по-горен клас. Моля ви помогнете, какво се вписва официално в молбата, при условие че нямам изпити, практики и учебната година е завършила, 3-ти курс ли се водя все още, или вече се счита че съм 4-ти, въпреки че самата формалност по записването още не е минала?!? Благодаря ви предварително за помощта!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Кой курс се водим през лятото?!?

Мнение от fak »

кат се запишеш в четвърти курс, ше напишеш четвърти курс..
ако се запишеш..
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

fak написа:кат се запишеш в четвърти курс, ше напишеш четвърти курс..
ако се запишеш..
Колко ум пращи от този отговор...

От написаното си правя извода, че молбата трябва да бъде написана преди да мине формализма по записване на учебната 2009/2010 година.
На твое място няма да си губя времето и да питам в този форум, а ще се обърна към:

1. Тези, на които пиша молбата и бих попитала тях, след точно горното обяснение какво правят със случаи като твоя.
2. Отдел Студенти в СУ, които евентуално трябва да потвърдят, че написаното от теб е вярно (ако трябва).
Имай едно наум, че понякога правят проблеми, но дано не ти се случи.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

leia_loves_cats написа:
ако се запишеш..

От написаното си правя извода, че молбата трябва да бъде написана преди да мине формализма по записване на учебната 2009/2010 година.
На твое място няма да си губя времето и да питам в този форум, а ще се обърна към:

1. Тези, на които пиша молбата и бих попитала тях, след точно горното обяснение какво правят със случаи като твоя.
2. Отдел Студенти в СУ, които евентуално трябва да потвърдят, че написаното от теб е вярно (ако трябва).
Имай едно наум, че понякога правят проблеми, но дано не ти се случи.
Как съм го пропуснала това?! :shock:

Земи се гръмни, честно!

Да занимава Министъра направо с това кой курс е.. Естествено, че се води трети още.. Баси!
Помисли малко!
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

fak написа: Как съм го пропуснала това?! :shock:

Земи се гръмни, честно!
Веднага, господарке!!!
Само да те светна, че на много места се водиш следващия курс с това положение.
Например, ако кандидатстваш за Еразъм ЗА СЛЕДВАЩАТА учебна година - пишеш тази, която ще си, когато заминаваш.

Но няма да занимавам твоя висш разум с глупости.
На министъра работата му не е да си чопли в носа, а да наема хора, които да са квалифицирани да отговарят на такива въпроси на простосмъртни. Не виждам к'ъф тий проблема за малко да не се мислиш за всезнайна.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

много си нервна нещо..
пий една студена вода и се успокой
да не хванеш диабет

ако иска пети курс да се пише
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

fak написа:много си нервна нещо..
С тези диагнози от тебе психар ня'а стане.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

:lol: :lol: :lol: дами, успокойте се :lol: :lol: :lol:
My will be done!!!
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

leia_loves_cats написа:
fak написа:много си нервна нещо..
С тези диагнози от тебе психар ня'а стане.
аз и към психарството не съм се насочила :wink:
ама ти гледай от тебе да излезе нещо..
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

fak написа: ама ти гледай от тебе да излезе нещо..
Въй, как мъ заболя!
Сериозно, мацко, не е в твоя полза да реагираш толкоз остро, когато те скастрят. Аз просто ти се скарах, че говориш глупости. Ти взе да ме обиждаш.
Кат' в детската градина.......

@gogigagagagigo - кой казал, че не сме спокойни? Нещо мадамата не може да приеме, че може би не е права и ми се прави на мъж... Ама това не значи, че сме се развълнували.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

:mrgreen: :mrgreen:
leia_loves_cats написа:
ако се запишеш..
ай кажи пак кой почна пръв

Виж кво кукло, земи си мери приказките.., че мязаш на истеричка.. Мене ми писна да ме преследваш от тема в тема и да ми противоречиш за щяло и нещяло! При положение че съм винаги права и само добрият тон мме възпира да ти се скарам малко и да те поставя на място..
BiG_BG_DiLaR написа:но официално 3-ти курс ли се водя до началото на учебната 2009-2010
човекът пита това...
И докато не се запише за следващата учебна година, той е трети курс , щото може и да не се запише следващата година, а по-следващата примерно..
la douleur exquise
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото

fak написа:Мене ми писна да ме преследваш от тема в тема и да ми противоречиш за щяло и нещяло! При положение че съм винаги права и само добрият тон мме възпира да ти се скарам малко и да те поставя на място..
Да ме поставиш на място? Като ми кажеш две-три заядливи приказки????
О, боже!

И стига с тези мании за преследване, че си смешна. НИкой не те преследва, не се мисли за толкоз важна и интелигентна.

Както вече казах на човека, много зависи за какво точно кандидатства. Нито ти, нито аз сме хората, които могат да се изказват компетентно по този въпрос, понеже аз не съм служител на СУ, не знам за тебе. А колкото до интелигентните ти забележки от типа на "помисли малко" - мога да ти дам хиляди и хиляди примери за това как с мислене в СУ нещата не вървят, особено с бюрокрацията.

Искаш ли сега на секундата да ти цитирам актуален проблем с това, човека да напише 3-ти курс?

Защото, АКО му трябва удостоверение от СУ, в което да пише курса му, могат напълно основателно да му откажат да му подпечатат такова нещо, и да му кажат "ще ти подпечатаме за 4-ти курс, когато си платиш, но за трети курс подпечатваме САМО в учебната година, в която си, не и със задна дата" - и това СЕ Е СЛУЧВАЛО в СУ, да не говорим за проблемите, които е повдигало, но да не влизам в подробности.
Точно това имах предвид аз, когато посъветвах човека "през теб" да попита тоя въпрос там, където могат да му отговарят, а не тук, където всеки ще му излиза с истории от типа "ама на мен веднъж да знаеш какво ми се случи"...

Хайде, да спреш да се заяждаш, и престани с думата "истеричка", не че ме дразни, ама е малко смешно някой като не е съгласен с теб и да му лепиш етикети. Освен това, "тона" в интернет е субективен - ако ти разбираш думите ми като "истерични", това е защото ти ги четеш като такива. На мен ми е само смешно, понеже съм тотално спокойна и идея си нямам как па реши че можеш да ми четеш "тона".... Смешна история....

И да, аз започнах, като казах, че не си абсолютно права. Сори, че не си, ама е така.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

няма ти чета фермана

другия път по-сбито :wink:
la douleur exquise
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”