Според правилника - колко максимум изпита можем да имаме?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

Morgana
В началото бе словото

Според правилника - колко максимум изпита можем да имаме?

Мнение от Morgana »

Никъде в сайта на СУ не открих правилник :oops:
Може би и аз да не съм търсила, както трябва.
Интересува ме, според правилника колко е максималният брой изпити, който е възможно да имаме в рамките на една сесия???
Питам, защото тази сесия имам 10 изпита. Втора година, ВО - ФЖМК.
За другата сесия се очертават 12?!???
Ей тва за мен е върхът на идиотщината!!!!
Не съм чувала, в който и да било университет, а дори и факултет на СУ да има такова нещо. Нямам думи!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Максималният брой изпити е неограничен. Броят на изпитите ти зависи от това колко избираеми предмета имаш да пишеш и колко факултативни и свободноизбираеми решиш да учиш.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

По закон изпитите трябва да са най-много 5,но това не важи за автономните университети :( .
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Най-много 5 по ЗВО :!:

:arrow: Прочети ЗВО

В моя факултет след няколко седмици ще заседават на тема - "Как да спазваме ЗВО" (шегичка) :)
На тема Учебни планове , изпити и програми, понеже наистина е нечовешко да имаш по 8-10 изпита :!:

*п.п.
мисля че е излишно да казвам колко неправилно е скроен ЗВО и колко неправилности и несправедливости произтичат от това.
Според реедица компетентни органи промяната във ВО трябва да започне от там. За да не могат "лошите и зли" сили да си правят каквото поискат ;)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
icaci
Да живей словото
Обратна връзка:

Re: Според правилника - колко максимум изпита можем да имаме

Мнение от icaci »

Morgana написа:Никъде в сайта на СУ не открих правилник :oops:
Може би и аз да не съм търсила, както трябва.
Интересува ме, според правилника колко е максималният брой изпити, който е възможно да имаме в рамките на една сесия???
Питам, защото тази сесия имам 10 изпита. Втора година, ВО - ФЖМК.
За другата сесия се очертават 12?!???
Ей тва за мен е върхът на идиотщината!!!!
Не съм чувала, в който и да било университет, а дори и факултет на СУ да има такова нещо. Нямам думи!
10 изпита. Много бе! На мен са ми се струпвали максимум 7 в 3-ти курс, от които 4 тежки двусеместриални, при това без да си мъкна изпити от предни семестри - ефективно 11 едносеместриални. Като се понапрегнеш малко се взимат, не е болка за умиране. Вярно, че в края почваш да си говориш сам, но поне прекарваш повече време с колегите си и имаш шанса да се запознаеш с повечето от тях :lol:
Scientia non habet inimicum praeter ignorantem.
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

alhimikat написа:Най-много 5 по ЗВО :!:

:arrow: Прочети ЗВО

Благодаря ! каква хубава информация, а чак сега я научавам !
:)
Аватар
Creed
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Creed »

Ние в МО лятната сесия редовно си имаме изпити от порядъка на 8-9 :( Като дойде това време м и иде да се :whdat: :violent1:
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master
Курс: завършил

Мнение от Berserker »

creed написа:Ние в МО лятната сесия редовно си имаме изпити от порядъка на 8-9 :( Като дойде това време м и иде да се :whdat: :violent1:
може и по повече, на практика няма определено количесто, имали сме сесия с 2 изпита, имали сме и с повече от 10 май, и без това правилника в унито важи само ако е в ущърб на студента...
така че колкото и да имате, гледайте положително като мене и се радвайте че не са ви повече... не е невъзможно :twisted:
Изображение

Изображение
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

а нашите във ФМИ като са по 2 за всеки предмет (писмен и устен), как да ги броим? щото за мен са си 2 различни изпита - на единия решаваш задачи, а на другия те гърчат да разказваш наизуст теореми ;) е, все пак преподавателите са хора (поне някои от тях) и ни дават възможност да се освобождаваме от някои изпити чрез контролни - ама пак, като имам 5 задъжителни и 3 избираеми предмета тоя семестър, малко тежко ще ми дойде накрая :roll: поне се надявам по избираемите да пишат 6-ци :D
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”