Стихотворения на форумците
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Док Холидей
- В началото бе словото
Да ми се ненарадваш направо.
Стихотворенията, в ърху които ми попадна погледа (а вие уважаеми щом пускате "творбите" си във форум трябва да имате идеята, че останалите ще си изразят мнението и то може да не е цветя и рози и триста метра кадифе). Казвам просто, че са зле ЗА МЕН. Тези стихотворения, опити за рими (там където ритъмът убива "съдържанието" - дай да шибна готина рима, щото тя е по-важна от всичко остананало) та тия работи можете да откриете в хиляди форуми, те са писани и ще бъдат писани за мое съжаление и за ваше удоволствие. Сиреч себеподобни с такива умения ще се пръкват.
Просто вие не давате нищо ново. Това е основният проблем.
ае стига толкова нареждане.
Напъпилите поети, които пускат нещата си на подобни места много мразят критиката и им се струва, че всеки който зейне е смъртен враг.
Стихотворенията, в ърху които ми попадна погледа (а вие уважаеми щом пускате "творбите" си във форум трябва да имате идеята, че останалите ще си изразят мнението и то може да не е цветя и рози и триста метра кадифе). Казвам просто, че са зле ЗА МЕН. Тези стихотворения, опити за рими (там където ритъмът убива "съдържанието" - дай да шибна готина рима, щото тя е по-важна от всичко остананало) та тия работи можете да откриете в хиляди форуми, те са писани и ще бъдат писани за мое съжаление и за ваше удоволствие. Сиреч себеподобни с такива умения ще се пръкват.
Напъпилите поети, които пускат нещата си на подобни места много мразят критиката и им се струва, че всеки който зейне е смъртен враг.
- Док Холидей
- В началото бе словото
Благодаря за цялостната оценка на поведението ми.Паган написа:Абе не че нещо, но ти откакто се регистрира
все от нещо си недоволен
Спешъл поздрав за господин Холлидей, дано те развесели малко!
Слънце весело пече,
някой пак ще те ***!
Когато пишете жалки работи не очакваайте кой знае какво.
Отчаяните ви напъни да изразите тийн надвисналите ви желания са ъъъ както казах отдавна - жалки.
Аз казах.
Това вече беше нещо смислено. Иначе и Вие, уважаеми, щом искате да критикувате, не е зле критиката да бъде обоснована.Док Холидей написа:Да ми се ненарадваш направо.
Аз не претендирам, че съм измислила нещо ново. По-добре човек да изказва чувствата си в рими, били те и не дотам хубави, отколкото да се заяжда на дребно.
Поздрав!
- Док Холидей
- В началото бе словото
Естествено, че трябва да бъде обоснована ;p Произведенията трябва да се анализират. Ами ако това вече е правено? Ако ще чета жални блянове по напускащата любима отварям най-девствения поет от БГ литературата - Димчо и готово. Наистина добри критици са писали върху него - ако не ме лъже паметта Огнян Ковачев е писал върху негови стихотворения.
В такъв смисъл няма идея едно нещо да се пише два пъти още повече че върху много по-добрия му събрат е творил един оксфордски професор, какъвто е ако не ме лъже паметта г-н Ковачев.
Значи римите пораждат задоволство в теб - като римуваш например "страшно" и "въздушно" (вж. Уилям Голдмън "Temple of gold" Кларънс) умираш от радост. Просто се сетих за една любима книга, а именно "Златният храм", където 18 годишния Кларънс беше написал вече 3 епически поеми, които цитирам по памет "не биха притеснили Омир" и беше още девствен. Това бе характерното за него. Поети )))
Дай тогава да отречем цялата американска литература м?
Да му е***м м****а на Буковски задето не е писал в рими? Или на Сандбърг? Или на Гинзбърг?
Поезията трябвало задължително да е в рими, за да е по-"готина" от заяждане на дребно.
Е аз предпочитам заяждане на дребно отколкото "Ти си роза ти си крем ти си щастие за мен".
току виж скоро опрем до дефиниции на поезия.
Май сега е момента да се направя на интересен и да перефразирам наученото в римското право Omnia definitia periculosa est (няма да превеждам щото лафът "Всичко на латински звучи мъдро" владее с пълна сила)
edited by Crematory: Ще те помоля да спазваш правилата на форума относно груби изрази. Благодаря за вниманието.
В такъв смисъл няма идея едно нещо да се пише два пъти още повече че върху много по-добрия му събрат е творил един оксфордски професор, какъвто е ако не ме лъже паметта г-н Ковачев.
Значи римите пораждат задоволство в теб - като римуваш например "страшно" и "въздушно" (вж. Уилям Голдмън "Temple of gold" Кларънс) умираш от радост. Просто се сетих за една любима книга, а именно "Златният храм", където 18 годишния Кларънс беше написал вече 3 епически поеми, които цитирам по памет "не биха притеснили Омир" и беше още девствен. Това бе характерното за него. Поети )))
Дай тогава да отречем цялата американска литература м?
Да му е***м м****а на Буковски задето не е писал в рими? Или на Сандбърг? Или на Гинзбърг?
Поезията трябвало задължително да е в рими, за да е по-"готина" от заяждане на дребно.
Е аз предпочитам заяждане на дребно отколкото "Ти си роза ти си крем ти си щастие за мен".
току виж скоро опрем до дефиниции на поезия.
Май сега е момента да се направя на интересен и да перефразирам наученото в римското право Omnia definitia periculosa est (няма да превеждам щото лафът "Всичко на латински звучи мъдро" владее с пълна сила)
edited by Crematory: Ще те помоля да спазваш правилата на форума относно груби изрази. Благодаря за вниманието.
Последно промяна от Док Холидей на 09 Мар 2006, 13:28, променено общо 1 път.
Док Холидей,
Всичко вече е казано или изживяно от хора преди нас. (Поучително изречение от "Големанов") И така се получава, че наистина емоциите само се преоткриват, но не са нищо ново под слънцето. По същия начин арогантното поведение не е нещо, което притежаваш само ти, или нещо, което да те отличава. Поезията, прозата, белият стих - това са начини да покажеш какво те вълнува и от части какъв човек си. От такава гледна точка, това, че все пак предпочиташ да се "заяждаш на дребно" само ме навежда на мисълта, че въпреки обширните ти познания, си духовно изнемогващ човек. Не отричам по никакъв начин правото ти да изкажеш мнение. Затова и аз си позволих това отклонение сега.
Всичко вече е казано или изживяно от хора преди нас. (Поучително изречение от "Големанов") И така се получава, че наистина емоциите само се преоткриват, но не са нищо ново под слънцето. По същия начин арогантното поведение не е нещо, което притежаваш само ти, или нещо, което да те отличава. Поезията, прозата, белият стих - това са начини да покажеш какво те вълнува и от части какъв човек си. От такава гледна точка, това, че все пак предпочиташ да се "заяждаш на дребно" само ме навежда на мисълта, че въпреки обширните ти познания, си духовно изнемогващ човек. Не отричам по никакъв начин правото ти да изкажеш мнение. Затова и аз си позволих това отклонение сега.
- Док Холидей
- В началото бе словото
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Не можех и аз да не изразя мнение.Обичам да разпилявам мислите си по екологичните листове...Dynamite написа:Док Холидей,
кефиш ме,умен мъж си,определено,но не можеш ли да си по-малко агресивен,примерно,да се изказваш по-меко за останалите?Все пак,ако бяхме литературни гении,нямаше да пишем във форума,а на много по-изявени места
Спести грубостите,изглеждат по-грозни и от най-нескопосаното стихотворение
Исках да напиша нещо за агресията. Според мен, днес тя е неизбежна. Всичко около нас се развива доста агресивно, бързо, неочаквано като започнем от рекламите по телевизора и стигнем до сблъсъка на личността със закономерностите в природата и изобщо в живота. Не е нужно всички да сме гении, да! Но не е и нужно всеки да бълва думи почти на никого ненужни.
Да, знам - всеки влак си има пътници, всяко стихотворение - читател, но ако повечето неща във форума на СУ бълват от душевни кратери и то написани по съвсем не до там талантлив начин, то определено заслужават критика. Това означава,че писателите трябва да се замислят ида с е опитат да преработят местата,които куцат в дадената творба. Йовков не за това го учим днес, поправял е по безброй пъти творбите си, точно за да се самопостигне.
Интересно ми е, които тъпчат на едно място,как са попаднали в уж най-добрият университет в България - СУ? Започвам да си мисля разни неща, които не са особено положителниза образованието днес...,но това е друга тема
И за да изкажа коментар към творбите,на които ми попадна погледът, то ще спомена,че имаше добри попадения. И да не се откъсвам много от темата ще публикувам едно мое стихотворение, издадено, когато бях на 17
Надежда
Да искаш,да не можеш.
да се надяваш...
Надеждите да умират със залеза.
Да мечтаеш,а мечтите
да се превръщат в прашинки.
Защо не съм прашинка,
за да ме отвее вятътът...при теб?
Защо не съм риба,
да преплувам морето до теб?
Защо не съм птица?
...ще дочакам сезона на завръщането...
Ако бях незабелижима,друга,
нямаше да те познавам
и...да те обичам.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
- Dynamite
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Не мисля,че има значение дали въпросната творба е издавана
Бас държа,че всеки е попадал на абсолютни боклуци,издавани в стабилни тиражи 
Нека всеки изрази себе си свободно,пък на който не му харесва-да не обръща внимание и толкова
Все пак,всеки си има различни виждания..Например,за някои Яворов е божество,за мен също е стабилен автор,но ме изнервя до безкрайност с депресантските си излияния,а освен това е потенциален самоубиец /за което свидетелства и биографията му/.
А за агресията - има я навсякъде,но ще е по-добре без нея.Хора сме,нека се държим като такива,няма полза от нападки и цинизъм
Нека всеки изрази себе си свободно,пък на който не му харесва-да не обръща внимание и толкова
А за агресията - има я навсякъде,но ще е по-добре без нея.Хора сме,нека се държим като такива,няма полза от нападки и цинизъм
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Ти нещо намекваш ли ми? Имаш късмета,че не ми дреме особено от твоето мнениеDynamite написа:Не мисля,че има значение дали въпросната творба е издаванаБас държа,че всеки е попадал на абсолютни боклуци,издавани в стабилни тиражи
![]()
Яворов бил депресант, олелеле... Ама ти нищо не каза! Ако се замислиш малко повечко ще разбереш,че всички,които пишат лирика са депресанти! Когато човек е щастлив трудно може да сътвори нещо гениално!
- Док Холидей
- В началото бе словото
естествено, че е депресант.
И аз съм депресант.
Вкички сме депресанти, но то е до състояние.
Периоди на депресия връхлитат всяко човешко същество.
Пожтенциален и за щастие реализиран самоубиец.
това е Яворов за щастие.
Би било ужасно да изкара 70 години под някой мост, а Лора и Мина да са се възнесли по техния неповторим начин.
Тъпи путки щерки и сестри на наши видни творци.
Айде моля ви се.
И аз съм депресант.
Вкички сме депресанти, но то е до състояние.
Периоди на депресия връхлитат всяко човешко същество.
Пожтенциален и за щастие реализиран самоубиец.
това е Яворов за щастие.
Би било ужасно да изкара 70 години под някой мост, а Лора и Мина да са се възнесли по техния неповторим начин.
Тъпи путки щерки и сестри на наши видни творци.
Айде моля ви се.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Да, ама този път НЕ СИ ПРАВ! НИКАК ДАЖЕ! И не мога да разбера, с какво право обиждаш някого публично?Vintersorg написа:Док, радвам се, че успя да "опишеш" и "класифицираш" и тази тема, показвайки по неповторим начин как един човек може да е изчел и разровил всеки сайт и библиотека, да е събрал знания от девет извора в десетия и да е видял какво ли не... и пак да си остане кашон... от бирени бутилки!