Прехвърляне от друго ВУ в СУ - кратка информация.

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Mimi

Прехвърляне от друго ВУ в СУ - кратка информация.

Мнение от Mimi »

Здравейте!
Интересува ме възможно ли е прехвърлянето от една специалност в един университет в същата специалност в друг университет.Ако това е така-необходимо ли е да започна отново от 1ви курс при улсовие,че всички изпити са покрити ,но в друго више учебно заведение.Наисно съм,че се изисква отличен успех,но това достатъчно ли е?
На тези,които могат да ми отговорят ,благодаря предварително!
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

По принцип такова прехвърляне се разрешава,но зависи от висшето училище,от което идваш.В СУ не се позволява преместване от частни висши учебни заведения.Само че е страшно трудно. Успехът не е абсолютен критерий.От това,което съм чула и видяла това става с т.нар."дарение'(солидна сума).Тъжно,но е обществена тайна... :cry:
tania
В началото бе словото

Мнение от tania »

здравейте!!!мен също ме вълнува въпросът който Мими е поставила>аз съм студентка в ПУ 1-ви курс и бих искала да се прехвърля в СУ ,абсолютно същата специалност.Интересува ме въпросът дали трябва да се положат приравнителни изпити и въобще дали е възможна такава процедура.Ако някой има информация относно поставения въпрос,ще се радвам ако пише,та дори и да пусне 1 лично съобщение.Благодаря предварително!!!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

За Таня - възможно е, познавам едно момиче, което се прехвърли от ПУ в СУ същата специалност, дори не загуби година. Само че не знам дали е държала приравнителни или допълнителни някакви :wink:
За ВУ в СУ - имахме една девойка, която се опита от трети курс във ВУ нашата специалност да се прехвърли тук във втори. разрешиха и прехвърлянето, но я върнаха в първи курс :shock: Така че много зависи каква ти е специалността и доколко се покриват учебните планове между двата университета.
tania
В началото бе словото

Мнение от tania »

благодаря за информацията!
rousev
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от rousev »

А освен официалното дарение към СУ какъв успех трябва да имам? Аз също съм студент в ПУ 1 курс Социология и искам да се изместя същата специалност. Не ми пука дали ще загубя една година, но не знам дали имам изобщо шансове за това.
Смисъл има ...
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”