Софийските задръствания!
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: Софийските задръствания!
За това, че "селяните" са дошли в София можем само да виним некадърното държавно управление. Нали не мислите, че човечецът, дето цял живот е свикнал да си сади тютюна примерно един ден ей така от нищото ще му скимне да дойде в София. Не, той би си продължил по същия начин, ако можеше да се издържа. Ако държавата се грижеше за земеделските производители, те нямаше да си зарязват занаята и да идват в София, за да работят в строителството, като продавачи и т.н. Не случайно има стотици обезлюдени села, а големите градове са претъпкани. Просто иначе хората трябва да умрат от глад. Щом скоро чух, че чак в Сливен, който е областен град младите едвам си намират работа, а като си намерят, работодателят отказва да им плаща като хората, значи положението е наистина много тежко.
Последно промяна от fluffy cloud на 24 Юни 2009, 11:03, променено общо 2 пъти.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Поне с това мнение ВСИЧКИ сме съгласни!fluffy cloud написа:За това, че "селяните" са дошли в София можем само да виним некадърното държавно управление. Нали не мислите, че човечецът, дето цял живот е свикнал да си сади тютюна примерно един ден ей така от нищото ще му скимне да дойде в София. Не, той би си продължил по същия начин, ако можеше да се издържа. Ако държавата се грижеше за земеделските производители, те нямаше да си зарязват занаята и да идват в София, за да работят в строителството, като продавачи и т.н. Не случайно има стотици обезлюдени села, а големите градове са претъпкани. Просто иначе хората трябва да умрат от глад. Щом скоро чух, че чак в Сливен, който е областен град младите едвам си намират работа, а като си намерят, работодателят отказва да им плаща като хората, значи положението е наистина много тежко.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- toni spbb
- От дъжд на вятър
Така искам всички да ме слушате внимателно!Тъй като аз съм написал темата си мисля ,че имам право да кажа какво да се пише по нея.Като за начало тук се разраснаха доста спорове ,който напълно се отвеяха от темата ни за софийските задръствания престанете с тези глупости и да продължаваме по темата или щом толкова ви се спори дайте да направим една тема ,в която да няма нищо друго освен спор!
Δεν υπάρχει τίποτα prettier από το ένα μάτι της Σόφιας.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Да, ама всъщност излиза, че държавата ИМА какво да направи за да спре пренаселването на големите градове, а оттам и софийските задръствания - да се погрижи тези, които искат и могат да се занимават със земеделски труд да успяват да се издържат по този начин. Защото сега, като работят на загуба, като някакви мошеници им изкупуват на безценица продукцията, за да я продават понякога с десеторно по-висока цена, няма как в един момент да не зарежат всичкои да дойдат тук. Не казвам, че е лесно, де, особено след като сме в ЕС, но пък нали заради това получават нереално високи заплати народните представители - за да свършат нещо полезно.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Тюх, нали това и аз се опитвам да обясня през цялото времеfluffy cloud написа:За това, че "селяните" са дошли в София можем само да виним некадърното държавно управление. Нали не мислите, че човечецът, дето цял живот е свикнал да си сади тютюна примерно един ден ей така от нищото ще му скимне да дойде в София. Не, той би си продължил по същия начин, ако можеше да се издържа. Ако държавата се грижеше за земеделските производители, те нямаше да си зарязват занаята и да идват в София, за да работят в строителството, като продавачи и т.н. Не случайно има стотици обезлюдени села, а големите градове са претъпкани. Просто иначе хората трябва да умрат от глад. Щом скоро чух, че чак в Сливен, който е областен град младите едвам си намират работа, а като си намерят, работодателят отказва да им плаща като хората, значи положението е наистина много тежко.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
не бе.. говорим си! Къде чу да викам по тебе? живей си!deichevster написа:Някой каже "София" и вие виквате срещу него.Ако някой се чувства непълноценен заради това че се е родил някъде са си негови проблемите.
Виж си темата отначало и си замълчи, като видиш кой почна да вика и напада..
А това, че хората живеят тук поради комплексни причини(чалга израз
олшелпериш, не е слабост отвратеността ми от тоя начин на живот...
по същата логика аз мога да кажа, че е проява на слабост, че ти не можеш да изкараш в провинцията повече от десет дена..
И не казвайте, че ви псувам..., щото не е така! Просто сте прекалено заслепени от гняв всичките, че не виждате мекотата на тона ми!
И докато не съм го забравила:
Трябва да признаем, че суфянци са много по-толерантни от македонци, примерно!
Щото ние акъл да ни дават, когато са на наша територия, не търпим, а направо на бой скачаме...
А те само пенят и псуват! Ма това е от възпитанието
едит:
Джуди, няма за какво да съм благодарна на града ти, че ми дава образование! ако алма матер беше на село, щеше ти да идваш у нас да учиш
както Дичо каза, аз образованието си го взимам сама. И Вие трябва да сте благодарни на ония, дето са се родили на майната си, но са дарили пари, за да се построи една цяла институция
Града ти не ми дава нищо! Нито ме храни, нито ми носи некви облаги.. Аз внасям пари от село в него
И да добавя, че не съм живяла само в Студентски.. Живяла съм и в сердика , но това не променя ни най-малко мнението ми...
Последно промяна от fak на 24 Юни 2009, 14:28, променено общо 2 пъти.
la douleur exquise
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Какъв гняв , беПросто сте прекалено заслепени от гняв всичките, че не виждате мекотата на тона ми!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
- allshallperish
- Легендарен флуудър
fak, какво означава :
"ние правим това-онова, ние сме велики" - къде се мешате и вие? Бабите и дядовците
ви вършат всичко, а вие си приписвате некви мн странни заслуги. Фак, какво разбираш
под "облаги"? Искаш по цял ден краката да си клатиш и всичко да си идва ей така ли?
Градския транспорт не е ли облага, която на село "я нема"? Има 12423443 линии в
София и моеш си идеш, къедто си искаш, ама тва никой не го отчита. Браво на Дичо,
че каза, че той вкарва в града, за да можете да го пунтирате след тва. НЕ. ВИЕ НЕ
внасяте в града. Внасят околните държави, за тва ядеме турски домати, краставици
и кви ли не лайна, но заслугата НЕ Е ваша, и то специално ВАША, на тия дето пишете
във форума. Защото не сте направили НИЩО за тоя град, а искате той да прави за вас.
Взимаш си сама образованието друг път. ОК, учиш, ама държавата плаща високите
заплати на преподавателите в УНИ-то, и то точно на тва в СУ, защото е най- елитното...
Ако не бяха тия преподаватели и отново държавата, образование /добро/, щеше да видиш
през крив макарон. Колкото до областните градове, вие от Югозападна България защо
не ходите в Благоевградския? М? Там е прекрасно, учете си там. Хем ви е на половината
път.
И нещо последно:
За разлика от вас, провинциалните чеда, на софийските им се налага да работят от мноого
по- млади. За разлика от вас, които до 20 и кусор години ви дондуркат ваште семейства,
софиянци бачкат, за да могат да живеят нормално, защото не изкарват пари на нивата.
Не те храни? Сигурно и ти като онзи господин си "произвеждаш" сама квото ядеш;Града ти не ми дава нищо! Нито ме храни, нито ми носи некви облаги.. Аз внасям пари от село в него
"ние правим това-онова, ние сме велики" - къде се мешате и вие? Бабите и дядовците
ви вършат всичко, а вие си приписвате некви мн странни заслуги. Фак, какво разбираш
под "облаги"? Искаш по цял ден краката да си клатиш и всичко да си идва ей така ли?
София и моеш си идеш, къедто си искаш, ама тва никой не го отчита. Браво на Дичо,
че каза, че той вкарва в града, за да можете да го пунтирате след тва. НЕ. ВИЕ НЕ
внасяте в града. Внасят околните държави, за тва ядеме турски домати, краставици
и кви ли не лайна, но заслугата НЕ Е ваша, и то специално ВАША, на тия дето пишете
във форума. Защото не сте направили НИЩО за тоя град, а искате той да прави за вас.
заплати на преподавателите в УНИ-то, и то точно на тва в СУ, защото е най- елитното...
Ако не бяха тия преподаватели и отново държавата, образование /добро/, щеше да видиш
през крив макарон. Колкото до областните градове, вие от Югозападна България защо
не ходите в Благоевградския? М? Там е прекрасно, учете си там. Хем ви е на половината
път.
И нещо последно:
За разлика от вас, провинциалните чеда, на софийските им се налага да работят от мноого
по- млади. За разлика от вас, които до 20 и кусор години ви дондуркат ваште семейства,
софиянци бачкат, за да могат да живеят нормално, защото не изкарват пари на нивата.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Образованието едното ми го плаща държавата, не софия! Не ти!
Плащат ми го майка ми и баща ми с техните данъци!
Земете се осъзнайте вече! Че наистина не щъ да се карам... дичо добре ви насоли!
затва, че работите от по-малки съм съгласна!
ма не е у мен вината... Майка и татко са преценили, че могат да ме издържат.. карай се на тях, не на мен
Земете се осъзнайте вече! Че наистина не щъ да се карам... дичо добре ви насоли!
ма не е у мен вината... Майка и татко са преценили, че могат да ме издържат.. карай се на тях, не на мен
la douleur exquise
- toni spbb
- От дъжд на вятър
allshallperish написа:fak, какво означава :Не те храни? Сигурно и ти като онзи господин си "произвеждаш" сама квото ядеш;Града ти не ми дава нищо! Нито ме храни, нито ми носи некви облаги.. Аз внасям пари от село в него
път.
И нещо последно:
Абе ти няма ли да млъкнеш някой ден писна ми от твойте банални изказвания все едно и също повтаряш и зачиташ само своето мнение престани моля те .....
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Дичо може да се опитва да соли колкото иска, ама ти не можеш.
Аз съм осъзната, осъзнай се и ти. Пък аз мойто образование си
го плащам сама, ама мене кой ме пита, аз съм тъпа софиянка.
toni spbb, кво означава "зачиташ само твойто мнение"? Моето мнение
е потъпкано и на никой не му пука за него, след като никой не го и
чете. + това ти си последния човек в тоя форум, който МОЖЕ да ми
каже да млъкна.
Аз съм осъзната, осъзнай се и ти. Пък аз мойто образование си
го плащам сама, ама мене кой ме пита, аз съм тъпа софиянка.
toni spbb, кво означава "зачиташ само твойто мнение"? Моето мнение
е потъпкано и на никой не му пука за него, след като никой не го и
чете. + това ти си последния човек в тоя форум, който МОЖЕ да ми
каже да млъкна.
мацко
ти някога чу ли от мене да казвам, че софиянци са тъпи?
И някога от мене да си видяла мнение с обида?!
Някога, независимо кога, независимо към кого?!
излагате се наистина!
пък с турскитеуушки и домати направо
не искам
не ми е тва работата... Пък и не ми е наболял проблемът да ви обиждам... И не го правя!
ти някога чу ли от мене да казвам, че софиянци са тъпи?
И някога от мене да си видяла мнение с обида?!
Някога, независимо кога, независимо към кого?!
излагате се наистина!
пък с турскитеуушки и домати направо
allshallperish написа:Дичо може да се опитва да соли колкото иска, ама ти не можеш.
не искам
la douleur exquise
- toni spbb
- От дъжд на вятър
allshallperish написа:fak, какво означава :Не те храни? Сигурно и ти като онзи господин си "произвеждаш" сама квото ядеш;Града ти не ми дава нищо! Нито ме храни, нито ми носи некви облаги.. Аз внасям пари от село в него
път.
И нещо последно:
Каква облага е градският транспорт бе!Нима можеш да кажеж на нещо толкова противно облага?!В градският транспорт е най ужасно от всичко некфи старици да ти викат да станеш щото били по стари некфи лапенца на 12 да пият водка там.Некфи надрусани да се качат или пък некфи пияници в 10 часа да те пребият там тфа ли е хубавото бе!?Ама ти май найстина не си пътувала вечерта да видиш колко е хубаво защото вечерта си в твоето селце на топло и спокойно нали?Сигурен съм ,че не знаеш какво е на мачове или пък на концерти като се закачваш айде престани защото само се изказваш непотготвена!
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе всъщност Дичоу нищо не каза. Той се хвърли в някакъв негов си филм.fak написа:Образованието едното ми го плаща държавата, не софия! Не ти!
Иначе всички плащаме данъци, така че...
А пък ти сега се опитваш да отречеш, че в София получаваш, така ли?
Към всички:
И престанете с тия обиди вече
ГХАХАХАХА! Аз знам! И кво?!Каква облага е градският транспорт бе!Нима можеш да кажеж на нещо толкова противно облага?!В градският транспорт е най ужасно от всичко некфи старици да ти викат да станеш щото били по стари некфи лапенца на 12 да пият водка там.Некфи надрусани да се качат или пък некфи пияници в 10 часа да те пребият там тфа ли е хубавото бе!?Ама ти май найстина не си пътувала вечерта да видиш колко е хубаво защото вечерта си в твоето селце на топло и спокойно нали?Сигурен съм ,че не знаеш какво е на мачове или пък на концерти като се закачваш айде престани защото само се изказваш непотготвена!
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"