Как можем да контролираме сънищата си?
Модератор: Плазмодий
-
vivi
- В началото бе словото
- Специалност: мииииии незнам
- Адрес в галерията на СУ: немам
Как можем да контролираме сънищата си?
Една моя приятелка може да конролира сънищата си. Така сяка нощ сънуваше продължение на съня си. И знаете ли какво направи от тези сънища?! Сериал! Разбира се не го даваха по телевизията, но тя ни го разказваше съвсем, като филм. Беше много интересно! Всеки ден по един сън- като епизоди. Толкова ме е яд, че аз не мога да си контролирам сънищата! 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Как можем да контролираме сънищата си?
И аз мога, не е нищо кой знае какво
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Има техники за тези неща, състоянието което описваш се нарича "lucid dreaming", но не значи сънуване на "сериал", а поемане на съзнателен контрол на действията ти в съня си.
Известно е, че не всички могат да достигнат до него, но всички могат да опитат. Започва се от записване на съня веднага след събуждане (на това което помниш от него). Ако се прилага постоянство, скоро ще можеш да запомняш все по-големи и големи части от това което си сънувал, като евентуално стигаш до lucid dreaming. Говорим за период от години, мой познат, който практикува това от 4 години стига до състояние, в което осъзнава, че е "вътре" в съня си, но все още не може да постигне контрол
Известно е, че не всички могат да достигнат до него, но всички могат да опитат. Започва се от записване на съня веднага след събуждане (на това което помниш от него). Ако се прилага постоянство, скоро ще можеш да запомняш все по-големи и големи части от това което си сънувал, като евентуално стигаш до lucid dreaming. Говорим за период от години, мой познат, който практикува това от 4 години стига до състояние, в което осъзнава, че е "вътре" в съня си, но все още не може да постигне контрол
medicate, medicate
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
е аз като сънувам нещо лошо винаги се сещам,че е сън и го прекъсвам с приятен..и ко0гато е някаква фантасмагория пак се сещам.Аз лично не мога да си продължавам сънищата ,но винаги помня какво съм сънувала..
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Хм, аз знам една техника. Когато спиш имаш възможност
да накараш съзнанието си да сънуваш дланите на ръцете си,
когато успееш да го направиш, можеш да сънуваш квото искаш.
Но се изискват упражниения. Пък и е пробвано и работи, не знам
защото но се получава.
ПП: Приятелката ти те работи, не можеш да сънуваш сериал, пък и тя
сиг не е Стивън Кинг да си прави филми и книги от сънищата. Всеки
ден върху подсъзнанието ти рефлектират кви ли не шитс, които вечер
ти се отразяват.
да накараш съзнанието си да сънуваш дланите на ръцете си,
когато успееш да го направиш, можеш да сънуваш квото искаш.
Но се изискват упражниения. Пък и е пробвано и работи, не знам
защото но се получава.
ПП: Приятелката ти те работи, не можеш да сънуваш сериал, пък и тя
сиг не е Стивън Кинг да си прави филми и книги от сънищата. Всеки
ден върху подсъзнанието ти рефлектират кви ли не шитс, които вечер
ти се отразяват.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
vivi
- В началото бе словото
Аз веднъж само май успях да си контролирам съня или 2-3 пъти, но много рядко успявам. Единия път помисли, че е реалност и помолих в съня си една приятелка да ме ощипе и да видя. Ощипа ме и не усетих нищо.
Има една прекрасна повест на Джани Родари, в която един от героите обира точките в училище, разправяйки на тайфата "серийния" си сън, пълен с пирати, кораби, съкровища и ненамкво. Накрая се оказва, че всичко е всъщност сюжетът на една книга, дето чилякът е четял и само се е правил на оборотен. И го разконспирираха доста гадно накрая.
Не казвам, че приятелката ти ви мотае и не може да контролира съня си. Неволево "контролиране" и "продължаване" на съня след периоди на будност е възможно и спонтанно, без тренировки. Следва че, ако има достатъчно странен човек, че да иска да се обучи да го прави - може, що пък не. Но аз все пак да попитам - защо се занимавате само и единствено с глупости, бре хора?
Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.
Не казвам, че приятелката ти ви мотае и не може да контролира съня си. Неволево "контролиране" и "продължаване" на съня след периоди на будност е възможно и спонтанно, без тренировки. Следва че, ако има достатъчно странен човек, че да иска да се обучи да го прави - може, що пък не. Но аз все пак да попитам - защо се занимавате само и единствено с глупости, бре хора?
Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.

-
vivi
- В началото бе словото
Е, да, ама моята приятелка не разказваше нещо от книга. Тя просто разказваше сън, който след това продължава. Накрая ни разказа 3 съня и аз и казах "Абе Мими ти можеш да направиш сериал от този сън." и тя ми отговори "Да, ще направя филма ще се казва Пами и Данчо". И така сънуваше, ли сънуваше докато, накрая и омръзна и спря да контролира сънищата си- и по-добре За Пами.

- leia_loves_cats
- Да живей словото
- Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
- Курс: друг
Чар, чар, ама сънищата не се контролират нито от "искам пак да го сънувам", нито от "това не искам повече да го сънувам"Boromir написа: Съзнателен контрол над съня? Сериен сън? Айде моля ви се. Ми то чарът на съня е в непредвидимостта и в това, че не знаеш какво и кога ще се случи. Човек трябва да се стреми към контрол в реалния живот и да остави на подсъзнанието си да се занимава със сънищата му.
Аз много често имам сънища, които ми се повтарят - много често попадам на едни и същи места, просто всеки нов път вече знам "а, в тази дупка ще се заклещя, да не миавам от там" или "стълбите на 3-ти етаж липсват, трябва да ги прелетя" или другото "тази тоалетна е УЖАСНО мръсна и мизерна, защо продължавам да влизам в нея????"
Обикновено знам, че сънувам, когато някой ме гони и трябва да прелетя над нещо, или просто си вървя по улицата и усещам нуждата да се изфукам на някой, че мога да летя. Тогава обикновено си знам, че сънувам и само му се наслаждавам.
Друг много често повтарящ се мотив са разни места от детството ми, към които редовно се връщам.
Често има и неприятни мотиви - онова с тоалетната, срещи със змии в един мн странен замък, който много често ми идва да посещавам, разни потънали в морето панелки, в които не знам как се озовавам... Да кажем, че моя тренинг е любовт ами към сънущата - понеже самия факт, че сънищата ми с анавързани ми се струва интересен, аз често мисля за тях, събуждам се през нощта, впечатлена и заспивам отново, мислейки за тях - и те се връщат. Обикновено не същата вечер, но и това се постига.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... 
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз пък напоследък изобщо не сънувам... имах един период, в който сънувах САМО кошмари... явно имамболно подсъзнание :/
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Споко, аз бях няколко години така. Сега сънувам рядко кошмари и не са толкова гадниJudyRamone написа:Аз пък напоследък изобщо не сънувам... имах един период, в който сънувах САМО кошмари... явно имамболно подсъзнание :/
като преди... Иначе най- култовия ми сън винаги е свързан с няква обществена тоалетна,
не знам, ама много ме стресират тия кенефи
И все пак, everybody poop
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Е, че аз също като сънувам, знам, че сънувам (още до като спя), но продължавам да си сънувам и почвам да сънувам работи, каквито аз си искам.И не, не съм правил никакви упражнения и т.н.
Успешна практика е използването на "brainwave synchronization" & "binaural beats",което доста спомага за това
Поровете се малко за Hemi-Sync и Monroe Institute за повече инфо ;]
Лично съм изпитал някои ефекти и е наистина....интересно
Поровете се малко за Hemi-Sync и Monroe Institute за повече инфо ;]
Лично съм изпитал някои ефекти и е наистина....интересно
и аз..happyswift написа:Е, че аз също като сънувам, знам, че сънувам (още до като спя), но продължавам да си сънувам и почвам да сънувам работи, каквито аз си искам.И не, не съм правил никакви упражнения и т.н.
Но понякога не мога да се събудя.. Осъзнавам, че тва няма как да е истина, знам, че ако се събудя всичко ше свърши, ама съм заклещена в тая измислена действителност и не мога да изляза..
иначе и аз сънувам понякога, каквото си поискам...
но имам и кошмари, които не мога да контролирам, въпреки, че осъзнавам, че не са истински..
la douleur exquise
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Тая се е изживявала като Шехерезада и си е търсила Сюлейман паша да я... хм хмммммvivi написа:Една моя приятелка може да конролира сънищата си. Така сяка нощ сънуваше продължение на съня си. И знаете ли какво направи от тези сънища?! Сериал! Разбира се не го даваха по телевизията, но тя ни го разказваше съвсем, като филм. Беше много интересно! Всеки ден по един сън- като епизоди. Толкова ме е яд, че аз не мога да си контролирам сънищата!
Ама не си схванал генералната идея.
Иначе контрола над съня си го е изгубила още на вакарелската гара, като не е дошъл бахура й от Странджа.