Какво е Македония?
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- humanityisthedevil
- Постоянно присъствие
- Специалност: китаистика
- Курс: втори
Re: Какво е Македония?
Аз бих позволил на американското правителство да прави ядрени опити в Македония. По-гадно нещо от македонец няма!
Not because the fox barks...
Не знам колко македонеца познаваш, но ще ти кажа, че винаги ми е било жал за тях - объркани същества с дълбоко вътрешно колебание към кой точно вид принадлежат... На такива аз им викам фиромци. 
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Всякакви подобни изказвания са в услуга на антибългарските кръгове в Белград, където имат интерес от враждата между нас и Скопие. Не е това решението на проблема с българофобската помия, която сърбоманските им вестници изливат по наш адрес.humanityisthedevil написа:Аз бих позволил на американското правителство да прави ядрени опити в Македония. По-гадно нещо от македонец няма!
Strength and honor.
"Решението" отдавна е изтръгнато от ръцете и на българофоби, и на българофили. От албанците.

- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
В тоя форум е на три планети, това си го помняDon Horhe написа:Нали така... България на три планети! Или ,,На три морета" беше...
Иначе за мен разликата между Македония и България е в името. Разликата между езиците е едно ударение. Разликата между хората са едни ски (Тук комшо е Георгиев, оттатък комшо е Георгиевски).
А един познат казваше, че всичко това е било едно голямо кравешко ако, през което е минало колелото на историята и го е разделило на две - от едната страна България, от другата Сърбия. А това, което е залепнало за колелото, е Македония.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не напълно, площта земя, населена с абсолютно мнозинство от албанци, е по-малко от половината на цялата държава. Всички градове с важно историческо и културно за нас значение са все още с мнозинство от българско население. Друг е въпросът, че така ще бъде още най-много 10-15 години.Boromir написа:"Решението" отдавна е изтръгнато от ръцете и на българофоби, и на българофили. От албанците.
Strength and honor.
-
MNI
- В началото бе словото
- Специалност: лекар
- Курс: завършил
В отговор на Hunamityisthedevil искам да кажа следното. Много от вас отговориха правилно.
На омраза не се отговаря със същото, а човек се пита какво ги е накарало да стигнат до там?
Отговорът е лесен.
60 г. подтисничество и репресии за това някой да се определи, че е чист българин.
Дядо ми е щипянин мястото където са родени най-отявлените борци. Той е знаел, че е българин. И всички в Македония го знаят. Друг е въпросът дали го споделят на всеслушание?
Но 60 г. да те учат родителите да проповядваш лъжите на сърбоманите е спасителен механизъм тези хора да искат да преживеят сръбското робство. Те го преживяха, но повечето от тях все още имат страх от репресии и повтарят лъжите на миналото.
Какво е лекарството на 21 век:
1. Да им простим, а не да ги мразим.
2. Да премахнем границите между тях и нас, а не да ги издигаме по-високо с омразата.
3. Да им дадем възможност да учат в България и да бъдат между нас.
4. Да имаме търпение да дойдат на себе си. Те са като деца, на които майка им е казала, че трябва да мразят баща си. Повечето то тези манипулирани хора се оправят с времето. Някои може би никога. Защо ви давам този пример? Защото той онагледява нещата, които са много подобни и се наричат отчуждаване.
Бъдете добри, разбрани и снизходителни към братята си отвъд Осогово не само на Великден, а през цялата година.
На омраза не се отговаря със същото, а човек се пита какво ги е накарало да стигнат до там?
Отговорът е лесен.
60 г. подтисничество и репресии за това някой да се определи, че е чист българин.
Дядо ми е щипянин мястото където са родени най-отявлените борци. Той е знаел, че е българин. И всички в Македония го знаят. Друг е въпросът дали го споделят на всеслушание?
Но 60 г. да те учат родителите да проповядваш лъжите на сърбоманите е спасителен механизъм тези хора да искат да преживеят сръбското робство. Те го преживяха, но повечето от тях все още имат страх от репресии и повтарят лъжите на миналото.
2. Да премахнем границите между тях и нас, а не да ги издигаме по-високо с омразата.
4. Да имаме търпение да дойдат на себе си. Те са като деца, на които майка им е казала, че трябва да мразят баща си. Повечето то тези манипулирани хора се оправят с времето. Някои може би никога. Защо ви давам този пример? Защото той онагледява нещата, които са много подобни и се наричат отчуждаване.
Бъдете добри, разбрани и снизходителни към братята си отвъд Осогово не само на Великден, а през цялата година.
МНИ, повече е от 60 години! Не знам как ги смяташ... 
Да ясно е,че сърбите са виновни за положението на българите в Македония.MNI написа:В отговор на Hunamityisthedevil искам да кажа следното. Много от вас отговориха правилно.
Отговорът е лесен.
Никога не трябва да ги приемаме като "наши",защото омразата ги е завладяла тотално.А на омразата се отвръща с....ОМРАЗА!!!Не можем да имаме търпение към хора,които ни наричат татари.
И ти го казвам въпреки,че прадядо ми е македонец,което ме прави и мен отчасти такъв,но това е моето мнение по въпроса.
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Самите татари смятат, че са българи и названието татари им било дадено от руснаците, за да ги обиди като хора от Тартара/Ада... ъъъ, пейоратив ли се казваше това?
А защо е по-лошо да си татарин отколкото българин и особено отколкото антички и посебен македонец
А защо е по-лошо да си татарин отколкото българин и особено отколкото антички и посебен македонец
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0% ... 1%80%D0%B8
Не знам не уча история и не мога да споря по този въпрос
А защо мразя да ме наричат "татарин" ли?Ами защото...
1)Повечето татари имат турско самосъзнание...а аз не съм с такова,аз мразя Турция!
2)мюсюлмани са......е аз не съм!
Не знам не уча история и не мога да споря по този въпрос
А защо мразя да ме наричат "татарин" ли?Ами защото...
1)Повечето татари имат турско самосъзнание...а аз не съм с такова,аз мразя Турция!
2)мюсюлмани са......е аз не съм!
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
За второто си прав, а за първото - само във втората му половина... 
http://tatari.dir.bg/_wm/basic/?df=20483&dflid=3 ето какво намерих Joker.
По това мога да съдя,че те се идентифицират с България,но не тази България в момента.Поне по това което прочетох де
По това мога да съдя,че те се идентифицират с България,но не тази България в момента.Поне по това което прочетох де
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
Да, били наследници на "онази", но най-близки в момента били с "тази", защото е на пътя им към Европа.... 
Ами именно....заради това нямат нищо общо с нас
Но не ми ясно защо все още ги обсъждаме в темата за Македония

Но не ми ясно защо все още ги обсъждаме в темата за Македония
Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?
Ст. Стамболов
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?