По какъв начин бихте променили България?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

По какъв начин бихте променили България?

Мнение от allshallperish »

Нека тук пишем точно това, което искаме да променим в страната ни, както и средствата, с които бихме го постигнали! Не пестете думи!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Re: По какъв начин бихте променили България?

Мнение от Baggins »

Гласувайте. :arrow:
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Мислиш ли, че гласуването е най- малкият проблем? Ти за кой предлагаш да се гласува? По- малкото зло, определено не означава по- добре.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

За момента тва е най-лесното, което може да направи всеки един от нас. Така че от него се започва.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

И как би убедил хората да гласуват? По какви съображения да избират кандидатите?

ПП: Нека мненията ми не се приемат за заяждане. Просто се опитвам да провокирам мислене.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Baggins написа:Гласувайте. :arrow:
http://az-glasuvam.com/
la douleur exquise
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

allshallperish написа:И как би убедил хората да гласуват? По какви съображения да избират кандидатите?

ПП: Нека мненията ми не се приемат за заяждане. Просто се опитвам да провокирам мислене.
Искаш да те убедя защо трябва да гласуваш ли? Основната причина (за мене ) е следната. Колкото повече българите гласуват, толкова по-малко влияние ще има ДПС и няма да бъде фактор в политиката със своите 10 депутата примерно. ;) Това за мене е една огроооооомна крачна напред за развитието на нашето общество поради ред причини, които, надявам се, и за тебе са очевадни. Друга причина- за мене партия/партии, които са се провалили в управлението трябва да не получат никаква подкрепа. Т.е. да не влязат в парламента и така да се знае, че всеки, който не се старае никога повече няма да види власт. Това има възпитателна цел. :lol: Но, да, колкото и да си политически неориентиран и да не те интересуват тия работи, човек трябва да гласува, да "избере по-малкото зло", защото то със сигурност е една идея по-добро от злото въобще. Пък и прогресът се постига постепенно-от малкото зло към доброто. ;)
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

allshallperish написа:И как би убедил хората да гласуват? По какви съображения да избират кандидатите?

При сегашната конюнктура изборът се свежда не толкова до подбор на кандидати, а до дилемата "Да гласувам или да не се разкарвам излишно?" Аргументът относно ДПС, който G__ посочи, е достатъчно основание човек да почака на опашка. Въздържането от гласуване е въпрос на мързел и липса на минимално желание за собствена политическа ориентация.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ммда. Гласуването едно на ръка. Съгласна съм, трябва да се гласува.
От друга страна - има много възможности за един млад човек, разполагащ с времето си, да бъде полезен. Един куп организации търсят доброволци за всякакви проекти. Пък и дори самосиндикално да си изчистите градинката пред блока и да засадите две дръвчета по тревичката - пак е нещо. И е пример. Щото утре покрай плода на вашия труд ще мине майка с малко детенце и ще каже "Гледай тук добрите хора какво са направили. Това е много хубаво."
Ще си кажете, да, ама това какво е, мижитурчесто, никакво...
Аз се обосновавам с възгледа си, че подобно нещо като да "оправим България" няма, освен във вулгарния смисъл, както станахме свидетели вече. Тази промяна, за която говорим, ще трае десетилетия и ще се забелязва трудно. Ние надали ще успеем да я завършим. Но можем (и трябва) да сме част от цялостния процес.
Последно промяна от MidwinterSun на 28 Май 2009, 22:17, променено общо 1 път.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Baggins
Живее, за да пише

Мнение от Baggins »

Също спирайте на пешеходни пътеки. И пресичайте само на тях. :lol:
Изображение
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Scorpion »

Baggins написа:Също спирайте на пешеходни пътеки. И пресичайте само на тях. :lol:
И уважавайте чичко полицай
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология

Мнение от Лорд Носферату »

Че като има пешеходна пътека, ти къде мислиш, че пресичам :Р И зеленото си чакам, не ме е срам...

Ми аз си гласувам. Не съм тръгнал да спасявам България, но правя каквито дреболийки мога. Мия си вратата от графити (ей, някоя нощ ще ги чакам с оловната тръба тия), карам се на хората, като си хвърлят фасовете на улицата, помагам на бабите да пресичат и т.н. Все още не бих тръгнал да садя дръвчета в парка, де. Но има време.
Яд ме е, че след като най-после почистиха паметника в градинката до нас и фонтана зад него, веднага се намериха недорасляци, да се разпишат я с маркер, я с лепенка.
Бих променил заплатата на депутатите да е максимум 700 лв. Да ги видя. Хем веднага ще си проличи кой взима рушвет, кой не, хем току-виж се съберат хора там, дето не са отишли да забогатяват, а да правят нещо за милата ни родина.
Най-малкото бих сложил скенери за пръстови отпечатъци в НС, не карти :Р И който депутат отсъства - уволнение и се взима нов на негово място.
Изобщо бих изгонил ДПС от парламента.
Бих променил на постове като кметове и министри да не се слагат хора, дето са били политици няколко години. Щото вече са им отишли всички добри намерения.
Бих забранил уиндоус във всички министерства, инстанции и т.н. Хем ще си пораздвижат мозъчетата половината служители, хем защото съм сигурен, че някакви пари се вписват като разход за уиндоус. и после се слагат пиратски уинове.
Бих пуснал денонощен ТВ канал на живо от НС, МС и други такива, че да гледат хората какво става и какво не става.
Бих децентрализирал малко държавата, защото хич не ме радва всичко да е в един град (без значение дали е София или не).

Но никой няма да ми даде да ги направя тия промени, разбира се :P

ПП: Още ми хрумнаха :Р Ще забраня и скинарите, ще легализирам пиратството, ще съборя 90% от хотелите по морето и ще пратя българин на Марс... уви, това засега си остават само фантазии
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Лорд Носферату написа: Най-малкото бих сложил скенери за пръстови отпечатъци в НС, не карти :Р И който депутат отсъства - уволнение и се взима нов на негово място.
Да, това е добра идея. А не тези машинки да ги слагат в училищата, където не намират почти никакво полезно приложение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Chopin
Да живей словото
Специалност: жираф - редовно
Курс: първи

Мнение от Chopin »

Не може да се помогне на България, като се гласува, тъй като всички партии са от един дол дренки. Въпреки това ще гласувам, все пак си е мое право. Не знам за кого обаче :/.
Искам да е против ДПС, тъй като са невероятно нагла и противна партия, като се замисля няма разлика с БСП, НДСВ и пр., но просто са на всичкото отгоре и турци, а и проводници на исляма.

Надеждата да се оправи България се крие в нас, младите. Над ругите им мина времето и всичко остана в нашите ръце. Ако ние не направим нещо, от кой?
И в последния миг
Се надигна вълна
И се разнесе крясък
"Напред, земя!"
Facebook
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

За ДПС, ясно. Но кое в момента е по- малкото зло? Което всъщност да ни накара да гласуваме? Аз също гласувам (ГЕРБ), но както питах преди малко, по- малкото зло, непременно ли значи по- добро?

ПП: Боби, едва ли някой да ти даде да направиш такива генерални конструктивни промени :) , иначе идеята с отпечатъците е добра. Аз се чудя не може ли а се въведе и за гласуването, ама мн пари ще излезе тва което го мисля, и пак ще има платени гласове...

ПП2: Как да се справим с платените гласове на циганите и турците?
Публикувай отговор

Обратно към “България”