Забрана на тютюнопушенето на обществени места!

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Забрана на тютюнопушенето на обществени места!

Мнение от fak »

аре стига, бе!
не те бъзикам! Горда съм с тебе!
Ма погледни и от гледната точка на човек, който иска да прави нещо, което му харесва, а отстрани някои постоянно мрънкат, че им пречи и че им се нарушава комфорта...
ми моя комфорт?
la douleur exquise
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Закона е пресилен...това е от ясно по-ясно...
Ако има заведения с ИСТИНСКИ зали за пушачи и непушачи...а не просто една до друга маси...едната с пепелник, а другата НЕ...всичко ще си е както трябва...
Казвам го в 100000 теми, раздели и всякакви постове...за бири, трева, цигари, наркотици и тем подобни... Свободата ти трябва да е до там, до където започваш да ограничаваш свободите на другите... Пушейки, в зала с непушачи...пушейки до мен...ти нарушаваш свободата ми...за това трябва да се направи място, където ти да може да си пафкаш, без да пречиш на другите, място, където аз като непушач няма да имам основанието да ти мрънкам...(именно зала за пушачи)
Кофтито при нас, българите е, че сме приели тютюнопушенето за абсолютно нормално и естествено нещо...и издигаме пушачите на някакъв пиедестал...и на пример компания от 5ма непушачи и 1 пушач...сяда на място за пушачи за да му угоди на наркоманията... За това казвам, че активна, държавна позиция спрямо проблема с тютюнопушенето е финансирането на програми за отказване и насърчаване на непушачите...обаче държавниците не искат да дават пари, а да взимат...чрез глобите от приетия закон...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

ники написа:Дрехите се били осмърдявали. Еми, извинявайте, ама тия дрехи трябва да се перат и без да са влезли в контакт с цигарен дим и за да могат да се омиришат от него, трябва да сте откарали часове до някой пушач. Хвърляли сме си фасовете по земята.
Бе да ти кажа тука не си прав. Където и да излезеш на кръчма/дискотека/бар из софия неминуемо е да се върнеш одимен като пушено филе.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

и ники генерализира, има непушачи които наистина мразят цигарен дим не само щото им смърди, но и на някаква психическа основа като мен!
Тъйче мисля че съвсем не пресилвам нещата като казавам пуши си във вас, в клуб за пушачи или нещо такова а не на места където пречиш на другите с адикцията си и не се изтъквай с нея, за това колко си неоправдан, защото гадните непушачи те подтискат :roll:
Все пак никой не ти забранява пушенето принципно а само докато си на място с потърпевши хора без никотинова адикция :mrgreen:
My will be done!!!
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

fak написа: ако има мерки, то трябва да се изразяват в:
Намелен акциз върху цигарите
по високо вносно мито върху чуждите марки
поощряване на тютюнопроизводството, с което ше се намали себестойността на цигарите, оттам ше падне и цената.

Целта на всичко това е пренасищането на пазара, което ше доведе до намаляване на търенето.
Логика, мееен :lol:
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

gogigagagagigo написа:и ники генерализира, има непушачи които наистина мразят цигарен дим не само щото им смърди, но и на някаква психическа основа като мен!
Тъйче мисля че съвсем не пресилвам нещата като казавам пуши си във вас, в клуб за пушачи или нещо такова а не на места където пречиш на другите с адикцията си и не се изтъквай с нея, за това колко си неоправдан, защото гадните непушачи те подтискат :roll:
Все пак никой не ти забранява пушенето принципно а само докато си на място с потърпевши хора без никотинова адикция :mrgreen:
Тебе пък ако не ти харесват места, където хората пушат, върви някъде, където не пушат.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Къде е това?
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Поправка - В сградата на летището!
ма преди тва трябва да минеш през входа, дето се образува тунел от пушачи :lol:
Последно промяна от fak на 03 Юни 2009, 19:53, променено общо 1 път.
la douleur exquise
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Или в киното....ВСИЧКИ НЕПУШАЧИ...В КИНАТА :) :) :)
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Активната позиция на правителството се изразява в това да вдига цените на цигарите :lol: :lol: Гадничко, но пък се оказва ефективно. А иначе, наистина нямаше да мрънкаме толкова, ако по заведенията имаше добро обособяване на зали за пушачи и непушачи. Примерно в Болеро си е направено чудесно, ако съм била там после не мириша на цигари. Но на малко места е така. А в пицариите масово залите за непушачи са я на тавана, я в мазето, сервитьорите се сещат да идват от дъжд на вятър, просто не е честно да ни прецакват, защото не пушим. А и наистина е нерядко явление група непушачи да сяда при пушачите заради един или двама човека, защото те не могат да издържат един-два часа без да запалят и започват да се цупят. Такава забрана няма да накара пушачите да променят навиците си, но ще даде възможност на нас непушачите да не се тровим. Да не говорим, че има и хора, които имат алергия или някаква друга болест и излизането по заведения сега си е мъчение за тях или просто не го правят.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

В Кривото до СУ примерно си има и зала за непушачи. Когато сме по-голяма компания и има и пушачи и непушачи си сядаме на маса за непушачи и до тоя момент не съм чул някой да се е оплакал толкова, колкото вие тука. Ако на някого му пречи, просто казва, че така не му е приятно и няма да пушим. Ама това по заведения никой не го казва иначе във форума всеки е много онеправдан. Пушачите не сме хора, които не могат да изкарат един час без цигари. Просто имаме навик в заведения да пушим повече и докато на никого от компанията това не му е проблем, си пушим.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Същата работа е и в Дон Домат на Славейков, местата за непушачи не са натикани в някоя дупка, а и, както с Ники, когато повечето хора сме непушачи, сядаме именно в залата за непушачи. Ако някой толкова не може да издържи без да пуши, винаги може да излезе навън за 4-5 минути да дръпне един фас. Пък ако е зимно време, още по-добре - ще поизтрезнее малко от студа. :P
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Докато ви четох мненията, адски много ми се припуши, а ги намалявам (с тенденция към спиране).
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
denyo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от denyo »

Дискусиите на тази тема, по мои наблюдения, винаги избиват в страни със спорове за недоказаната вреда от цигарите и съвети който не иска да му димят да си стои в къщи и др. подобни безсмислици. А всъщност главното е свободата. Не аз трябва да бягам и да се крия от пушачите, а те, имайки този отвратителен навик, трябва да се крият за да пушат. Все едно, като му се припишка на човек, да събуе гащите независимо къде е и да се облекчи. Хем пишкането е естествена физиологична нужда, за разлика от пушенето което е вид гевезелък. Според мен, всичко е въпрос на възпитание и манталитет, а те със закон трудно се променят.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Деньо, прощавай, ама ти през пишката ли пушиш?

Има си достатъчно заведения за непушачи.
Публикувай отговор

Обратно към “България”