Какво е това държава?
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Re: Какво е това държава?
И какво от това? Не мога да разбера какво се стремиш да постигнеш с тази тема. 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Платон пише фантастика. Цялата "Държава" от гледна точка на логиката и здравия разум (с малки изключения, например хубавия мит за пещерата) е глупост на квадрат. Иначе от гледна точка на история на философията, обществознанието и литературната теория тя има важно място. Та, като ще е Платон, не значи, че е абсолютна истина.april_z написа:платон пише, че демокрацията е най скапаната организационна форма за оправление на една държава!
Ама нека някой с повече познания върху да доразкаже, че да се образоваме.
Впрочем тя е идеален тоталитарен манифест - има си методи за цензуриране на изкуството, обяснява се, че само управниците (и чат-пат лекарите) имат право да лъжат - и ти щеше да го знаеш, ако я беше чел. Ама няма как да си я чел, понеже пишеш
april_z написа:оправление
Ми подхвърля си някакви неща, ние ги коментираме.Don Horhe написа:И какво от това? Не мога да разбера какво се стремиш да постигнеш с тази тема.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
е, сега, да не издребняваме.Norwegian Wood написа:Ама няма как да си я чел, понеже пишешapril_z написа:оправление
може да го е чел в оригинал.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Ххахах, мдам може.
Иначе е забавно, че Платон, би го изхвърлил от идеалната държава... Както впрочем и аз.
български не съм учил, знам немски.
за платон чети тук
Platon.Politeia 8
за платон чети тук
Platon.Politeia 8
-
Markov
- Танцуващия с клавиатури
- Курс: завършил
Позволи ни да се усъмним.... 
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
Обичам миризмата на овъглени анархисти рано сутрин. 
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo
Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Вземи си огнехвъргачката и се насочи няколко теми по-нагореLord написа:Обичам миризмата на овъглени анархисти рано сутрин.
Peace is a lie. There is only passion.
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Аз май на теория трябва да съм на страната на автора в тази тема, но не бих се заел да конвертирам обърканите му разсъждения в нещо свързано 
- Lord
- Легендарен флуудър
- Курс: втори
цк. едно е да си недоволен от институциите, друго е да искаш да ги няма.Smoking Mirror написа:Вземи си огнехвъргачката и се насочи няколко теми по-нагореLord написа:Обичам миризмата на овъглени анархисти рано сутрин.
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
- FightForFreedom
- Паисий
Държавата- това съм аз.
Ще имаш да вземаш! АЗ съм! 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
FightForFreedom написа:Държавата- това съм аз.
Можете да постигнете консенсус чрез конфедерация.Joker написа:Ще имаш да вземаш! АЗ съм!
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Или в рамките на средновековния васалитет? 
откривателят на нашето и световното минало на историята е Gerhard Bott
редно е да се прочете от всички наши пишман "историци" и от всички религиозни влечуги.
http://gerhardbott.de/
с две думи какво казва Бот?
той казва че хората преди 5-6000 години(пр Хр) са се молили на богинята майка, защото са щитали майката като извора на живот любов и храна за тяхното съществуване на земята. от както са се появили обаче стадата добитък с мъжете като техни стопани (и са видели как чрез мъжките се прави селекция на стядото) се е променил и светът на хората. от богът майка се появява богът мъж. и там идва бедата за хората. хората стават слуги на един жесток убииствен идиотски бог която цел е да убива. да застрашава хората със смърт и да ги прави роби за неговите цели. (появата на държавата)
затова се и появява семейството от един мъж и една жена ( това е поради идеята че от мъжкия бог се раждат децата а не от жената, и ето на всеки мъж независимо дали е годен, дали спермата му е годна, му се полага по една жена и от там жената нема избор и се раждат в днешния свят полуизроди от типа на аутисти и други подобни изроди, и ето я причината защо ще се махнем от света като българи защото нашите гени неструват), няма я вече групата която да си помага, само жената има нюха кои мъж е годен и кой не! (жената трябва да може да избира с кого да се люби а не само с един мъж ами с някколоко такива). и от там се появява държавата с многочисленото си население от психично болни и мизерството по целия свят. ( това е ивръзката що го поствам това в ноя сайт)
всички мъжки религии от христос мохамед и квото ще да е, учат хората на смърт. а не както преди богинята майка на живот. и от там всички тея наши религии са не направили психично болни изпращели полуидиоти. и най интересното е че от създаването на мъжкия бог най много страдат мъжете. защото те се изтребват от този бог най мащабно.
мъжкия господ неражда и е способен да убива. от него живот не произлиза. и заради това е вреден.
изводът е да се кланим пак на богинята майка и да оставим жената да избира с кого да се люби че да се появят на света годни за живот хора а не както сега бебета за в болниците.
или пък по късно ще идат там. чисто икономическа мисъл
разбрахте ли бе ? в основата на цивилизацията стои семейството. от един мъж и една жена. там е проблема. за да го има това семейство се измисля мъжкия бог. а това е едновременно свързано с появата на жестоката безмилостна система наречена държава( от която произлизат всички войни и ужаси.)
туй сам го писал другаде , да видим дали ви допада.
редно е да се прочете от всички наши пишман "историци" и от всички религиозни влечуги.
http://gerhardbott.de/
с две думи какво казва Бот?
той казва че хората преди 5-6000 години(пр Хр) са се молили на богинята майка, защото са щитали майката като извора на живот любов и храна за тяхното съществуване на земята. от както са се появили обаче стадата добитък с мъжете като техни стопани (и са видели как чрез мъжките се прави селекция на стядото) се е променил и светът на хората. от богът майка се появява богът мъж. и там идва бедата за хората. хората стават слуги на един жесток убииствен идиотски бог която цел е да убива. да застрашава хората със смърт и да ги прави роби за неговите цели. (появата на държавата)
затова се и появява семейството от един мъж и една жена ( това е поради идеята че от мъжкия бог се раждат децата а не от жената, и ето на всеки мъж независимо дали е годен, дали спермата му е годна, му се полага по една жена и от там жената нема избор и се раждат в днешния свят полуизроди от типа на аутисти и други подобни изроди, и ето я причината защо ще се махнем от света като българи защото нашите гени неструват), няма я вече групата която да си помага, само жената има нюха кои мъж е годен и кой не! (жената трябва да може да избира с кого да се люби а не само с един мъж ами с някколоко такива). и от там се появява държавата с многочисленото си население от психично болни и мизерството по целия свят. ( това е ивръзката що го поствам това в ноя сайт)
всички мъжки религии от христос мохамед и квото ще да е, учат хората на смърт. а не както преди богинята майка на живот. и от там всички тея наши религии са не направили психично болни изпращели полуидиоти. и най интересното е че от създаването на мъжкия бог най много страдат мъжете. защото те се изтребват от този бог най мащабно.
мъжкия господ неражда и е способен да убива. от него живот не произлиза. и заради това е вреден.
изводът е да се кланим пак на богинята майка и да оставим жената да избира с кого да се люби че да се появят на света годни за живот хора а не както сега бебета за в болниците.
или пък по късно ще идат там. чисто икономическа мисъл
разбрахте ли бе ? в основата на цивилизацията стои семейството. от един мъж и една жена. там е проблема. за да го има това семейство се измисля мъжкия бог. а това е едновременно свързано с появата на жестоката безмилостна система наречена държава( от която произлизат всички войни и ужаси.)
туй сам го писал другаде , да видим дали ви допада.