Студентска бригада - да или не?

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Аватар
bubi.to
В началото бе словото

Re: За забраната на бригади - статия в "Капитал"

Мнение от bubi.to »

Бригадите са в САЩ са наистина прекрасна възможност, от която всеки е добре да се възползва!
Поне това е личното ми мнение, на базата на личния опит!
Заслужава си от всяка гледна точка!
Парите дори са най-малкото ценно, виждаш толкова различни неща- хора, култура..проверяваш личностовите си възможности... А за пътуването и разглеждането на всевъзможни природни красоти и дела на човешкия ум няма да коментирам! Страхотно е!
И бих казала, че тук няма как да изкарам пари да обиколя толкова прекрасни дестинации, че и да ми останат да си върна и то доволно...
Тъи че който има в себе си авантюристичен дух и иска да се види в други условия...подавайте документи!
The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Няма такова нещо като "отиваш на бригада - прекъсваш за една година". Въпросът е да се разбереш лично с преподавателите да си изтеглиш изпитите. Вярно, че е забранено, но това пък не пречи на професорите да престъпват тази заповед. При добро стечение на обстоятелствата, заминавам на 11-ти юни като преподавателите ми разрешиха да се явя по-рано на всички контролни, тестове и изпити (с едно изключение, но от този изпит ще се освободя) :D . Така че - дерзайте :D .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
LucyR
В началото бе словото

Мнение от LucyR »

Определено си струва!
Може би СУ намира това за унизително, но пък предлага ли алтернатива?!
Много студенти по този начин успяват да платят таксите и какво ли още не, свързано с образованието си.
Лесно е да се хвърлят тежки думи на вятъра, но колко реализъм има в тях?!
Аз бях на "бригада" с Usit Colors преди много години /благодаря на Руми Сотирова!!!/ и толкова ми хареса в Щатите, че скоро след това се преместих тук. Дори не завърших второто си висше образование!
За г-н Ковачев би било полезно да напусне временно офиса на Пресцентъра и да попътува из Щатите, а защо не и да поработи... :)
You never know...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

LucyR написа:Може би СУ намира това за унизително, но пък предлага ли алтернатива?!
А защо СУ трябва да ти предложи алтернатива? :?
Аватар
president
В началото бе словото

Мнение от president »

Ами, след като УНУВЕРСИТЕТЪТ забранява, ограничава или просто прави невъзможно да се отиде на бригада, то тогава ТОЙ би трябвало и да предлага на студентите някакъв алтернативен начин да си изкарат пари!

Не стига, че СУ само ни губи времето, че не ни дава никаква насока за професионално развитие, че след като завършим ни за..ба....ва тотално, ами и гледа как да смаже всяка лична инициатива!!! А преподавателите не изтеглят изпитите, защото ги е яд, че ще изкараме някой и друг лев!!!
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

president написа:Ами, след като УНУВЕРСИТЕТЪТ забранява, ограничава или просто прави невъзможно да се отиде на бригада, то тогава ТОЙ би трябвало и да предлага на студентите някакъв алтернативен начин да си изкарат пари!

Не стига, че СУ само ни губи времето, че не ни дава никаква насока за професионално развитие, че след като завършим ни за..ба....ва тотално, ами и гледа как да смаже всяка лична инициатива!!! А преподавателите не изтеглят изпитите, защото ги е яд, че ще изкараме някой и друг лев!!!
Като не ти харесва защо не се отпишеш?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Тати не дава! :wink:
Аватар
president
В началото бе словото

Мнение от president »

Когато изказваш каквото и да било мнение или даваш някакво предложение, то то би трябвало да съдържа решение на проблема, който се обсъжда. След като нищо умно не ти идва на акъла, по-добре си замълчи!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Joker написа:Тати не дава! :wink:
Joker, само да ти кажа, че хората, които ходят по студентски бригади, го правят, за да се издържат сами с изработените пари. Така че този коментар звучи смешно от твоя страна, защото ако не теб тате ти спре да ти дава, не те виждам...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Не дава, а и аз не взимам от 7 години...
Сега наистина сериозно. Има правила, които трябва да се спазват. Животът е въпрос на приоритети. Смяташ, че е най-важно да завършиш :arrow: спазваш правилата на Университета и си вместваш бригадите в тях. Смяташ, че е по-важно да видиш свят или да спечелиш пари :arrow: спазваш привилата на бригадирските фирми и си вместваш следването в тях... Elementary, my dear Watson! :|
anichi
В началото бе словото
Специалност: marketing
Курс: втори

самолетен билет за Америка-чисто изнудване

Мнение от anichi »

Здравейте,
имам проблем с фирмата която ми организира студентската бригада.
Оказва се че освен всички такси които си платихме трябвало и те да ни продадат самолетните билети.
Ок наистина така пише в договора но не пише срещу каква сума, само пише че трябва от тях да си купим билетите и ако не ги купим от тях дължим неустойка(това между другото не се споменаваше в нашите разговори с тях).
Дойде момента да си плащаме билетите и тъй като не бях обърнала внимание че трябва да си купуваме от тях билетите,естествено си търсихме билети от различни агенции и имахме представа от цените.
От Фирмата за бригади ни обявиха цена с 200 евро по скъпа на което ние естествено не се съгласихме и сега незнам какво ни предстои.
Дали може да ни направят някоя мизерия в Сащ или още тук в БГ?
Моля някой който е се е сблъсквал с подобна ситуация да пише.

Но според мен това е незаконно. Намерихме си билети за 440 евро до Ню Йорк дори имахме резервации и тогава стана проблема започнаха да ни убеждават че това не били студентски билети и имали някакви ограничения а техните от 640 евро били студентски и нямали ограничения а пък и договора бил че трябва да си купим билетите от тях.
Обаче от друга фирма за студентски бригади ни дават същите тези билети на Еър Франс за 590 евро но с уговорката да не казваме от къде ги взимаме защото те си имали споразумения между тях да не падат от цената.
То това било практика на всички агенции доколкото разбирам.

Моля пишете ми какво да направя.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: самолетен билет за Америка-чисто изнудване

Мнение от Бeтон »

Изнудване, ама по законен начин. Така се прави в тоя живот. Който може, го може.

Без значение дали са измамници, мошеници и прочие, те могат да си търсят правата по съдебен път, т.е. да им платите неустойката. Ако разгледаме чисто и просто документите - има го написано (независимо с какъв размер на шрифта), отдолу седят подписи... дума да не става. И никъде не е упоменато правно - трябва ли еди коя си точка да се каже в устен разговор или не. Точно тук е тънкия момент, а едни изпечени търгаши лесно могат да приклещят студент ламтящ за пари. На краставичар краставици не се продават.

Всичко нататък е въпрос на лично разбирателство.

Бабешките приказки гласят - подписваш ли се - изчита се всичко до запетайката. Със същия успех можеше да се пратиш на бесилката.
Но са 100% факт.

Правистите не са малко във форума, не знам защо се скатават и не са драснали ред по проблема. Вероятно им е елементарен. Нещо елементарно в моята област и аз го подминавам.
Изображение
anichi
В началото бе словото

Мнение от anichi »

Така е договора си е договор.
Малки големи букви няма значение.
Но договор за покупка на нещо без упомената цена?
Да е близка до пазарната ок,но разликата е голяма то е като да имаш договор с Мтел и да не знаеш на какъв тарифен план си, а да разбереш чак като ти дойде сметката.
Не знам примера дали е уместен но нещо подобно се случва.
Когато ходих на интервю се обсъждаше единствено само програмата нито дума не е ставало за билети, след като предлагат самолетни билети се предполага че можем да ползваме отстъпки или поне реалната цена, ако ли не защо ги предлагат и то със 100-200 евро по скъпи.
Въпроса е дали договора е юридически издържан той че е подписан подписан е,но имат ли право да ни задължават по този начин това е тънкия момент който ме интересува.
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Предполагам, че да. След като е упоменато в договора, че трябва да закупте билети от фирмата, а вие не изпълните условието, според мен съвсем спокойно могат да си потърсят правата. Поне така си мисля.
И какво ще рече реална цена? Има самолетни билети от по 100 евро и от по 3000 евро за едни и същи дестинации.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
anichi
В началото бе словото

Re: Студентска бригада - да или не?

Мнение от anichi »

Реална цена имам в предвид цената към момента,говорим за цена на билет с едни условия в едно и също време.
Тоест обаждам се на 3-4 агенции и всиички те ми дават цена която в случая беше с разлика от цената която аз трябва да платя 200 евро само че не бил студентски, а с фиксирани дати което мен ме устройваше.
Дори в момента друга фирма за студентски бригади ми дава билет за датата на която трябва да пътувам със същата авиокомпания и същите часове с 50 евро по надоло.
Това имам в предвид.
На всякъде където се обадих имаше разлика в цената 10,20 до 30 евро но не 200, точно 440 евро струваше билета с ЛОТ а аз трябва да платя 650 евро.
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”