Скандинавистика

Подфорум към Факултета по класически и нови филологии

Модератор: Don Horhe

Публикувай отговор
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Скандинавистика

Мнение от Vaskes »

Устният изпит не е нововъведение.

Но ние съчинение и упражнения нямаме (поне в първи и втори курс), вместо това имаме преразказ.

А Жреца на Светия Айляк пак го съксаха :lol: Заедно с още шестима души (и отделно една мацка, която въобще не се и яви). В количествено отношение продължават упорито да късат по седем-осем човека, процентно обаче числото се увеличава. Якуу :lol:
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Съжаляваме да го чуем... Пак ли по шведски?
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Любо, мислех, че си от "Скрита сила", ама май ще се окажеш от "Септемврийска слава". :mrgreen:
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

По шведски, дам. То явно шведският не е шведски, ако не скъсат половината група. (:

За сметка на това чух, че по норвежки сте се представили доста добре :wink:

А за Септемврийска слава - че е септемврийска - септемврийска е, ама дано наистина да се окаже и слава :)
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Явно така ще е, като не обичаме да говорим за себе си, другите ще говорят за нас.

Какво толкова става с този шведски :?: Или просто да го запиша догодина и сама да си отговоря. :lol:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Пиши датски ;)
Или не, недей, ще развалиш на Митко плана да е единствения човек с норвежки и датски :Р
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Тя няма, ама все някой друг ще се изхитри. :(
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Markov
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Markov »

Колеги,

да ви попитам дали случайно във вашата библиотека има книги на Peter Zapffe? И ако не - някаква идея как мога да намеря нещо негово, з апредпочитане на английски.
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Vaskes написа:Пиши датски ;)
Или не, недей, ще развалиш на Митко плана да е единствения човек с норвежки и датски :Р
:lol:
Подозирах го, но са ми известни един-два плана за саботаж. :twisted:
Markov написа:Колеги,

да ви попитам дали случайно във вашата библиотека има книги на Peter Zapffe? И ако не - някаква идея как мога да намеря нещо негово, з апредпочитане на английски.
Колега, ако има, в което не съм сигурна, най-вероятно ще са на норвежки. Нищо не пречи да проверите все пак. Пробвайте и в библиотеката на Философския факултет. Успех.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

И на мен ми е известен един такъв план - на Милен, който изпитва ужас от преподавателите по шведски. :mrgreen:
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Колко нетактично от твоя страна. Не е само той обаче, има и други, аз също не съм решила още.
lycka
В началото бе словото

Мнение от lycka »

Че защо да са толкова страшни преподавателите по шведски? :) То късането идва от това, че повечето не знаят изобщо какво правят там и в края на първи курс става ясно кой е влязал случайно и кой иска да учи. Проблемът идва вече във втори курс, когато се започва презеждането. А в скандинавистика далеч не е като в останалите филологии или специалности, където я има скъсан на практическия, я-не. Просто тр да сте наясно, че за да завършите тр да се зубри нон-стоп по шведски :shock:
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

:lol:

Нали се сещаш, че специалността сама по себе си с нищо не е по-различна от останалите, преподавателите я правят каквато е? Не казвам, че те са виновни за многото скъсани, но от тях зависят критериите, изискванията и т.н.

А в първи курс може и повечето от скъсаните да са случайни, но на края на втори вече всеки знае къде е и за какво се бори.
lycka
В началото бе словото

Мнение от lycka »

За изискванията и критериите съм напълно съгласна, невъзможни са. Доказателство са хора, които си скъсват д-то да учат по цяла година и на изпита пак не се получава. Но за да имат тези критерии, те сигурно идват отнякъде. Все едно, факт е, че няма човек, който да не е пипнал почти нищо и да мине по шведски. Ако има такъв аз лично ще му дам 5 лв :lol:. Но то и преподавателите не са единственият проблем, ако изобщо може да се нарече така. Цялата им система на специалността е тъпа, особено с тоя втори език, който ти прецаква шведския форевър и не стига, че никой не те пита искаш ли, не искаш ли втори език, после се правят супер гадни коментари за тези, които говорели на норвежки, примерно, в лекциите по шведски. Ами няма как да е друго!!!

Редакция: махане на цвят от текст
streetdog
Miramar
В началото бе словото

Мнение от Miramar »

Vaskes написа::lol:

А в първи курс може и повечето от скъсаните да са случайни, но на края на втори вече всеки знае къде е и за какво се бори.

Това ли имаш предвид:
Че и ходите до Нордика да учите. Аз дори нямам карта за библиотеката :)
:compress: :)
Публикувай отговор

Обратно към “ФКНФ”