Кафявият случай с Александър Стойнов
Модератор: MidwinterSun
Кафявият случай с Александър Стойнов
212 души скъсани от 218!
Фактите говорят сами... Не говорим затова чел, не чел, разбрал, недоразбрал...
Говорим за СЕЧ, говорим за липсата на всякакви обективни критерии, говорим за това, че е БЕЗОБРАЗИЕ, да не съобщиш, защо въпросните ВЕРНИ отговори са ВЕРНИ...
Абсолютен парадокс!!!
ТОВА ОТРАЗЯВА И КОЛКО ДОБЪР ПРЕПОДАВАТЕЛ Е ВЪПРОСНАТА ЛИЧНОСТ!!!
ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО!!!
Фактите говорят сами... Не говорим затова чел, не чел, разбрал, недоразбрал...
Говорим за СЕЧ, говорим за липсата на всякакви обективни критерии, говорим за това, че е БЕЗОБРАЗИЕ, да не съобщиш, защо въпросните ВЕРНИ отговори са ВЕРНИ...
Абсолютен парадокс!!!
ТОВА ОТРАЗЯВА И КОЛКО ДОБЪР ПРЕПОДАВАТЕЛ Е ВЪПРОСНАТА ЛИЧНОСТ!!!
ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО!!!
Re: Кафявият случай с Александър Стойнов
Подкрепям напълно колегата! Не е само Стойнов обаче в този факултет, който се смята за недосегаем - Натов, Мингов, Русчев, Калайджиев са абсолютно същите некомпетентни и злобни хорица. Само дето ние студентите сме си виновни, във Велико Търново и Стойнов, и Натов ги изгониха като студентите се обединиха и възроптаха срещу своеволията на тези глупаци...
-
Righteous
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Точно поради тази причина, в понеделник - 06.07.2009г. в 10:45 се събираме пред деканата. Секретарките казаха, че деканът ще бъде там между 11:00 и 12:00.
Надявам се да дойдат възможно най-много хора, защото това вече е безобразие! Никой не може да ме убеди, че само 6 души са учили достатъчно за да вземат изпита... НИКОЙ! Ще направим подписка, гледайте да сте там, предайте на колеги.
Има група във facebook
http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 703&ref=mf
Ако не излиза - търсете по заглавието: Изпитът по Наказателно право при проф. Стойнов - време за промяна!
Крайно време е някои неща да се променят, надявам се, че който е съгласен с това ще отдели час от ценното си време и ще дойде.
И нека силата бъде с нас
Надявам се да дойдат възможно най-много хора, защото това вече е безобразие! Никой не може да ме убеди, че само 6 души са учили достатъчно за да вземат изпита... НИКОЙ! Ще направим подписка, гледайте да сте там, предайте на колеги.
Има група във facebook
http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... 703&ref=mf
Ако не излиза - търсете по заглавието: Изпитът по Наказателно право при проф. Стойнов - време за промяна!
Крайно време е някои неща да се променят, надявам се, че който е съгласен с това ще отдели час от ценното си време и ще дойде.
И нека силата бъде с нас
Последно промяна от Righteous на 03 Юли 2009, 15:35, променено общо 1 път.
Съпротива трябва да има, защото НЯМА преподавател, който да е толкова НЕОБЕКТИВЕН, и който да оценява по толкова НЕСПРАВЕДЛИВ начин.
И НЯМА ДРУГ ТАКЪВ ТЕСТ, КОЙТО ДА Е ТОЛКОВА ПРОТИВ ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА ТЕСТОВЕТЕ!
И НЯМА ДРУГ ТАКЪВ ТЕСТ, КОЙТО ДА Е ТОЛКОВА ПРОТИВ ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА ТЕСТОВЕТЕ!
-
Righteous
- В началото бе словото
Съпротива, опълчение, каквото щеш го наречи - предай на колегите си и бъдете там. Ако сме заедно можем да постигнем нещо, но ако отидем 10 души да мрънкаме за нещастието на хиляда никой няма да ни вземе на сериозно. Въпреки, че на ръководството му е пределно ясно кой какви ги върши, но някак си за последните 5 години в които съм студент в СУ (извинете ме за пунктоационните грешки ама нали...) съм останал с впечатлението, че университетът е много далеч от "самосезиращ" се орган. Така, че юристи от всички курсове обединявайте се!
Понеделник 06.07.2009г. - 10:45 пред деканата на ЮФ
Понеделник 06.07.2009г. - 10:45 пред деканата на ЮФ
Срещата с декан, и представянето на наболелия проблем, е нещо прекрасно.
Съществува обаче опасност това да се превърне в махленска кавга, свързана с викове и доводи от типа "Ама той много къса!".
Трябва да има ясно формулирани искания, позволям си аз да ги започна, всеки може да добави нещо, което съм пропуснал.
1. Формирането на оценката - няма тестов формат, познат на мен, от типа Toefl, SAT или LSAT, който да има повече от един верен отговор.
Считането на целия отговор за грешен, при отговор в повече, или по-малко, също е непозната система за оценяване (при Русчев се бонифицира посочването на верен)
2. След края на теста, Стойнов не разяснява ЗАЩО според него това са верните отговори, и ДОРИ не изнася верните отговори, а серия от буквички.
Всеки трябва сам да се мъчи да възпроизведе въпросите и отговорите, за да разбере защо е оценен така.
3. Целогодишно лекциите, и упражненията, се изнасят като подготовка за УСТЕН изпит. Сами по себе си, те са излишни, защото не стават за подготовка за въпросния формат на изпитване.
4. Прави се само един подготвителен тест през годината, като дори самите асистенти не са наясно, ЗАЩО ПОСОЧЕНИТЕ КАТО ВЕРНИ СА ВЕРНИ.
5. Не е възможно всички да са толкова неподготвени при Стойнов, за да минат само 5 ДУШИ от цял поток. Съпоставката с другия поток показва, че там са гении по Наказателно. Такава рязка разлика в успеха липсва по останалите дисциплини, което говори, че СТОЙНОВ Е НЕСПОСОБЕН ДА ПОДГОТВИ СТУДЕНТИТЕ СИ!!!
...
Съществува обаче опасност това да се превърне в махленска кавга, свързана с викове и доводи от типа "Ама той много къса!".
Трябва да има ясно формулирани искания, позволям си аз да ги започна, всеки може да добави нещо, което съм пропуснал.
1. Формирането на оценката - няма тестов формат, познат на мен, от типа Toefl, SAT или LSAT, който да има повече от един верен отговор.
Считането на целия отговор за грешен, при отговор в повече, или по-малко, също е непозната система за оценяване (при Русчев се бонифицира посочването на верен)
2. След края на теста, Стойнов не разяснява ЗАЩО според него това са верните отговори, и ДОРИ не изнася верните отговори, а серия от буквички.
Всеки трябва сам да се мъчи да възпроизведе въпросите и отговорите, за да разбере защо е оценен така.
3. Целогодишно лекциите, и упражненията, се изнасят като подготовка за УСТЕН изпит. Сами по себе си, те са излишни, защото не стават за подготовка за въпросния формат на изпитване.
4. Прави се само един подготвителен тест през годината, като дори самите асистенти не са наясно, ЗАЩО ПОСОЧЕНИТЕ КАТО ВЕРНИ СА ВЕРНИ.
5. Не е възможно всички да са толкова неподготвени при Стойнов, за да минат само 5 ДУШИ от цял поток. Съпоставката с другия поток показва, че там са гении по Наказателно. Такава рязка разлика в успеха липсва по останалите дисциплини, което говори, че СТОЙНОВ Е НЕСПОСОБЕН ДА ПОДГОТВИ СТУДЕНТИТЕ СИ!!!
...
-
Righteous
- В началото бе словото
Прав си, то така излиза, че целият първи поток е пълен с кръгли идиоти, които не могат да си научат дори за 3 О.о Аз вчера например, на всички въпроси, без 1 или 2 съм посочил поне по един верен отговор, за съжаление обаче това няма никакво значение поради системата на оценяване и аз в крайна сметка имам 1 точка... системата на Русчев (там съм ходил 4 пъти
) е къде къде по-добра, там поне като не си сигурен драскаш по един отговор и имаш шанс да изкараш...
Според мен добре би било:
1. връщане на устния изпит; или
2. промяна в системата на оценяването; или
3. позволение да се явим при друг преподавател; или
4. назначаване на комисия (по възможност без участието на Стойнов), която да изпита всички;
май за друго не се сещам в момента. ако имай фейсбук присъедини се към групата, в предния пост съм сложил линк. вече събрахме 110 души за около 24 часа, мисля че добре се справяме за момента. дано и в понеделник има достатъчно хора. все пак няколко пъти призовах всички които дойдат да спазват добрият тон и това да бъде дискусия а не караница. все пак единственият човек в този факултет на когото му пука за нас, това е декана тенчо колев.
Според мен добре би било:
1. връщане на устния изпит; или
2. промяна в системата на оценяването; или
3. позволение да се явим при друг преподавател; или
4. назначаване на комисия (по възможност без участието на Стойнов), която да изпита всички;
май за друго не се сещам в момента. ако имай фейсбук присъедини се към групата, в предния пост съм сложил линк. вече събрахме 110 души за около 24 часа, мисля че добре се справяме за момента. дано и в понеделник има достатъчно хора. все пак няколко пъти призовах всички които дойдат да спазват добрият тон и това да бъде дискусия а не караница. все пак единственият човек в този факултет на когото му пука за нас, това е декана тенчо колев.
теста признавам е брутален и направен нарочно да къса...сам по себе си е абсолютен шедьовър за което свалям шапка на Стойнов, но съобразно целите които преследва е един абсурд, израз на един дълбоко невротизиран и комплексиран човек...
най-грозното в цялата история е, че за да може да го направиш успешно, трябва да приемеш и прилагаш концепцията на диалектическия-материализъм...признавам, че е голямо достижение, но не най-голямото на цивилизационния процес...съдържа немалки несъстоятелности, като ще посоча един простичък пример обективния характер на общественоопасните последици на деянието и обществената опасност като качество на престъпното деяние Стойнов описва като негативно/отрицателно засягане, а негативно е това което закрепено в закона....драги Стойнов обяснете ми обективно общестено опасното/негативното/орицателното, правото е само надстройката!!! но няма да можете по простичката причина, че погрешно предпоставяте, че материалното битие произвежда духовното; че мозъка произвежда мисли; че разума произтича от материята!!! (човека като биологична единица произтича от материята в този смисъл и мозъка); че всички правни и изобщо социални норми се резултат от картезиански тип мислене...в дейстителност те са резултат от хилядолетна селекция на успешно и ефективно поведение, и чрез простичката имитация повечето индивиди следват правилата(щото са успешни и щото всички други ги спазват)...ако това не бе вярно то всеки, който не е чел и разумил НК, постоянно ще извършва престъпления
най-грозното в цялата история е, че за да може да го направиш успешно, трябва да приемеш и прилагаш концепцията на диалектическия-материализъм...признавам, че е голямо достижение, но не най-голямото на цивилизационния процес...съдържа немалки несъстоятелности, като ще посоча един простичък пример обективния характер на общественоопасните последици на деянието и обществената опасност като качество на престъпното деяние Стойнов описва като негативно/отрицателно засягане, а негативно е това което закрепено в закона....драги Стойнов обяснете ми обективно общестено опасното/негативното/орицателното, правото е само надстройката!!! но няма да можете по простичката причина, че погрешно предпоставяте, че материалното битие произвежда духовното; че мозъка произвежда мисли; че разума произтича от материята!!! (човека като биологична единица произтича от материята в този смисъл и мозъка); че всички правни и изобщо социални норми се резултат от картезиански тип мислене...в дейстителност те са резултат от хилядолетна селекция на успешно и ефективно поведение, и чрез простичката имитация повечето индивиди следват правилата(щото са успешни и щото всички други ги спазват)...ако това не бе вярно то всеки, който не е чел и разумил НК, постоянно ще извършва престъпления
Ubi concordia, ibi victoria!
Колеги, какво излезе от срещата с декана ?
- Milky_Way
- В началото бе словото
- Специалност: право
Колеги, как мина срещата ви с декана?Ще има ли според вас някакви реални мерки?Поне беше ли ви обещано да се направи нещо?Ако счетете, че е недостатъчно, предлагам да се обърнете и към колегите от 2ри поток.Никой от нас не знаеше за тази среща, а трябва.Смятам, че много хора от 2ри поток биха ви подкрепили.Това, че проф. Стойнов не ни преподава на нас, не означава, че няма да го срещнем в комисиите за държавен.Така че всяко позитивно въздействие е в интерес и на двата потока и на всички идващи след нас студенти.Още повече, че не само проф. Стойнов има нужда от напомняне, че студентите не сме средство за изкуствено повдигане на самочувствието и имаме граница на търпението.
Ако може, дайте линк за групата във фейсбук.
Поздравявам ви, че сте се организирали.
Ако може, дайте линк за групата във фейсбук.
Поздравявам ви, че сте се организирали.
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Току що гледах репортаж по новините на БТВ за действията на тази кафява личност. Браво, колеги за желанието да си отстоявате позицията.
-
petaabv
- В началото бе словото
- Специалност: счетоводство и контрол
- Курс: друг
Момчета и момичета, имам близък, който се пече на същия огън. Предлагам ви да разшумите случая и да поискате официално от ректора и декана да бъде проверен теста на преподавателя от други прависти. Направете го официално - писмено искане с входящ номер и копие, което също е с входящия номер, за не не "забравят".Приложете към него подписка на студенти от вашия факултет / не само от вашия курс/, тъй като и преди и след вас има десетки препатили. Копие от всичко това /а по възможност и теста/ занесете на Лилия Христовска от правния отдел на в."Труд" и я помолете да провери случая. Тя със сигурност може да намери коментари на преподаватели по наказателно право, които с удоволствие ще се изкажат за методите на изпитване на вашия човек. Те са публична тайна. Ще стане цяла страница, дори две.И по-рано имаше случаи на масово късане и - о, чудо! - гении в другия поток с отлични оценки. Нали ви е ясно като как е възможно да се случи това! Дайте публичност на случая - той е скандален, но не пред тв журналисти - те само подават микрофона. Правилото е - дават думата на едната страна/вас/, после - на преподавателя и бягат от оценка. Направили са си репортажчето, но нищо повече. Няма страна, няма прав и крив. Затова намерете вестникари - правистир които задават неудобни въпроси и търсят отговори. Има във всички национални ежедневници. Аз лично ви предлагам Христовска. Тя ще оцени скандала, а и може да да го опише с продължение.
Пичове, вие тука в тази тема не можете да се съберете повече от 5 човека, а какво остава за някакви съвместни и по-масови действия...
-
Righteous
- В началото бе словото
Подред на номерата:
@ Milky_Way - линк към групата във фейсбук постнах в тази тема още като създадох групата, просто не си погледнал
@ petaabv - идеята не е лоша, аз лично присъствах на "репортажа", но в крайна сметка най-важните въпроси, които поставихме и най-силните аргументи от наша страна някак си изчезнаха след това по телевизията
@ Shaho - тази тема тук е случайна по-скоро, защо не цъкнеш на линка към групата във фейсбук и не видиш там дали сме "се събрали 5 човека". Осведоми се малко преди да даваш такива мнения... Ако пък те мързи да проверяваш - към настоящия момент групата включва 267 души.
@ Milky_Way - линк към групата във фейсбук постнах в тази тема още като създадох групата, просто не си погледнал
@ petaabv - идеята не е лоша, аз лично присъствах на "репортажа", но в крайна сметка най-важните въпроси, които поставихме и най-силните аргументи от наша страна някак си изчезнаха след това по телевизията
@ Shaho - тази тема тук е случайна по-скоро, защо не цъкнеш на линка към групата във фейсбук и не видиш там дали сме "се събрали 5 човека". Осведоми се малко преди да даваш такива мнения... Ако пък те мързи да проверяваш - към настоящия момент групата включва 267 души.
И какъв е резултата в края на краищата?Ще има ли уравновесено оценяване или ще е пълна анархия и всеки преподавател ще си прави каквото си знае?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside