Green`L.K. написа:Еми току-що завърших гимназия... Нямам как иначе да мисля
Просто забелязвам такава тенденция... В другите държави му удрят една стачка и всичко се оправя, докато тук колкото повече стачки има, толкова по-зле става! Хората се трепят и целят с камъни, а някои политически партии ги използват, за да си осигурят безплатна сцена за агитиране!
Ти да не мислиш, че никъде другаде не стават боеве по протестите? Аз лично съм гледала и то не
малко кървави протести. Но съм съгласна с фийби, че ако всички си мълчат, просто по- добре да
ни асимилира Турция
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
ники написа:Сега се приготви да слушаш от всички, как те като единственото във вселената гражданско общество се борят срещу неправдата в една неравна битка и как те, чрез своите протести, предприемат активни действия за разрешаването на всички проблеми на света, всеки от които ги касае пряко и за всеки от които те са най-запознати. Ако пък дръзнеш да им възразиш, ти ще бъдеш заклеймена като човек извън славното гражданско общество, ще ти бъде отнето правото на позиция по каквато и да е тема, защото все пак безспорен е фактът, че ако имаш позиция, то тя задължително трябва да бъде заявена заедно с позициите на зърнопроизводители и активисти на БНС на жълтите павета пред НС.
Битката, че е неравна - неравна е. Обаче не виждам(както и ти, всъщност), каква е гражданската позиция на БНС, така че да ги намсваме е излишно. Хората с гражданска позиция не са БНС-ари, или атакисти.
Scorpion написа:Норвежки, само да ти кажа, че де що по света има качествено образование, все е по частни университети.
Ми не. Държавните университети са по-силни в Европа, а частните - в САЩ, което се дължи на различните традиции в образованието. Скъпото висше образование пак е американска приумица, изхождаща преобладаващо частния му характер там. В Европа най-често е или безплатно, или с минимални такси като у нас.
Инак аз ще се отзова на призива.
В тази държава всеки протестира за нещо и какво от това?
Чувал съм, че французите протестират всеки ден, ама не съм чул да им е лошо.
А тая информация за 25-те процента намаление потвърдена ли е от някъде? Или всички скачате е така за спорта? Щото самия Норвежец каза, че не е много запознат, по принцип протестите нямат навика да се слуват през лятото и като имаме предвид, че след по-малко от месец ще има избори много мътна ми се вижда цялата работа.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Добре,ама никой никъде не казва колко е увеличението на таксата.Щото ако говорим за увеличение в рамките на 100 лева годишно,не мисля че е толкова страшно.Страшно е ако тези пари отиват в нечий джоб,а не за развитие на университета.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Смоукинг, да, ние си спорехме за спорта просто. По принцип така.
Тъй, в сайта на КНСБ има инфо за протеста - http://84.242.167.9/knsb/index.php?opti ... 4&Itemid=1
Не виждам нищо за студентските искания, явно от формална гледна точка "Призив" самостоятелно ще си отстояват исканията. Тия действат толкова тайно, че сигурно и те самите не знаят с какво се занимават.
Ако в Парламента пак се разглежда промяна в Закона за събранията, митингите и манифестациите, драстично ограничаваща демократичното право на протест, само заради това бих отишъл.
Ама с тая сесия просто не ми се проверява кое-що...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аз ще ида на митинга заради опитите да се ограничи стачкуването около министерствата и НС. В коя нормална държава има такова нещо ? Защо позволяваме да се държат като с говеда с нас, натъпкани някъде в периферията ?
По въпроса за таксите. Много плоско е твърдението, че таксите са ниски и няма смисъл да се протестира. Тези, които го твърдят наясно ли са какви стачки са били предизвиквани от опитите на властите в Германия и Франция да увеличат таксите дори с процент ? Може би затова те имат по-адекватно образование, защото не се оставят да ги водят за носа. За мене решението на проблема с финансирането на вузовете не е наливане на пари от студентите, а от държавата, чийто приоритет трябва да са младите хора и студентите. Ако не позволяваме дори най-малкото нещо, което не ни харесва, да се случи, тогава може да очакваме да вървим напред. Иначе властта си мисля защо да не им увеличим пак таксите, ами данъците, ами акцизите, ами нека ги увеличим пак нали хората си траят.... Въпросът не е тука толкова дали наистина са големи таксите или не, а в това какви последици може да има това. И наистина за някои хора таксите са прекомерно високи. Има хора, коитоработят, за да си ги пращат. Не смятайте, че всички са дупета и мама и тате са зад тях. Опитайте да гледате по-далече от собствения нос и само заради някакъв вид солидарност към тези колеги би трябвало да подкрепява намаляването или поне неувеличаването на таксите !