втора специалност
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
втора специалност
Здравейте! Някой знае ли дали може и втората специалност също като първата да е задочно. А тази година кои са вариантите за 2-ра специалност ( аз съм от специалност философия) и какъв успех трябва и трябва ли?
Ами по принцип 2-те специалности трябва да са в различна форма...Теоретично може да учиш 2 редовно, ако другата специалност няма задочна форма...Но 2 задочно - няма как...
Ще ти съвпадат...Но не съм 100 на 100 убедена, че от задочно може да учиш 2-ро висше...Но би трябвало...не пише никъде, че не може... 
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
Един въпрос, който със сигурност е бил задаван, но нямам времето да преровя целия форум, тъй че се надявам да ме извините: А тая втора специалност от втори курс ли се започва или трети. И още - за нея успех от първата специалност ли ти трябва.. или трябва наново някакви изпити да държиш?
sorry за тъпите въпроси, ама не съм много запозната с нещата
..
-
impure_blood
- От дъжд на вятър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Грешна информация - почва се от трети курс. Трябва да имаш усепх над 5, но е добре да е над 5.50, не всички специалности са available, и трябва да имаш успешно издържан кандидатстудентски изпит за съответната специалност.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Всяка година информацията и условията са различни.^PrincessA^ написа:А къде мога да намеря най-подробно инфо относно условията, сроковете и т.н. за записване на втора специалност???
За всеки факултет условията и критериите също се различават.
Инспекторите в отдел Студенти на всеки факултет, предполагам, ще ни информират когато трябва
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Гост
- Пишеща машина
Лесно е да се каже над 5 и 50... Ама не е баница с късмети...
Както и да е и аз съм решил да маам втора специалност, та след 5 години да съм с три висши от СУ
Така че давайте каквото и да е инфо... Аз съм навит много да пиша Балканистика, половината изпити от Новогръцка филология трябва да ги признаят ... макар че за тази магистратура не знам дали взимат хора така... Както и да е наистина съм навит да уча и турски или сръбски...
Както и да е и аз съм решил да маам втора специалност, та след 5 години да съм с три висши от СУ