За форума - спор

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

nightwish - това мисля, че ще отговори на въпроса ти :
Десетте ужаса, които дебнат из форумите......и как да се справим с тях

(Увод) Случвало ли ви се е да попаднете на форум, който ви се струва изключително интересно и приятно място, където с удоволствие бихте прекарвали част от свободното си интeрнет време всеки ден? Не се заблуждавайте от измамните първоначални впечатления – в мрачните дебри на информационното общество дебнат заплахи по-страховити от чудовищата в компютърните игри. В този кратък материал ще опиша десет от по-често срещаните разновидности, както и известните начини за противодействие срещу тях.

1. Спамерът – за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е смислено, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е смайлито. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг – потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.
Противодействие – също както хлебарките спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати.Смята се продуктите на RAID (BAN и BAN +) могат поне да облекчат проблема.

2.Тролът – обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко здравословно е ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание. (От мен: А във форум за Хари Потър ще напише колко бозави са книгите.)
Противодействие – решението е учудващо просто – игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован. Както знаем от D&D, огън и киселина също помагат.

3. Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.

4. Адвокатът (на дявола) – той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.
Противодействие – съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5.Патриотът – това е човекът, който на трети март поства задължителната тема – “DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA” (на латиница с главни букви), а през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновено също на латиница с главни букви).
Противодействие – публикувайте националният химн – той ще изпадне в патриотичен екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът – за да каже това, което другите изразяват с две – три изречения, той изписва поне страница и половина, освен това използва думи, които само той разбира (например “патина”, “ктитор” или “поландрия”). Това не води до проблеми, тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат дори бегла връзка с дискутираната тема.
Противодействие – като цяло е безвреден и няма нужда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето – възрастта, описана в профила му, е някъде около 12-13,но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.
Противодействие – също като Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините

8. Хакерът-говори на езика L33T и най-голямата радост за него е да научи или да налучка някак си паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.
Противодействие – за щастие има сигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2@#TehL33th4xORW4Sh3R3_23@I OwnZOrj00I4m4ZZ!**

9. Лъкерът – той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи към някой от другите типове.
Противодействие – не е известно.

10. Сърдитко Петко – този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и периодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай “завинаги” означава период от 2 до 6 дни.
Противодействие – вижте карето към тази статия

(каре – този текст представлява художествена измислица, която не цели да обиди никого. Всяка прилика с действителни лица и форуми е случайна и неизбежна).
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

:lol: хах тва беше страхотно!
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Абе, хора, Вие добре ли сте?
Жалко, че нямах интернет няколко дни! Къде мога да прочета останалата част от спора или т. нар. дискусия за форума на СУ?

Форумът на СУ е чудесно място, което се развива с всеки изминал ден :!:

Покажете ми друг форум на ВУЗ, който да е нашето ниво и ще замълча!

Форъмт "Студентски живот" е за спамене и флууд, ако някой от Вас не са разбрали!

Форумът "Университетски Уеб сървър" е само за сериозни теми. Поне повечето са такива!

Форумът "Студентски съвет" е за информиране на студентите какво върши тази организация http://www.studenti-su.org

Останалите раздели едва ли има нужда да Ви ги разяснявам за какво са!

И, ако все още някой мисли, че форумът на СУ е посредствен, ще го помоля да прочете темите в раздел "Студенти", "Новини", "Кандидат-студенти", "Административни въпроси", "Уни-софиа" и да помисли още веднъж какво е форумът на СУ.

За всеки си има раздел според интересите!

Успех и не се впрягайте толкова, че някой обичат да спамят в отредения за целта раздел!

Поздрави!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

alhimikat написа: Къде мога да прочета останалата част от спора или т. нар. дискусия за форума на СУ?
Спорът започна в темата "Стихотворения на форумците".Всъщност началото му беше поставено по-рано,когато Док Холидей в доста теми направи коментар,че не струват.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
Astral4o
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Astral4o »

Според мен форумът е мн добър...Евалата 8)
Astral in da house...
levi nathan
От дъжд на вятър

Мнение от levi nathan »

Бъркат и двете страни - едните като си мислят, че всичко се изчерпва с пространството 'флуд'<->'сериозни теми', другите - с ноебичайно наивното очакване, че всичко, което е, задължително намира външна изява.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

Чела съм по много форуми в нета и този ми харесва - един от добрите форуми е. Има секции за сериозни теми, има и за по-свободни дискусии. Нали за това е тематичността.

Ако някой толкова пък не харесва форума - тук писането не е задължително :wink:
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Спамец, батка :P
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

Аз не разбирам две неща:
първо защо разни комплексари пишат глупости из форума на СУ и разправят колко е тъп той, това е много нелогично "Ау колко не ми харесва тоя форум, леле, ужас, я да го напиша из всички теми, по наколко пъти че ми е готино да пиша тука". Ако има колеги психолози, моля разгледайте случая "Док" :twisted:
и второ:
Абе народе, какво му обръщате внимание на тоя бе??? И модераторите, трийте му съобщенията бе! На какво прилича това, има примерно тема за стихове, хората изявяват таланта си, а той да ги плюе. Не е етично, ама хич, защо го толерирате?
И ти Доко, защо четеш като не те кефи бе пич?
Да покажеш колко велик рецензент си? Оки, видяхме, яхай метлата и бягай да пишеш из възвишените форуми.
И само за да покажа колко качествени неща пише Доко, ще си позволя да го цитирам:

Док Холидей написа: И аз съм депресант.
Пожтенциален и за щастие реализиран самоубиец. ...
...
"какво ви направи щастливи днес":Две прилични самозадоволявания колоквиум по ОТП
...
Слънце весело пече,
някой пак ще те ***! /бел.Berserker:О боже! какъв титан на мислата си Доко!/
...
Темата е жалка както 90 % от темите. /бел.Berserker:Ми не ги чети!/
...
"В началото бе словото"
по-тъпо не можахте ли да го измислите?
Словото не само не е било в началото, щото бях там и видях, но ще бъде в края, придружено с характерно мучене. /бел.Berserker:разбира се че ще има мучене, нали пак ще си там :twisted: /
...
Crematory струва ми се че ти си в огромна грешка - целият форум до последното мнение е спам.
...
Намерих си Обща теория на заетостта, лихвите и парите на Джон М. Кейнс и съм много доволен. Възнамерявам да чета /бел.Berserker:и този човек нарича другите fantasy nerds, Доко, а ти само nerd ли си тогаз?/
...
Истински, приятелю, а не изтински.
И ми кажи кое е истина?
Какво е истината
Хайде давай, боклук такъв!
На колко години стана и през изсушения ти мозък не е минавала
едничката идея, че аз имам истина и ти имаш истина, но
на никой не му пука за истината на другия.
Никога не съм пушил, но ще ти изпуша мозъка.
Ще бъде лесно. /бел.Berserker:леле, кой ги пуска такива навън???/
...

"какви форуми още посещавате": 2-3 от, в които се събират 14-годишните гении. Те са особено забавни, защото постоянно откриват топлата вода /бел.Berserker:place where u belong, ако перефразирам Linkin' Park :D /
с други думи какво се връзвате на горкото дете правистче, май на всички ви стан аясно защо пише такива "компетентни" мнения...... само че е време някой от модераторите да го светне че това не е форум "Оплюй другарчето" и ако не му харесва, никой не го кара да влиза тука!!!!!
Нищо лично Доко ;)
Изображение

Изображение
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

Berserker ,с много голямо удоволствие и една широка усмивка четях отговора ти :D !
:notworthy:
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

берсеркер кърти мивки просто....
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Berserker, ще се караме, ей :lol: :lol:
Онова със слънцето е мое произведение :D
То не точно мое, а съм го запомнил от "Улицата",
нали се сещаш, едно време го даваха по Ефир 2.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

оффтопик:
Пагане, карай се със Доко Почивката; аз го цитирам него :wink:
Изображение

Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Относно защо не му трих постовете - защото смятам,че всеки има право да одобрява или не нечие творчество. Че ме дразнеше , дразнеше ме, но не мисля,че трябва да трия постовете само заради това ,че някой ме дразни. Ако го правех - половината форум щеше да е изтрит :lol:
Аватар
Dynamite
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Dynamite »

Himera написа:
Ти нещо намекваш ли ми?
Яворов бил депресант, олелеле... Ама ти нищо не каза! Ако се замислиш малко повечко ще разбереш,че всички,които пишат лирика са депресанти! Когато човек е щастлив трудно може да сътвори нещо гениално!

Не разбрах защо да ти "намеквам" каквото и да било,след като нищо не ме спира да кажа каквото искам.Освен това,не е вярно,че не съм казала нищо,а напротив-изразих си мнението.Да,всички,пишещи лирика,са депресанти и са гениални.Аз не отричам Яворовия гений.Но ако ти се замислиш мъничко,ще се сетиш,че в крайна сметка не съм длъжна да изпитвам удоволствие от четенето на творбите му-все пак,когато четеш нещо,вживяваш се,мислиш и това ти се отразява...мен този човек ме потиска.
:wave:
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”